Zablokowane koło TGB 101S
• Strona 1 z 1
Zablokowane koło TGB 101S
Posiadam TGB od 3 lat na małym tuningu. Ostatnio jeździłem normalnie po ulicach w śniegu (nie katowałem go), nie było żadnych problemów do póki się nie zatrzymałem pod sklepem. Gdy chciałem go znowu odpalić nie udało mi się, a tylne koło było zablokowane. Pchając go do domu zauważyłem że na twardej powierzchni, (typu asfalt, czy chodnik) koło się kręci, ale z dużym oporem, a na śniegu czy piasku stoi w miejscu. Chciałbym abyście mi pomogli, co mam zrobić. Dodam jeszcze, że wcześniej nie było z nim podobnych problemów. W przekładni wygląda wszystko w porządku, wariator i sprzęgło się kręci normalnie.
Hamulec z tyłu to bęben.
Hamulec z tyłu to bęben.
Mati
- Mati_97
- Świeżak
Zablokowane koło to pewnie wina hamulca, natomiast silnik podczas jazdy na hamulcu miał ciężko i może brakło paliwa w gaźniku i się zapowietrzył.
Wykręć świecę i zobacz czy jest mokra, zobacz też czy jest iskra, sprawdź filtr powietrza, paliwa. Możesz też podlać mu benzyny pod świecę i powinien odpalić.
Wykręć świecę i zobacz czy jest mokra, zobacz też czy jest iskra, sprawdź filtr powietrza, paliwa. Możesz też podlać mu benzyny pod świecę i powinien odpalić.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
rozbierz i patrz co sie dzieje. moze cos sie z rolkami stało
na mrozie różnie sie dziać moze. warto też koło sciągnąc i zobaczyc czy beben nie zardzewiał. tam jest taki rozpierak - mozna by go przesmarować żeby sie przypadkiem nie zapiekał

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mati_97 napisał(a):Dobra, dzięki za pomoc.
Przed chwilą gdy go pchałem w garażu z otwartą przekładnią, zauważyłem jeszcze, że wariator i pasek się co chwile zatrzymują, (zacinają). Czy to masz coś do rzeczy?
Pchając skuter, przy zgaszonym silniku pasek nie powinien się w ogóle kręcić, tak samo wariator. Kręcić się powinien tylko dzwon sprzęgła.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości