Za długa linka gazu, ratujcie
• Strona 1 z 1
Za długa linka gazu, ratujcie
Cześć wymieniłem gaźnik orginalny na dellorto też 12mm w keewayu 50 cc. Skuter pluł z tłumika nie reagowął na gaz ani na regulacje, po kilku godzinach oględzin okazało sie że w nowym gaźniku linka gazu jest za długa i nie podnosi przepustnicy, jak wyjąłem ręką przepustnice to od razu zaczął jakoś chodzić. Regulowałem linke przy manetce i gazniku ale nadal jest za dluga, jezeli bede ja skrocal to w ktorym miejscu najlepiej i czy to napewno wina linki.
- koszters
- Świeżak
juz cie ratujemy!!! musisz wytrzymać jeszcze 2 minuty...
skoro linka jest za długa - to kup nową. co innego jak by była za krótka, na patencie mozna było by pancerzyk skrócic nieco. a jak sama linka to nic nie zrobisz, o ile tak jak piszesz rozkręciłes regulacja na maxa. bo jezeli masz gdzies jeszcze regulacje ( zazwyczaj jest regulacja przy manetce i przy samym gaźniku ) to ja odkrec i sie linka napnie.
skoro linka jest za długa - to kup nową. co innego jak by była za krótka, na patencie mozna było by pancerzyk skrócic nieco. a jak sama linka to nic nie zrobisz, o ile tak jak piszesz rozkręciłes regulacja na maxa. bo jezeli masz gdzies jeszcze regulacje ( zazwyczaj jest regulacja przy manetce i przy samym gaźniku ) to ja odkrec i sie linka napnie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak regulowałem ale nadal jest trochę luzu. dlaczego mam kupować nową linkę jeżeli będzie tej samej długości co mam teraz, nic mi to nie da. pisałes o skracaniu pancerzyka, myślałem nadtym tylko że w drugą stronę, musiałbym go wydłużyć a linka automatycznie by się skróciła o kilka mm
- koszters
- Świeżak
to kup dobrą linke. idź do sklepu pokaż że ta za długa i kup krótsza. mozna czyms nadrobić pancerzyk, ale pamietaj że jak linka bedzie tarła o cos innego niż pancerzyk to sie szybko przetrze i pęknie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z takimi patentami daleko nie zajedziesz, jeśli nie ma u Ciebie w Twojej miejscowości takiej linki to kup na allegro lub w innym sklepie internetowym, a nie kombinujesz jak zaoszczędzić parę złotych, które i tak będziesz musiał wydać na tą dobrą linkę. Oddaj tą co masz do sklepu i powiedz, że nie pasuje i kup gdzie indziej.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
chyba że ten patent bedzie metalowy ja zrobiłem to w lince od wsk'i. Linka była za długa, zrobiłym żyn żyn, odciołem walec wstawiłem ,,kolanko 90,, tak jak było w oryginale, zaklepałem walec i jest ok.
-
KAPELA911 - Bywalec
jak masz za dluga linke to jak moze ci pluc paliwem WTF
jak masz za dluga linke to nie podnosi ci przepustnicy a wiec stoi w polozeniu ze tak powiem 0 czyli na wolnych obrotach
linke mozesz skrócic obcinajac ja troche i jej koniec troche "rozciapiżyc" i zrobic odpowiednio dużą krople cyny i zda ci to egzamin bo wiece razy juz tak robilem(oczywiscie twarda cyna z dodatkiem kalafoni)
jak masz za dluga linke to nie podnosi ci przepustnicy a wiec stoi w polozeniu ze tak powiem 0 czyli na wolnych obrotach
linke mozesz skrócic obcinajac ja troche i jej koniec troche "rozciapiżyc" i zrobic odpowiednio dużą krople cyny i zda ci to egzamin bo wiece razy juz tak robilem(oczywiscie twarda cyna z dodatkiem kalafoni)
- tomera
- Stały bywalec
takie patenty stosuj u siebie
ja bym nie radził
chyba że jeździsz wokół domu i jak strzeli to mozesz podepchac moto
jak juz sie bawic w przerabianie linki to lepiej kupic jakis zestaw naprawczy, i po prostu uciac linke i zarobić koncówke zestawem specjalnym ( taka sama tulejka jak oryginalnie ale z otworkiem i srubką przekłądasz linke i skręcasz srubką ) ale sam tak u siebie miałem i dla pewnosci wymieniłem na fabrycznie nową linke - zawsze to pewniej

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cyna, śrubki i wiele innych sposobów, które faktycznie działają, ale ja się pytam jak Wy tam to chcecie zmieścić skoro miejsce jest idealnie i ciasto spasowane pod walec oryginalnej linki?
Kiedyś walce były z dziurką, w której była linka i to wszystko zalane cyną i to były linki, które można było naprawiać, oczywiście jeśli ktoś czyta ten post i myśli, że zrobi takie coś samą lutownicą i cyną to się myli, bo potrzebny jest jeszcze kwas.
Dobrze byłoby, gdyby gdzieś dało się takie walce kupić, ale szukałem w wielu sklepach i nic
Kiedyś walce były z dziurką, w której była linka i to wszystko zalane cyną i to były linki, które można było naprawiać, oczywiście jeśli ktoś czyta ten post i myśli, że zrobi takie coś samą lutownicą i cyną to się myli, bo potrzebny jest jeszcze kwas.
Dobrze byłoby, gdyby gdzieś dało się takie walce kupić, ale szukałem w wielu sklepach i nic

-
ja kupiłem zestaw naprawczy linki gazu do hondy CR 250. nie był to idealny zestaw bo zaden wałeczek nie pasował ;/ ale troche podpiłowałem i było jak nowe
w zestawie miałem kilka tych wałeczków itp
tu znalazłem niedrogo całkiem pokaźny zestaw http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-link ... 55366.html

tu znalazłem niedrogo całkiem pokaźny zestaw http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-link ... 55366.html
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jednak takie coś istnieje, może nie do końca o taki mi chodziło ale ok, jednak ten zestaw jest kilka razy droższy od linki do chińczyka, więc póki co nie opłaca się kupować
Wałeczki powinny być sprzedawane oddzielnie, w różnych rozmiarach cena do 1zł, bo więcej warte nie są.

Wałeczki powinny być sprzedawane oddzielnie, w różnych rozmiarach cena do 1zł, bo więcej warte nie są.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości