skad maja motocykle importerzy prywatni
• Strona 1 z 2 • 1, 2
skad maja motocykle importerzy prywatni
Witam
mam ktos moze info skad sproawdzaja moto importerzy prywatni, chodzi mi dokladnie skad w niemczech je sciagaja. Bo mozna by samemu dla siebie cos sprowadzic.
Moze ktos kupil u Boguslawskiego czy union moto i moze powiedziec skad motor pochodzi
thx
mam ktos moze info skad sproawdzaja moto importerzy prywatni, chodzi mi dokladnie skad w niemczech je sciagaja. Bo mozna by samemu dla siebie cos sprowadzic.
Moze ktos kupil u Boguslawskiego czy union moto i moze powiedziec skad motor pochodzi
thx
- darnoko
- Świeżak
Myślę że szukają ogłoszeń na autoscout24.de albo mobile.de w danym rejonie i skupują motocykle. EW jakiś Polak pracujący w Niemczech uzbiera parę motocykli i ktoś przyjeżdża po odbiór.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
prywatni sprzedawcy
ale najprawdopodobniej ze "szrotowisk" gdzie trafiaja maszyny z ubezpieczalni po tym jak poszly do kasacji. Nie zawsze to znaczy, ze wygladaja jak by t34 tanczyl na nich kankana , czasami wystarczy , ze maja uszkodzone 30% by nie oplacalo sie ich juz naprawiac, a im starszy tym mniej musi byc uszkodzone aby takie cos "zezlomowac"

- eneasz
aa nowe. Nowe to albo z fabryki, albo od innych importerow na inne kraje jesli w danym nie ma przedstawiciela. Zalezy o jakiej skali mowimy, jak importer sprzedaje 30 motocykli na rok to raczej bierze od posrednika bo fabryka nie bedzie sobie gitary nim zawracala, jesli sprzedaje np 3000 na rok to wtedy juz z fabryki
- eneasz
zalezy jaki moto jaka promocja, nie wiem o wszystkim ale interesuje sie crossówkami i wiem tyle że np w niemczech za nówke sztuka w pełni wyposażoną w sport częsci - wydech, płyty pod silnik i amor skrętu, sie płaci tyle samo co w polsce za golasa ;D wiec opłacało by sie przywieść z niemiec nówke, i sprzedać tutaj nieco drozej niz w niemczech, ale nadal taniej niz w PL
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Biorą od importerow w danych krajach. Watpie zeby bylo warto walczyc o jedna sztuke u importera, lepiej utargowac u dilera za granica. Z fabryki mozesz zamowic do kraju w ktorym nie ma podpisanej umowy z zadnym importerem i zamawiasz duzą ilość z wyprzedzeniem kilkumiesiecznym.
Importer nie ma mozliwosc zwrotu starych rocznikow do fabryki dlatego mozesz kupic modele z lat 2009 2010 ...
Importer nie ma mozliwosc zwrotu starych rocznikow do fabryki dlatego mozesz kupic modele z lat 2009 2010 ...
- pawelb0
- Świeżak
Re: skad maja motocykle importerzy prywatni
darnoko napisał(a):Witam
thx
Z ichnich komisów kupując np. jednorazowo 15 szt z dużym upustem. Na tą ilość składa się nieraz dwóch naszych importerów. Znałem takich.
Inne pytanie dlaczego np. Niemcy w ogłoszeniach u siebie chcą drogo za samochody, motocykle.
Kiedy tam byłem w mieście powiatowym i przeglądałem zakupioną w kiosku grubą książkę z ogłoszeniami sprzedaży, to Niemiec powiedział mi, że tanio tam nie znajdę.
Powiedział mi dalej, że są ludzie, którzy przekupują pracownika w biurze przyjmowania ogłoszeń i zanim wydrukuje, udają się do sprzedającego i kupują taniej. W ogłoszeniach pozostają ci co chcą drogo. Dotyczy też komisów.
- turysta44
- Świeżak
Skąd mają ? P^^^^^i handlarze oszuści kłamcy i zarazem chu&e najczęściej zkupują motocykle z Anglii powypadkowe szroty które dostały kategorię ABi CAt b,c najważniejsze aby rama była cała do tego kupują części i sprzedają jako nie wypadkowe nowe jak z salonu.. i mowa tu o rocznikach nowych rocznych dwuletnich. Gdy handlarz zarejestruje taki moto w polsce to jedynie jego przeszłość możemy poznać sprawdzając HPI ... Lecz to tez jest dziura bo gdy motocykl po wypadku w UK nie trafił do firmy ubezpieczeniowej to nie dowiemy się jaki był dzwon za chiny ludowe bo tego w rejestrze nie będzie
- zenek20
- Świeżak
eneasz napisał(a):Jakiś nieudacznik ten importer , ze jeszcze ma 2009 w dobie modeli 2012!
Nie tylko w Polsce ale w wielu krajach tak sie dzieje. Normalna rzecz, importer zamawia ilosc motocykli, nie wyprzedajÄ… sie, jak nie da dobrego rabatu to nikt tego nie kupuje. Z drugiej strony w 2007 roku jak kupowalem nowy motocykl to w maju dostalem odpowiedz, ze wszystkie wersje kolorystyczne ktore mnie interesowaly zostaly juz w kwietniu wyrzedane i w tym roku juz nikt nie przewiduje nowej dostawy.
Za to rok temu mozna było przebierac

- pawelb0
- Świeżak
zdarzają się pozostałości salonowo-magazynowe sprzed 2 lat
a co ogłoszeń jak np Bogusławski
są firmy, które kupują o2o/o4o bezpośrednio od producentów, poza oficjalną siecią importersko-dilerską.
z tym, że w takiej sytuacji nie można korzystać bezpłatnie z usług gwarancyjno-serwisowych świadczonych przez oficjalnych dilerów/importerów
nadto nie wszystkie firmy motoryzacyjne chcą sprzedawać w ten sposób
a co ogłoszeń jak np Bogusławski
są firmy, które kupują o2o/o4o bezpośrednio od producentów, poza oficjalną siecią importersko-dilerską.
z tym, że w takiej sytuacji nie można korzystać bezpłatnie z usług gwarancyjno-serwisowych świadczonych przez oficjalnych dilerów/importerów
nadto nie wszystkie firmy motoryzacyjne chcą sprzedawać w ten sposób
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
tez o tym slyszalem co madcap mowi gosc z forum motocyklowego z japoni dla siebie sciagal podobno cena mu wyszla bardzo zachecajaca w stosunku do cen pl
miec tak kilku chetnych zeby pelny kontener wyszedl i mozna cos sie bawic
miec tak kilku chetnych zeby pelny kontener wyszedl i mozna cos sie bawic
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości