Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Ocena motocykla? Nic... trudniejszego
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Ocena motocykla? Nic... trudniejszego

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 10:49

Bardzo Kocham roznorodnosc motocykli, jesli mam okazje to smigam czym sie da od motorynek przez supermoto, scigacze, nakedy i na koniec quady. Panie i Panowie motocykle to RADOSC i SZCZESCIE. Aby do emerytury... A potem dziadek w droge !!!<br><hr>Dziadek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 10:51

Za oknem -15st. Można więc trochę się rozgrzać emocjonującą dyskusją ale może jednak lepiej skoczyć do garażu naładować akumulator albo zdrapać muchy z lampy?<br><hr>padok
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 11:54

Trafiłeś w sedno! Super artykuł! Zgadzam się z Tobą w 100%. Pozdrawiam!<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 12:05

ja może dodam tyle, że sam jestem moderatorem forum kibicowskiego, emocje są chyba większe niż tu. Powiem tak: posty nie na temat i ich autorzy lecą w kosmos. Co do tematu, to po prostu taka polska natura. Mnie dziwi jedno, dlaczego tak bardzo się nie szanujemy? Przecież dzieciak, który jedzie motorynką, czuje tą samą adrenalinę, którą czuł emeryt na HD 40 lat wcześniej. Człowiek na Hornecie, tak samo się cieszy jazdą jak ja na na moim 125. Dlaczego nikt nie potrafi ładnie opisać EMOCJI, które towarzyszą jeździe na jego maszynie. Dyskusja o mocy i przyspieszeniu jest niesamowicie PRYMITYWNA! Ważne jest co się czuje, bo to w człowieku zostaje - a to zależy nie tylko od możliwości maszyny, ale też od tego gdzie się jedzie i z kim. Co do mocy i prędkości... Szacun dla tych, którym udało się zrobić wynik w rywalizacji sportowej na torze. Co myślę o głupku, który najpierw porobi dziury w tłumiku, a potem z 12 tys. obrotów jeździ koło szpitala dziecięcego... nic tylko wyjść i w d u p i ć mu siekiere prosto w tępy łeb.<br><hr>buu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 13:21

Kolego Lovtza, nareszcie napisałeś coś, co od dawna za mną chodzi. Lepiej bym tego nie ujął. Dzięki za bardzo dobry artykuł pod którym się podpisuję. Buu - to jest właśnie to... Nie ważne czym, ważne co czujesz...<br><hr>an4y
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 14:34

Zróbcie coś z tymi komentarzami żeby nie trzeba było każdego rozwijać<br><hr>tomba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 20:17

właśnie, dlaczego trzeba rozwijać komentarze. ZRÓBCIE COŚ Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>total
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/2/2012, 22:12

Jesli chodzi o wybor motocykla to zapomina pan redaktor o dwoch rzeczach. Pierwsza to motocykl ma byc uniwersalny bo malo kogo stac aby miec 3 motocykle w garazu. jeden na dojazd do pracy drugi na tor a trzeci na wycieczke po europie. Dlatego kupujemy w Polsce motocykle o duzych pojemnosciach aby spelniaj wszytskie wymagania.
Druga rzecz to wielkosc motocykla, np. motocykle klasy naked o pojemnosci 600 cm3 sa bardzo male (np XJ6). Ja mam 180 cm wzrostu i nie chcialem sie czuc jak goryl na rowerku wiec kupilem nakeda 1000 cm3. NIe ze wzgledu na moc ale na rozmiar.<br><hr>belkot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 07:27

Komentatorzy napisał(a):Jesli chodzi o wybor motocykla to zapomina pan redaktor o dwoch rzeczach. Pierwsza to motocykl ma byc uniwersalny bo malo kogo stac aby miec 3 motocykle w garazu. jeden na dojazd do pracy drugi na tor a trzeci na wycieczke po europie. Dlatego kupujemy w Polsce motocykle o duzych pojemnosciach aby spelniaj wszytskie wymagania.
Druga rzecz to wielkosc motocykla, np. motocykle klasy naked o pojemnosci 600 cm3 sa bardzo male (np XJ6). Ja mam 180 cm wzrostu i nie chcialem sie czuc jak goryl na rowerku wiec kupilem nakeda 1000 cm3. NIe ze wzgledu na moc ale na rozmiar.<br><hr>belkot<br>
ale Ty wcale nie zaprzeczyłeś temu, co napisał autor. Cała sprawa polega na tym, że wszyscy kochamy motocykle, ale każdy z nas ma inne potrzeby... Odległość od miejsca pracy, sytuacja rodzinna, teren, na którym się mieszka (miasto, wieś, góry itd...), SALDO NA KONCIE (masz 100% racji), postura, stan zdrowia, temperament i... zupełnie irracjonalne upodobania. Ale jest jedna rzecz wspólna dla wszystkich: dokładnie ten sam banan na twarzy<br><hr>buu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 07:36

Komentatorzy napisał(a):Jesli chodzi o wybor motocykla to zapomina pan redaktor o dwoch rzeczach. Pierwsza to motocykl ma byc uniwersalny bo malo kogo stac aby miec 3 motocykle w garazu. jeden na dojazd do pracy drugi na tor a trzeci na wycieczke po europie. Dlatego kupujemy w Polsce motocykle o duzych pojemnosciach aby spelniaj wszytskie wymagania.
Druga rzecz to wielkosc motocykla, np. motocykle klasy naked o pojemnosci 600 cm3 sa bardzo male (np XJ6). Ja mam 180 cm wzrostu i nie chcialem sie czuc jak goryl na rowerku wiec kupilem nakeda 1000 cm3. NIe ze wzgledu na moc ale na rozmiar.<br><hr>belkot<br>
Na sile dorabiasz teorię, aby przekonac siebie i innych że kupiłeś duże moto kierując sie jaką logiką, a nie zwykłą chęcią napierdalania. Ilość miejsca jest podobna na wszystkich motocyklach (pomijam 125), no chyba że chcesz mi powiedzieć ze na bandcie 600 masz mniej miejsca niż na bandicie 1200...<br><hr>IgoRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 10:58

Dobrze napisane, ale chyba w odpowiedzi na wypowiedzi prowokatorów i pseudo-ekspertów forumowych.
Żal mi ludzi, którzy przesadnie przejmują się watahami ujadających burków osiedlowych ;]
Zakup motocykla podyktowany jest tak wieloma powodami, że byle błahostka może decydować o posiadaniu konkretnego modelu. Po co to w ogóle przeżywać ? Szkoda czasu i dyskusji z "ekspertami", bo sprowadza Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem ;) Prawdziwy motocyklista po prostu jeździ. Nie ważne z kim, gdzie i na czym. Ci co najwięcej ujadają najczęściej są prowodyrami wyrywającymi plastikary pod gimnazjum, albo są mistrzami prostej od świateł do świateł. Relacje z ich życiowych dokonań muszą być zaiste porywające. <br><hr>@RKHAM
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 11:16

Komentatorzy napisał(a):Na sile dorabiasz teorię, aby przekonac siebie i innych że kupiłeś duże moto kierując sie jaką logiką, a nie zwykłą chęcią napierdalania. Ilość miejsca jest podobna na wszystkich motocyklach (pomijam 125), no chyba że chcesz mi powiedzieć ze na bandcie 600 masz mniej miejsca niż na bandicie 1200...<br><hr>IgoRR<br>
Najszybciej jechalem 160 km/h tym motocyklem wiec napewno nie do napierdalania kupilem. Przysiadalem sie do wielu szescsetek i zle sie na nich czulem bo byly za male. Nie chodzi mi o ilosc miejsca ale gabaryty motocykla. Co troche pojawiala sie artykuly ktore probuja nas przekonac ze mamy kompleks malego czlonka i dlatego kupujemy litrowe motocykle. Ja kupilem motocykl na ktorym dobrze sie czulem a nie dlatego ze bede zapierdalal.<br><hr>belkot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 11:26

Komentatorzy napisał(a):Na sile dorabiasz teorię, aby przekonac siebie i innych że kupiłeś duże moto kierując sie jaką logiką, a nie zwykłą chęcią napierdalania. Ilość miejsca jest podobna na wszystkich motocyklach (pomijam 125), no chyba że chcesz mi powiedzieć ze na bandcie 600 masz mniej miejsca niż na bandicie 1200...<br><hr>IgoRR<br>
Komentatorzy napisał(a):Najszybciej jechalem 160 km/h tym motocyklem wiec napewno nie do napierdalania kupilem. Przysiadalem sie do wielu szescsetek i zle sie na nich czulem bo byly za male. Nie chodzi mi o ilosc miejsca ale gabaryty motocykla. Co troche pojawiala sie artykuly ktore probuja nas przekonac ze mamy kompleks malego czlonka i dlatego kupujemy litrowe motocykle. Ja kupilem motocykl na ktorym dobrze sie czulem a nie dlatego ze bede zapierdalal.<br><hr>belkot<br>
Jesli nie zapierdalasz, to wystarczyaby jakas 500. Przyjemniej sie jeżdzi lekkim i zwrotnym motocyklem. A to co mówisz to typowa ilustracja syndromu małego członka i prob reperowania sobie samopoczucia czyms co innym bedzie sugerowało w że mały członek tak na prawdę nie jest taki mały.<br><hr>IgoRR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 16:01

fajne FZ1N mam ... ale mi się znudził...<br><hr>oko
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 17:59

Mam 185 mialem vtr 250 teraz xj6 i nie sadze ze jest za maly....moze twoje ego cierpialo?<br><hr>leon33
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 22:09

Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie, rozkminka ciekawa ale czy Autor był w tej Europie Zachodniej gdzie rzekomo króluje 250-500 ccm? Mieszkam obecnie w Belgii i gwarantuję że 250-500 tu się nie widzi! Jak rozumiem to przekonanie Autora wynika z powszechnej opinii, jak to Polacy muszą mieć największą objętość. Ale z tego co widzę na własne oczy, na Zachodzie ludzie też nie chcą jeździć mułami, koniec kropka.
Choć muszę przyznać, że podejrzanie często widzę tu Hondę Deauville... jakaś moda ;)<br><hr>motórzysta<br>
Komentatorzy napisał(a):No ja też mieszkam w Holandi i nie widze motocykli o mołej pojemnosci. Albo są to skutery/maxi skutery albo bardzo popularny model bmw F800ST. Albo poprostu motocykle o pojemnosci powyżej 600cm3...<br><hr>Ghost<br>
Komentatorzy napisał(a):Autor często bywa w takich krajach Europy Zachodniej i Południowej. Szczególnie Hiszpania, Francja, Włochy - tam rządzą i dzielą mniejsze pojemności.<br><hr>Lovtza<br>
Niekoniecznie rządzą. Spędziłam dużo czasu we Włoszech i z racji pasji interesowałam się również ich motocyklizmem. Na ulicach widuje się bardzo często- najczęściej różne nakedy : Monstery, Hornety, Fz-ty wszelkiej maści, ew jakieś SM, sporty również. Ale o pojemności <br><hr>ma ke cazzo dici te :)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 22:18

Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie, rozkminka ciekawa ale czy Autor był w tej Europie Zachodniej gdzie rzekomo króluje 250-500 ccm? Mieszkam obecnie w Belgii i gwarantuję że 250-500 tu się nie widzi! Jak rozumiem to przekonanie Autora wynika z powszechnej opinii, jak to Polacy muszą mieć największą objętość. Ale z tego co widzę na własne oczy, na Zachodzie ludzie też nie chcą jeździć mułami, koniec kropka.
Choć muszę przyznać, że podejrzanie często widzę tu Hondę Deauville... jakaś moda ;)<br><hr>motórzysta<br>
Komentatorzy napisał(a):No ja też mieszkam w Holandi i nie widze motocykli o mołej pojemnosci. Albo są to skutery/maxi skutery albo bardzo popularny model bmw F800ST. Albo poprostu motocykle o pojemnosci powyżej 600cm3...<br><hr>Ghost<br>
Komentatorzy napisał(a):Autor często bywa w takich krajach Europy Zachodniej i Południowej. Szczególnie Hiszpania, Francja, Włochy - tam rządzą i dzielą mniejsze pojemności.<br><hr>Lovtza<br>
Spędziłam we Włoszech dużo czasu i z racji pasji interesowałam się również ich motocyklizmem. Królują na szosach przede wszystkim nakedy, wszelkiej maści Hornety, Monstery, Fzty, Z-ty.. elastyczne 600tki, ale nie trudno też o litrowego supersporta. Nie raz widywałam wręcz "spocone" od słońca maszyny i ich kierowników. Z tą różnicą, że u nas mają na sobie czasem jakąś warstwę ochronną, a nie tylko spodenki i sandałki.. Włosi- kto był ten wie- lubią pozapie***, do jazdy po mieście wybierają raczej maxi skuty, te lubiane i wprowadzane 250tki są świetne owszem, ale mam wrażenie, że je nam próbują wszyscy bardzo wciskać. ;) Mieszkałam w górach i hordy motocyklistów na ryczących supersportach, znikających w oddali na serpentynach ładując kolanem o asfalt to nie mit. I tak wolę mojego ryczącego "ponadgabarytowego" potwora. Jakbym chciała ekonomiczny środek transportu, to bym wybrała skuter. Amen. Pozdrowienia<br><hr>ma ke cazzo dici :)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2012, 22:27

Komentatorzy napisał(a):Najszybciej jechalem 160 km/h tym motocyklem wiec napewno nie do napierdalania kupilem. Przysiadalem sie do wielu szescsetek i zle sie na nich czulem bo byly za male. Nie chodzi mi o ilosc miejsca ale gabaryty motocykla. Co troche pojawiala sie artykuly ktore probuja nas przekonac ze mamy kompleks malego czlonka i dlatego kupujemy litrowe motocykle. Ja kupilem motocykl na ktorym dobrze sie czulem a nie dlatego ze bede zapierdalal.<br><hr>belkot<br>
Komentatorzy napisał(a):Jesli nie zapierdalasz, to wystarczyaby jakas 500. Przyjemniej sie jeżdzi lekkim i zwrotnym motocyklem. A to co mówisz to typowa ilustracja syndromu małego członka i prob reperowania sobie samopoczucia czyms co innym bedzie sugerowało w że mały członek tak na prawdę nie jest taki mały.<br><hr>IgoRR<br>
A nawet jeśli by chciał sobie coś powiększyć toć to jego sprawa. :) Możesz mieć donga długiego jak stół, ale z Gs'a (tego poczciwego, najpoczciwszego, lekkiego i zwrotnego) torpedy nie zrobisz... I tu wychodzi syndrom- mam małe, lubię małe i będę krytykował, jak ktoś ma duże. To kto ma w końcu małe i co małe?<br><hr>mihihhi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2012, 13:42

Niech ktoś założy konkurencyjną stronę dla ścigacz.pl bo nie ma gdzie poczytać o motocyklach a na tej można usnąć<br><hr>gość
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2012, 14:32

a ja mam gdzieś wasze opinie , zawsze kupowalem ten motocykl , ktory mi sie podobal w danym momencie <br><hr>słoma
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê