Żywotność silnika jednocylindrowego yamaha mt 03
• Strona 1 z 1
Żywotność silnika jednocylindrowego yamaha mt 03
Koleżanki i koledzy,
Mam proste pytanie. Mianowicie noszę się z zamiarem kupna używanej Yamahy MT 03, niestety nie mam pojęcia, z jakim przebiegiem można bezpiecznie kupić ową maszynę.
1) Jaki może być maksymalny przebieg takiego silnika? (słyszałem, ze 50tys maks)
2) Czy 30tys km przebiegu to już za dużo? (taka opinia obiła mi się o ucho)
ProszÄ™ o potwierdzenie lub zdementowanie ww. plotek:)
Dodam, że ten sam silnik montowany jest w yamaha xt660.
Dzięki!
Mam proste pytanie. Mianowicie noszę się z zamiarem kupna używanej Yamahy MT 03, niestety nie mam pojęcia, z jakim przebiegiem można bezpiecznie kupić ową maszynę.
1) Jaki może być maksymalny przebieg takiego silnika? (słyszałem, ze 50tys maks)
2) Czy 30tys km przebiegu to już za dużo? (taka opinia obiła mi się o ucho)
ProszÄ™ o potwierdzenie lub zdementowanie ww. plotek:)
Dodam, że ten sam silnik montowany jest w yamaha xt660.
Dzięki!
- loozi
- Świeżak
Przy 10letnim moto przebieg 20kkm to raczej jego nie prawdziwy przebieg.
Sam mam niecałe 40tys. i silnik wydaje się nie wykazywać zużycia. Oleju również nie bierze.
Mt03 ma raczej nie wysilony piecyk więc 50 powinna bez niczego zrobić (o ile była zadbana i nie była w rękach idioty).
Sam mam niecałe 40tys. i silnik wydaje się nie wykazywać zużycia. Oleju również nie bierze.
Mt03 ma raczej nie wysilony piecyk więc 50 powinna bez niczego zrobić (o ile była zadbana i nie była w rękach idioty).
- hubi199
- Bywalec
Silniki w motocyklach i ich traktowanie to rzecz szczególna.
Spokojnie używany jako turystyk z dobrym servisem do 100tys nie powinien wykazywać żadnego zużycia, 200tys powinien spoko przejechać.
W rękach kata po 30tys km może być szrotem.
Z tymi kilometrami to tak tylko teoretyzuję, wiem że na sportowej 600 wykorzystywanej do turystyki 100tys i moto jest jak nowe, do czego ten piec yamahy jest zdolny to nie wiem.
Spokojnie używany jako turystyk z dobrym servisem do 100tys nie powinien wykazywać żadnego zużycia, 200tys powinien spoko przejechać.
W rękach kata po 30tys km może być szrotem.
Z tymi kilometrami to tak tylko teoretyzuję, wiem że na sportowej 600 wykorzystywanej do turystyki 100tys i moto jest jak nowe, do czego ten piec yamahy jest zdolny to nie wiem.
- Bies601
- Świeżak
Ten sam silnik co MT03 ma, montują w XT660 - w XT ponad 70kkm i jeździ bez większego problemu.
Myślę że przy dbaniu o regularne serwisowanie spokojnie 150 000 km można nią przejechać.
Starsze XT chłodzone olejem wytrzymywały 100 - 120 kkm bez remontu.
Myślę że przy dbaniu o regularne serwisowanie spokojnie 150 000 km można nią przejechać.
Starsze XT chłodzone olejem wytrzymywały 100 - 120 kkm bez remontu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości