Enduro/Supermoto do 10tys.
• Strona 1 z 1
Enduro/Supermoto do 10tys.
Witam wszystkich:)
Otóż zbieram się do zakupu motocykla, enduro/supermoto, no i nie wiem jak się za to zabrać,
mam 22 lata, 175 wzrostu waga ok 70kg.
Wcześniej śmigałem na Rieju RR50 ze 3 lata no i w końcu zrobiłem prawko i chciałbym kupić coś większego.
Motocykl chciałbym aby mi służył do normalnej jazdy/dojazdach do pracy,szkoły no i po mieście oczywiście, czasem jeśli się nadarzy okazja to w lekki teren;)
Na motocykl mam przeznaczone jakieś 9-10 tys. z czego ubrania już mam (zakupiłem wcześniej aby nie było problemu później z kasą) i z tego co oglądałem to najbardziej przypada mi do gustu supermoto jakieś, zakochałem się w Suzuki DRZ 400SM! ale no niestety trzeba dać troszkę więcej niż 9 tysięcy za ten motocykl, więc jakie są wasze propozycje?
Pozdrawiam
Otóż zbieram się do zakupu motocykla, enduro/supermoto, no i nie wiem jak się za to zabrać,
mam 22 lata, 175 wzrostu waga ok 70kg.
Wcześniej śmigałem na Rieju RR50 ze 3 lata no i w końcu zrobiłem prawko i chciałbym kupić coś większego.
Motocykl chciałbym aby mi służył do normalnej jazdy/dojazdach do pracy,szkoły no i po mieście oczywiście, czasem jeśli się nadarzy okazja to w lekki teren;)
Na motocykl mam przeznaczone jakieś 9-10 tys. z czego ubrania już mam (zakupiłem wcześniej aby nie było problemu później z kasą) i z tego co oglądałem to najbardziej przypada mi do gustu supermoto jakieś, zakochałem się w Suzuki DRZ 400SM! ale no niestety trzeba dać troszkę więcej niż 9 tysięcy za ten motocykl, więc jakie są wasze propozycje?
Pozdrawiam
- Romek1989
- Świeżak
jak najbardziej polecam DRZ dobry sprzęt, wg mnie dobre wypoziomowanie trwałości do mocy. nie wymaga zaglądania co tydzien, ale też nie jest słaby
na miasto w sam raz. nie jest za lekki, ale też nie jest krowiasty i cięzki. do 10 tysi kupisz juz cos na pewno 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Pokaż mi DRZ'ta SM do 10 tysi, to sam się tym zainteresuje. Niestety są trochę droższe.
Sam ostatnio przeglądałem Supermociaki i znalazłem takie ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/husqvarna-sm-610 ... 29302.html
Może to być alternatywa dla Suzuki, choć nie jest taka rewelacyjna. Ale może warto obejrzeć tą Huśkę.
I jeszcze jedno: na leciutki teren takie supermoto wystarczy. Ale jak chcesz zaznać prawdziwych doznań w terenie to zapomnij o tym
Sam ostatnio przeglądałem Supermociaki i znalazłem takie ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/husqvarna-sm-610 ... 29302.html
Może to być alternatywa dla Suzuki, choć nie jest taka rewelacyjna. Ale może warto obejrzeć tą Huśkę.
I jeszcze jedno: na leciutki teren takie supermoto wystarczy. Ale jak chcesz zaznać prawdziwych doznań w terenie to zapomnij o tym

- barnabab
- Świeżak
No właśnie o to chodzi, że DRZtki nie znajdziesz dobrej za te pieniądze a strasznie jaram się tym motocyklem;)
postaram się dozbierać trochę kasy i zdecyduję się na ten oto model:)
a co do Huski to znalazłem też coś takiego:
http://otomoto.pl/husqvarna-sm-410-smr- ... 37020.html
i albo się czepiam albo jakieś tanie się wydają te motocykle, jak z awaryjnością itp?
może się ktoś wypowiedzieć?
postaram się dozbierać trochę kasy i zdecyduję się na ten oto model:)
a co do Huski to znalazłem też coś takiego:
http://otomoto.pl/husqvarna-sm-410-smr- ... 37020.html
i albo się czepiam albo jakieś tanie się wydają te motocykle, jak z awaryjnością itp?
może się ktoś wypowiedzieć?
- Romek1989
- Świeżak
bardzo dobre maszynki
sam mam taką tylko nieco nowszy model. wyczynówka jednak to juz jest, i w porównaniu do DRZ to tutaj trzeba co chwile cos robic. i do 10 klocków prędzej znajdziesz dobra DRZ niz dobrego 520 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Często zwala sie w kilka tysięcy zł lista u posiadacza KTMa (jak i innych hard enduro) i goni maszyne z opisem "nowe oleje i płyny"
Cena zjechana aby złapać na haczyk i pozbywa sie problemów.

Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
noo dokładnie, kolega kupił full po remoncie, ideał i w ogóle cud miód malinka. dał koło 8,500 za exc 520, jak sie potem okazało składany na łozyskach z kraśnika, w cylindrze siedzi tuleja żeliwna, ogólnie moze i po remoncie ale remont kosztował goscia chyba z 500 zł
doprowadzenie do stanu uzywalnosci z miejsca kosztowało około 4 tysie wiec równie dobrze mógłby kupic nowsze moto moze w lepszym stanie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
fmx są gites, a nie myślałeś nad ktm lc4 640 w SM ? do tego 2 komplet felg enduro i fajnie pośmigasz sobie w terenie jak i na asfalcie
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Bardziej jestem skłonny do DRZ-tki czy właśnie ww FMX-a, bo jak kolega wcześniej wspomniał, mniejsze koszty eksploatacji;) a poza tym to moto będzie bardziej w miasto aniżeli w teren;) a te 2 są w mniej więcej zbliżonych cenach.
- Romek1989
- Świeżak
W sumie z czego bierze się cena supermoto? Przecież to głównie 1 cylinder, ogólnie mały silniczek, prawie w ogóle plastików... A ceny to mają takie... Myślałem, żeby zamienić SV na coś tańszego -> supermoto, ale to drogie rzeczy!
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Drogie nie drogie. Są młodsze, geometria podwozia pozwalająca na szybkie ciasne winkle (typowo miasto) narowisty silnik przeważnie jego charakterystyka jest "zero-jedynkowa" albo nic albo petarda i ta prędkość wkręcania się w czerwone pole powodują że mają mnóstwo fanów.
Motocykle takie jak KTM EXC, Suzuki DR-Z które na co dzień są endurakami do straszenia w lesie i taplania sie w bajorach po założeniu ulicznych gum łoją w mieście ścigacze dużo mocniejsze od siebie
Motocykle takie jak KTM EXC, Suzuki DR-Z które na co dzień są endurakami do straszenia w lesie i taplania sie w bajorach po założeniu ulicznych gum łoją w mieście ścigacze dużo mocniejsze od siebie

Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
co jak co ale EXC nie jest do taplania sie w błocie ;P to wyczynowy sprzet pod zawody CC, DRZ w wiekszosci wersji juz do błotka słuzy
cena bierze sie z technologii, w ulicznym sprzęcie masz częsci przystosowane pod wytrzymałosc nie osiągi, wielkie sprzęgła, skrzynie biegów pancerne. w wyczynach typu EXC, WR itp skrzynie są lekkie, łozyskowane, sprzegła stosunkowo małe co pozwala sie wkręcac, a żeby to sie nie rozpadło podczas pierwszego rozruchu częsci muszą byc wykonane z wielką starannoscią - i za to sie płaci ;P

cena bierze sie z technologii, w ulicznym sprzęcie masz częsci przystosowane pod wytrzymałosc nie osiągi, wielkie sprzęgła, skrzynie biegów pancerne. w wyczynach typu EXC, WR itp skrzynie są lekkie, łozyskowane, sprzegła stosunkowo małe co pozwala sie wkręcac, a żeby to sie nie rozpadło podczas pierwszego rozruchu częsci muszą byc wykonane z wielką starannoscią - i za to sie płaci ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości