Aprilia RS 50 Vs zipp pro 50
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 50 Vs zipp pro 50
Witajcie ! Jestem zainteresowany kupnem Zippa pro 50 lub Aprili rs 50 -
i Tutaj: chodzi mi o tą Aprilie starszą tą z "jednym" światłem.
Będzie to mój pierwszy moto, więc nie chciał bym się zawieść.
ProszÄ™ o rozsÄ…dne odpowiedzi oraz o jakieÅ› uzasadnienie
Najlepiej gdybyś odpowiedział tez na:
-Jak ze Spalaniem?
-Jak z dostępnoscią części
-I oczywiście, osiągi : )
Pozdrawiam
i Tutaj: chodzi mi o tą Aprilie starszą tą z "jednym" światłem.
Będzie to mój pierwszy moto, więc nie chciał bym się zawieść.
ProszÄ™ o rozsÄ…dne odpowiedzi oraz o jakieÅ› uzasadnienie
Najlepiej gdybyś odpowiedział tez na:
-Jak ze Spalaniem?
-Jak z dostępnoscią części
-I oczywiście, osiągi : )
Pozdrawiam
- SeweciK
- Świeżak
zalezy do czego chcesz uzywac moto.
zipp to chinczyk wiec dosyc szybko zacznie sie sypać, a jak juz zacznie to co chwile bedzie wymagał czegoś... ale jest dobry bo masz na niego gwarancje, kupujesz nówke, i jakis czas polata jak trzeba. kwestia jeszcze jak polata - to chinczyk, silniki są marnej jakości, nic nie działa tak precyzyjnie jak w japonskiej konkurencji, wygoda ergonomia - to nie zalety zippa. skrzynia biegów sprzegło, zawieszenie - wszystko marne w porównaniu z RS
z kolei RS mozesz kupic w róznym stanie, mozesz kupic trupa który bedzie wymagał pewnego wkładu $$ w doprowadzenie do stanu uzywalnosci, albo kupisz zadbana sztuke i serwisujesz jązgodnie z serwisówką ( a taki moto wcale duzo nie wymaga) i masz sprzęt na kilka sezonów bez wiekszego wkładu. przy czym jest szybszy, wygodniejszy od zippa.
jak dla mnie chinczyki są dla osób starszych - od tak podjechac do koscioła, po bułki, na rybki. albo dla osób które chcą sie czasem dostać z pkt A do pkt B tanim kosztem, bez zadnego swirowania.
RS jest dla ludzi młodych którzy chcą rozpocząc przygode z moto, poczuć troche adrenaliny bez strachu że sie rozkraczy czy koło odpadnie
zipp to chinczyk wiec dosyc szybko zacznie sie sypać, a jak juz zacznie to co chwile bedzie wymagał czegoś... ale jest dobry bo masz na niego gwarancje, kupujesz nówke, i jakis czas polata jak trzeba. kwestia jeszcze jak polata - to chinczyk, silniki są marnej jakości, nic nie działa tak precyzyjnie jak w japonskiej konkurencji, wygoda ergonomia - to nie zalety zippa. skrzynia biegów sprzegło, zawieszenie - wszystko marne w porównaniu z RS
z kolei RS mozesz kupic w róznym stanie, mozesz kupic trupa który bedzie wymagał pewnego wkładu $$ w doprowadzenie do stanu uzywalnosci, albo kupisz zadbana sztuke i serwisujesz jązgodnie z serwisówką ( a taki moto wcale duzo nie wymaga) i masz sprzęt na kilka sezonów bez wiekszego wkładu. przy czym jest szybszy, wygodniejszy od zippa.
jak dla mnie chinczyki są dla osób starszych - od tak podjechac do koscioła, po bułki, na rybki. albo dla osób które chcą sie czasem dostać z pkt A do pkt B tanim kosztem, bez zadnego swirowania.
RS jest dla ludzi młodych którzy chcą rozpocząc przygode z moto, poczuć troche adrenaliny bez strachu że sie rozkraczy czy koło odpadnie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
nie ma co porownywac
rs:
pali duzo(w porownaniu do zipa)
czesci malo dostepne w sklepach w mniejszych miastach(do chinczykow czesci jest opór, pozniej wyjasnie dla czego)
lepsze osiagi
czy sie bedzie sypac - jak sie uda to nie a jak sie nie uda to bedzie masakra
nie koniecznie tanie czesci
zip:
czesci tanie
malo pali
duzo czesci
tanie czesci
co do odpadajacych koł, to wałkuja to caly czas koxy ktore maja lepsze moto i nie jezdza takimi "gównami" jak to wiele osób mowi
w ostatnich latach chinszczyzna znacznie sie poprawila
kolejnym + na chinszczyzne jest to ze kupimy nowego za 2k a apke za 2k to mozna kupiz zajechana
PS wyjasniem o co chodzi z czesciami, wezmy taki przyklad
pan heniek prowadzac sklep jak dajmy na to bedzie mial 1 czesc pasujaca do 20 chinczykow
a bedzie mial 1 czesc pasujaca do 2 aprili to co wybierze?? odpowiedz sobie sam
rs:
pali duzo(w porownaniu do zipa)
czesci malo dostepne w sklepach w mniejszych miastach(do chinczykow czesci jest opór, pozniej wyjasnie dla czego)
lepsze osiagi
czy sie bedzie sypac - jak sie uda to nie a jak sie nie uda to bedzie masakra
nie koniecznie tanie czesci
zip:
czesci tanie
malo pali
duzo czesci
tanie czesci
co do odpadajacych koł, to wałkuja to caly czas koxy ktore maja lepsze moto i nie jezdza takimi "gównami" jak to wiele osób mowi
w ostatnich latach chinszczyzna znacznie sie poprawila
kolejnym + na chinszczyzne jest to ze kupimy nowego za 2k a apke za 2k to mozna kupiz zajechana
PS wyjasniem o co chodzi z czesciami, wezmy taki przyklad
pan heniek prowadzac sklep jak dajmy na to bedzie mial 1 czesc pasujaca do 20 chinczykow
a bedzie mial 1 czesc pasujaca do 2 aprili to co wybierze?? odpowiedz sobie sam
- tomera
- Stały bywalec
A powiem tak aprilla przejedzie 20k km włozysz w nią 500zł a zippa możesz wyżucić co ty na to ? Spalanie w apce to 3/4/5 l a w zippie 2,5/3 bo to 4t czyli mół ( to 500zł to przenośnia bo tyle to opony by kosztowały 

- Fantas3k
- Bywalec
Zgadzam sie, że w małych mistach częsci do RS są słabo dostepne, sam tego doświadczam, ale na allegro.pl masz tych częsci do oporu. Zaczynajac od śrub konczac na czesciach do silnika. Zipp to chyba 4t wiec ma mula, a RS jest zwawa jak na 50cmm. ; D
- pavelx
- Świeżak
powiem tak, sam mam rs i jestem bardzo zadowolony, motorek w sam raz na zaczynanie swojej przygody z motorkami
spalanie? hmm to zależy jak jeździsz
mnie przy jeździe 60km/h spala 3 l ale jak się gdzieś śpiesze i przycisne manetkę do końca to potrafi 4,5l wysiorbać
druga sprawa to stylizacja
na zippa żadnej laski nie wyrwiesz, na rs same laski się kleją xD kolejna sprawa : poźniej przy odsprzedaży będziesz mógł odzyskać większość kwoty, którą w nią zainwestujesz
a zippa nie zdążysz sprzedać, bo prędzej się rozleci
podsumowując : jeżeli chcesz mieć przyjemność z jazdy i zaoszczędzone pieniądze na części, kup sobie rs, jeżeli masz kase by inwestować w części kupuj zippa
takie jest moje zdanie
LwG!

-
stuncik1 - Świeżak
Wiesz, mieszkam w Katowicach =)
Do Tego, jeśli powiesz mi ze ZIPP wizualnie jest brzydki to nie wiem jaki masz gust =) Na pewno przód zippa jest ładniejszy od RSki bo taki szeroki przód nie komponuje się najlepiej z wąska oponą
Do Tego, jeśli powiesz mi ze ZIPP wizualnie jest brzydki to nie wiem jaki masz gust =) Na pewno przód zippa jest ładniejszy od RSki bo taki szeroki przód nie komponuje się najlepiej z wąska oponą
- SeweciK
- Świeżak
Bierz apke albo yamahe tzr to sa dwie najlepszego 50ccm w scigaczach
trwalość,Moc,komfort=ogolne zadowolenie kupującego zipp to chiniol za 4,5k kupisz ładna apke jak i tzr

- Fantas3k
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości