Padł licznik w cbr 1100xx 97 jak naprawić ?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
to sprawdź kręcąc ręką koło powoli czy sygnał ten 5V się zmienia jak kręcisz kołem. Tzn. raz jest, raz nie ma.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Witam
Wczoraj odebrałem licznik od fachowca który zajmuje się naprawą liczników, stwierdził że licznik jest sprawny. Wmontowałem licznik w moto, przejrzałem wszystkie kostki całą instalację centymetr po centymetrze, przeczyściłem styki środkiem (kontakt), przejrzałem bezpieczniki i dalej nic. Jeszcze sprawdzę właśnie czujnik jak radził Przemo_rene. Wczoraj zapomniałem o mierniku napięcia. Instalacja w 97 xx jest prosta zawiera o połowę mniej okablowania jak 99-01. Przemo ale czy czujnik może paść bez powodu jedynie odłączając licznik od instalacji i wpinając ? fakt jak zauważyłem po pierwszym wpięciu że nie kręci to spaliłem bezpiecznik szukając przyczyny. Na wszelki wypadek zamówiłem czujnik.
Wczoraj odebrałem licznik od fachowca który zajmuje się naprawą liczników, stwierdził że licznik jest sprawny. Wmontowałem licznik w moto, przejrzałem wszystkie kostki całą instalację centymetr po centymetrze, przeczyściłem styki środkiem (kontakt), przejrzałem bezpieczniki i dalej nic. Jeszcze sprawdzę właśnie czujnik jak radził Przemo_rene. Wczoraj zapomniałem o mierniku napięcia. Instalacja w 97 xx jest prosta zawiera o połowę mniej okablowania jak 99-01. Przemo ale czy czujnik może paść bez powodu jedynie odłączając licznik od instalacji i wpinając ? fakt jak zauważyłem po pierwszym wpięciu że nie kręci to spaliłem bezpiecznik szukając przyczyny. Na wszelki wypadek zamówiłem czujnik.
- Jaca1
- Świeżak
po wymianie czujnika będzie gitara - czujniki padają przecież w autach same z siebie to dlaczego nie miałyby w motocyklach. Tak już niestety jest. Działa, działa, działa, nagle nie działa. Obstawiam ten czujnik jeżeli instalacja wszędzie indziej po drodze do niego nie jest uszkodzona.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Witam ponownie
W końcu dobrałem się ponownie do swojego XX po dłuższej nie obecności.
Koledzy temat licznika uważam za zamknięty ponieważ problem rozwiązałem. Przemo_rene maił rację padł czujnik prędkości. Wymieniłem padnięty czujnik prędkości i wszystko ok.
Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki, pozdrawiam i życzę tyle powrotów co wyjazdów.
W końcu dobrałem się ponownie do swojego XX po dłuższej nie obecności.
Koledzy temat licznika uważam za zamknięty ponieważ problem rozwiązałem. Przemo_rene maił rację padł czujnik prędkości. Wymieniłem padnięty czujnik prędkości i wszystko ok.
Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki, pozdrawiam i życzę tyle powrotów co wyjazdów.
- Jaca1
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości