Zobacz wÄ…tek - Zakup motocykla dla nastolatka
NAS Analytics TAG

Zakup motocykla dla nastolatka

Wywalac wszystko jak leci

Zakup motocykla dla nastolatka

Postprzez anhola » 19/2/2012, 21:45

Witam mam syna który jest naprawdę strasznie zainteresowany motocyklami ale czy ktoś mógł by doradzić jaki konkretnie sprzęt należało by zafundować takiemu 12 latkowi żeby to chociaż sprawiało pozory bezpieczeństwa.
http://www-mywebsearch.com/mn/zlecenia.php
anhola
Świeżak

Postprzez domin1995 » 19/2/2012, 21:47

domin1995
Świeżak

Postprzez Arturo925 » 19/2/2012, 21:59

Na głowę upadliście? Pocket dla 12latka? On chyba nie ma 120cm wzrostu... Poza tym taki pocket jest bardziej wywrotny niż normalny motorower.
Za rok, jak zrobi kartę to mu droga Pani kupi jakiś motorower 50cc. Niestety, motocykle to nie bezpieczna zabawa. Ale to samo można powiedzieć o bawieniu sie widelcem przy obiedzie.

Do dyspozycji są chociażby takie sprzęty:
-Aprilia RS 50
-Yamaha TZR 50
-Derbi Senda 50
-Yamaha Dt 50
-jakieś chińskie choppery
-różnego rodzaju skutery, ale one mimo automatycznej skrzyni biegów, wcale nie są bezpieczniejsze. Do tego chłopak będzie miał większa frajdę z manualnej skrzyni biegów :)
Nie wypisałem to wszystkich modeli. To są takie jedne z popularniejszych motocykli. Chodzi o to zeby sie Pani/chłopak zdefiniował do czego go bardziej ciagnie.

Mam nadzieje ze to nie są jakieś jaja i że nie produkowałem sie na marne. Jeżeli nie, to wymogiem jest zeby chłopak miał karte motorowerową i pojęcie o poruszaniu sie na drodze . Do tego dobrze by było gdyby zadbała pani o jakieś ubrania motocyklowe. W koncu chodzi Pani o to zeby było też bezpiecznie,a ciuchy to w sumie podstawa.
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez domin1995 » 19/2/2012, 22:22

po 1-sze za rok wchodza przepisy o kat. AM na ktora trzeba miec 14 lat aby moc jezdzic (jak w tym roku ma 12 to na karte motorowerowa nie moze zdawac)
po 2-gie motocykl to nie motorower, a z tego co widze w zamysle o to chodzi
po 3-cie wydaje mi sie ze ktos sobie jaja robi
po 4-te takich tematow jest multum wystarczy poszukac jaki skuter/motorower kupic, bo to zalezy tylko od zainteresowan
domin1995
Świeżak

Postprzez Walenty » 19/2/2012, 22:39

Ten link w pierwszym poście to tak przypadkiem wklejony? "Sprawiało pozory"? Po co?
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê