rozrzad cbr f1 pomozcie!!
• Strona 1 z 1
rozrzad cbr f1 pomozcie!!
siemka mam maly problem z rozrzadem na wolnych obrotach lekko lekko stuka w sumie nie mocno na wiekszych juz nie no i nie wiem co wymienic czy lancuch czy napinacz czy to i to. troche sie teraz boje jezdzic na wyokich obrotach zeby nie przeskoczyl albo sie nie zerwal;/ najlepiej jakby ktos jakis schemat albo zdiecie rorzadu podeslal jak to wyglada i ile lanuch ma ogniw...
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
-
pawlo89 - Świeżak
no przy spadku obrotow jak stoi na luzie to slychac jak lancuszek na chwile rzezi i przestaje a jak jade i odpuszcze manetke to puka. i co z tym fantem?
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
-
pawlo89 - Świeżak
srutu tutu. wada wrodzona cbr to właśnie napinacz. w twojej chyba jeszcze hydrauliczny jest na dodatek a to już g*wno na max. a co gorsza wymiana na nowy to MAX 10kkm i znów to samo...... jest na to dobry patent w postaci ...zastosowania mechanicznego napinacza od fazerka. zmienisz napinacz i zobaczysz że cebra potrafi byc cicha 

f3
-
lmpk - Świeżak
Wiesz CO? Ty.. ja mialem po 5tys to samo.. wiesz co to bylo? Sprzeglo
naciagnalem 3mm bardziej i juz po problemie. Po prostu wiedzialem ze to sprzegielko bo od palenia gumy je troche przytarłem ostatnimi czasy.
Naprawiles juz??

Naprawiles juz??
HONDA CBR 600 F2
- SIARA-S
- Świeżak
nie dosc, ze napinacz jest hydrauliczny to jeszcze wsadzony miedzy cylindry. Naprawa jest dosc skomplikowana i droga, ale niestety jezeli decydujesz sie na wymiane lancuszka bedziesz musial takze wymienic napinacz i mozliwe, ze slizgi. W przyzwoicie utrzymywanym motocyklu te napinacze wytrzymyja nawet do 25tys. km, ale proponuje ci opcje, ktora dal Impk albo tez sprowadzic taki specjalny mechaniczny napinacz z USA. Musisy posyukac troche w tematach na forum, i gdzies tam znajdziesz link do tych napinaczy
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
W CBRce rozrząd jest po prawej stronie silnika a nie między cylindrami (tak jak w olejakach suzuki). Manualny napinacz łańcucha rozrządu to zagadnienie stykające się ze światkiem wyścigowym (motocykle turbodoładowane, mocno wysilone N/A itp), na które nie stać większości z tutaj obecnych, włączając w to kolegę Elcommendante - bo dla Ciebie robiłem wycenę, prawda?
A wygląda to tak i kosztuje w granicach 55$ (bez przesyłki i innych opłat)
A wygląda to tak i kosztuje w granicach 55$ (bez przesyłki i innych opłat)
- Załączniki
-
- tensioner1.jpg (15.02 KiB) PrzeglÄ…dane 5053 razy
-
- tensioner.jpg (16.36 KiB) PrzeglÄ…dane 5053 razy
- musieli
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości