Strój na motocykl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Strój na motocykl
Cześć!
Jest to mój pierwszy post na forum. Chciałbym kupić strój, lecz nie znam się zbytnio. Aktualnie jeżdżę Rs 125, a strój miałby służyć na kolejne moto.
Kombinezon tylko 2 częściowy:
Alpinestars GP PRO
Alpinestars SP-1
Alpinestars RC-1
Rękawice i obuwie kompletnie nie wiem jakie. Rękawice 300-350zł, a buty do 750zł.
Miał ktoś któryś z tych kombinezonów? Może słyszał. Byłbym bardzo wdzięczny za opinie. Najlepiej pasowałby mi SP-1 przecena na 1900~zł. A ten GP-PRO 3200zł.
Z góry dzięki.
Jest to mój pierwszy post na forum. Chciałbym kupić strój, lecz nie znam się zbytnio. Aktualnie jeżdżę Rs 125, a strój miałby służyć na kolejne moto.
Alpinestars GP PRO
Alpinestars SP-1
Alpinestars RC-1
Rękawice i obuwie kompletnie nie wiem jakie. Rękawice 300-350zł, a buty do 750zł.
Miał ktoś któryś z tych kombinezonów? Może słyszał. Byłbym bardzo wdzięczny za opinie. Najlepiej pasowałby mi SP-1 przecena na 1900~zł. A ten GP-PRO 3200zł.
Z góry dzięki.
- artixem
- Świeżak
Kombinezony są bardzo porównywalne
sp-1 nie jestem pewien, ale jest chyba 1pc, więc tylko na torze będzie się sprawowała.
2częściowe, są o wiele wygodniejsze nacodzień.
Jak masz kase to będziesz zadowolony z każdego.
Jednak nie zapominaj o kasku, jeśli nie masz porządnego to lepiej kupić tańszy kombiak, a kask z wyższej półki zakupić.
sp-1 nie jestem pewien, ale jest chyba 1pc, więc tylko na torze będzie się sprawowała.
2częściowe, są o wiele wygodniejsze nacodzień.
Jak masz kase to będziesz zadowolony z każdego.
Jednak nie zapominaj o kasku, jeśli nie masz porządnego to lepiej kupić tańszy kombiak, a kask z wyższej półki zakupić.
- hubi199
- Bywalec
mysle ze odpusc takie kombi ... + 5 do lansu. Lepiej kup dobry kask. A jesli masz kase na dobry kask dobre buty i rekawice to ja bym bral rc-1
- relakzstyle
- Świeżak
UP: Nie chodzi mi o szpan, po prostu wolę wydać kasę na bezpieczeństwo, niż na jakieś pierdoły. Jeżeli nie te kombi, to jakie?
Te kombinezony SP-1 występują dwu częściowe.
Jeżeli podobne są, wybiorę najtańszy.
Kask mam Uvex Hero:
http://tablica.pl/oferta/kask-uvex-hero ... DDKiz.html
Musiałbym zmienić, tylko nie wiem na jaki. A co do rękawic i obuwie to jakie?
Te kombinezony SP-1 występują dwu częściowe.
Jeżeli podobne są, wybiorę najtańszy.
Kask mam Uvex Hero:
http://tablica.pl/oferta/kask-uvex-hero ... DDKiz.html
Musiałbym zmienić, tylko nie wiem na jaki. A co do rękawic i obuwie to jakie?
- artixem
- Świeżak
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
jak stoisz w korku to jest masakra, jak jedziesz to spoko
kup sobie kombik tschula za 1100 zł i też będziesz zadowolony, a nie uparłeś się na tą alpine
dołóż do kasku, tak żebyś z 1200 na jakiegoś XRa miał.
pzdr

pzdr
560 SMR
- Grzesku
- Świeżak
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Jako buty mogę polecić suomy Extreme. Nie da się w nich zbytnio chodzić ale mają dużo protektorów i fajny dizajn.
- krolik-r6k
- Świeżak
Oświeć nas na jaki moto zmieniasz tą Aprilie bo to akurat jest ważny aspekt w wyborze ciuszków...
Co do kasku to ten UVEX to totalna kupa, ja polecałbym HJC FG-15, chyba że masz więcej kasiwa to Arai Chaser, na prawdę baardzo przyjemny kask.
Buty Sidi Vertigo (najpierw przymierz) a jak masz nie symetryczną nogę to Sidi Vortice (z regulacją i lepszymi systemami, najwyższy model)
Rękawice hm... ja się zakochałem i kupiłem Knox Handroid (nie poruszaj ich tematu na tym forum bo większość ma problem mniejszości z nimi)
Jak kupujesz kombi to polecam bieliznę termoaktywną Brubeck Cooler, na prawdę fajna sprawa. Nie zapomnij o kominiarce termo jak kupisz kask bez wyjmowaniej wyściółki, przydaje się.
Co do kasku to ten UVEX to totalna kupa, ja polecałbym HJC FG-15, chyba że masz więcej kasiwa to Arai Chaser, na prawdę baardzo przyjemny kask.
Buty Sidi Vertigo (najpierw przymierz) a jak masz nie symetryczną nogę to Sidi Vortice (z regulacją i lepszymi systemami, najwyższy model)
Rękawice hm... ja się zakochałem i kupiłem Knox Handroid (nie poruszaj ich tematu na tym forum bo większość ma problem mniejszości z nimi)
Jak kupujesz kombi to polecam bieliznę termoaktywną Brubeck Cooler, na prawdę fajna sprawa. Nie zapomnij o kominiarce termo jak kupisz kask bez wyjmowaniej wyściółki, przydaje się.
-
zero22 - Świeżak
Nad nowym motocyklem jeszcze się nie zastanawiałem, gdyż Rską zamierzam polatać w ten sezon.
A co do tej bielizny, to naprawdę dużo daje? Obawiam się tych gorących dni w skórzanym kombi;/ Chodzi mi o temperatury ok. 25C
Dzięki wszystkim za udzielone odpowiedzi, teraz tylko muszę podjąć decyzję co wybrać.
A co do tej bielizny, to naprawdę dużo daje? Obawiam się tych gorących dni w skórzanym kombi;/ Chodzi mi o temperatury ok. 25C
Dzięki wszystkim za udzielone odpowiedzi, teraz tylko muszę podjąć decyzję co wybrać.
- artixem
- Świeżak
Re: Strój na motocykl
artixem napisał(a):Cześć!
Alpinestars GP PRO
Alpinestars SP-1
Alpinestars RC-1
Z góry dzięki.
Z kombinezonów które wymieniłeś dla siebie wziąłbym GP pro tylko że ja nie lubię skóry (takie zboczenie).
Na dobre buty trzeba przeznaczyć od 800 do 1200zł. Wybór jest spory, najlepiej wybieraj z takich firm jak alpinestars, sidi, dainese. Jeśli chodzi o konkretny model to najbezpieczniej jest brać coś sprawdzonego jak np. alpinestars smx plus, sidi vertigo, dainese torque.
Lepiej unikać nowości takich jak pumy - PONOĆ dobre ale za mało testów i opini na ich temat więc nie ma sensu eksperymentować. Jak chcesz wydać nieco mniej na buty to zainteresuj się butami suomy.
Żeby kupić naprawdę dobre rękawice można przyjąć górną granicę cenową 500zl max. Ale nie ma potrzeby tyle wydawać uwierz mi. Zaliczyłem dwa ślizgi w rękawicach za nie więcej jak 200zł i zdały egzamin w 100%. Dopiero przy drugim ślizgu rozdarły się i należało je wymienić.
I nie słuchaj opini gamoni którzy polecają topowe modele za dużą kasę tylko dlatego że się w nich "zakochali" a nie przejechali w nich więcej jak kilka kilometrów na pożyczonym motocyklu.
-
tomek_gda - Świeżak
Pewnie chodzi o tcx competizione, można znaleść na necie trochę recenzji i opinii i te buty zbierają bardzo dobre opinie.
TUTAJ (otwórz link) jest mała videorecenzja (po angielku). Brałem je pod uwagę przy zakupie ale ostatecznie wybór padł na inne. Nie mniej jednak na pewno warte przemyślenia.
TUTAJ (otwórz link) jest mała videorecenzja (po angielku). Brałem je pod uwagę przy zakupie ale ostatecznie wybór padł na inne. Nie mniej jednak na pewno warte przemyślenia.
-
tomek_gda - Świeżak
Co do tego kombinezonu GP-PRO raczej będzie ciężko, promocja się skończyła teraz 4990zł kosztuje. Zainwestuje w jakiś niższy model. Naczytałem się o wywrotkach, dopiero teraz stwierdziłem, że warto mieć dobry strój.
A na cały strój włącznie z kaskiem chciałem przeznaczyć 4000-4500zł.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady:)
A na cały strój włącznie z kaskiem chciałem przeznaczyć 4000-4500zł.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady:)
- artixem
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe