Zobacz wÄ…tek - Zabezpieczenie moto
NAS Analytics TAG

Zabezpieczenie moto

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Zabezpieczenie moto

Postprzez mimur » 12/2/2012, 14:20

HEj i ho
Wiem wiem gdzies to jest na forum ale 110 ileÅ› stron nie nastawia pozytywnie do przeglÄ…dania weszystkiego.

Potrzebuję porady jak lub czym zabezpieczyć moto: łańcuch, linka, U-lock, czy może steel-o-flex. Może alarm jest rozsądnym rozwiązaniem. W sklepie PUIG sa sensowne (jak to ladnie stoi napisane poziom zabezpieczenia 10) może warto się skusić. maszynke mam nową i w sezonie będzie stała w róznych dziwnych miejscach i nie chciałbym wracać piechtochodem do domku.
mimur
Świeżak

Postprzez mimur » 12/2/2012, 14:32

A moze macie inne wypróbowane sposoby - np disc lock z alarmem.
mimur
Świeżak

Postprzez kowal_71 » 12/2/2012, 16:19

Edytuj posty, nie rób śmietnika.
Ja używam disc locka z alarmem i ewentualnie łańcucha do przymocowania motocykla do jakiegoś stałego elementu otoczenia. Za dużo złego się naczytałem o ingerencji alarmu w układ elektryczny, żeby to stosować.
Niestety smutna prawda jest taka, że jak ktoś będzie bardzo chciał Twój motocykl, to i tak go ukradnie. Wszelkie zabezpieczenia są w miarę skuteczne jeśli chodzi o chuliganów wszelkiej maści lub żółtodziobów. "Fachowcy" z odpowiednim sprzętem cackać się nie będą. Gdzieś w necie jest filmik, jak facet w kilkanaście sekund poradził sobie z łańcuchem Abusa (i nie tylko z tym ;)). Także moim zdaniem nie ma sensu wydawać kupę kasy na zabezpieczenia - łańcuch za 1000zł nie wytrzyma dużo dłużej niż ten za 200. Myślę, że warto zainwestować ewentualnie w jakiś system gps. Jeśli już dojdzie do kradzieży to znaleźć **** i ręce przy jajach poucinać :evil:
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Postprzez Seba_ER5 » 12/2/2012, 19:50

Ja mam blokade fabryczna kierownicy alarm datatoll i Abuse Victory X plus 68 plus lancuch 120.
http://lidsdirect.co.uk/Abus-Victory-X- ... 20cm-chain
Abus jest brany pod uwage przez ubez... przy AC.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ZooL » 12/2/2012, 23:59

ac - jedyna "w miare skuteczna" metoda zabezpieczenia moto, cala reszta to wyrzucone pieniadze, chyba ze niezniszczalnym lancuchem przyczepisz moto do trwalego elementu otoczenia - powodzenia zycze ;p
ZooL
Świeżak

Postprzez kowal_71 » 13/2/2012, 10:14

ZooL napisał(a):ac - jedyna "w miare skuteczna" metoda zabezpieczenia moto, cala reszta to wyrzucone pieniadze, chyba ze niezniszczalnym lancuchem przyczepisz moto do trwalego elementu otoczenia - powodzenia zycze ;p

Jeszcze trzeba dodać, że ten element otoczenia też musi być niezniszczalny ;)
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
kowal_71
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê