Potrzeba pomoc przy wyborze akcesoriow na moto!!
• Strona 1 z 1
Potrzeba pomoc przy wyborze akcesoriow na moto!!
Witam Was
Jestem w trakcie szukania mojego pierwszego moto Hondy cbr 600f4i/f4i sport. Motor bedzie sluzyl do dojezdzania do pracy 2-3 razy w tygodniu (okolo 40km w jedna strone) i oczywiscie na wypady weekendowe (nie wiecej niz 200km). Mieszkam w malej miejscowisci w Szwecji, wiec jazda w miescie bedzie sporadyczna. Na odziez oraz potrzebne aksesoria chcialbym przeznaczyc ca. 5000PLN. Poczytalem sobie wpisy innych osob na forum i wybralem nastepujace akcesoria.
Parametry: wzrost - 183cm, waga - 100kg
Kask
1. Nolan N85
2. Shark S900 (nie moge nigdzie znalezc w Szwecji sklepu gdzie moge go przymierzyc, ale bardzo mi sie podoba)
3. Hjc Fg 15
Kombinezon (wolalbym 2 czesciowy)
1. Alpinestars Monza
2. Alpinestars Octane
3. Alpinestars Sg-1
4. Alpinestars Tx-1
Buty
1. Alpinestars S-MX Plus
2. Alpinestars S-MX 5
2. Sidi Vertigo
Rekawiczki
1. Alpinestars SP-2
2. Alpinestars GP Pro
3. Alpinestars SP-1
Oprocz tego dochodzi jeszcze bielizna termoaktywna, kominiarka, ochraniacz na kregoslup, skarpetki (mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialem).
Jesli chodzi o kombi i rekawiczki to nie mam najmniejszego pojecia co wybrac - poki co ogranicze sie tylko do jazdy bardziej turystycznej, tory narazie sobie odpuszcze. Wybierajac te produkty kierowalem sie wiedza zdobyta na forum. W piatek wybieram sie na targi motocyklowa a w sobote jade do sklepu i bede mial mozliowsc przymierzenia wszystkich ww. rzeczy (oprocz Shark S900). Mam jeszcze jeden dylemat, mianowice od jakiegos czasu sie ochudzam (schudlem juz 8kg) i moja waga idzie w dol. Moim celem jest 90kg. I tu rodzi sie problem poniewaz nie wiem, do kiedy sa przeceny na ciuchy i czy czekac do kwietnia az schudne (z kupnem kasku, rekawiczek i butow waga raczej nie gra zbytniej roli) czy juz kupowac teraz??? Wiekszosc rzeczy bede zamawial na www.fc-moto.de bo z tego co zdazylem sie zorientowac, maja najtaniej (bardzo dobry przelicznik SEK do EURO).
Bede wdzieczny za wszystkie porady, wskazowki oraz krytyke.
Dzieki!!!

Jestem w trakcie szukania mojego pierwszego moto Hondy cbr 600f4i/f4i sport. Motor bedzie sluzyl do dojezdzania do pracy 2-3 razy w tygodniu (okolo 40km w jedna strone) i oczywiscie na wypady weekendowe (nie wiecej niz 200km). Mieszkam w malej miejscowisci w Szwecji, wiec jazda w miescie bedzie sporadyczna. Na odziez oraz potrzebne aksesoria chcialbym przeznaczyc ca. 5000PLN. Poczytalem sobie wpisy innych osob na forum i wybralem nastepujace akcesoria.
Parametry: wzrost - 183cm, waga - 100kg
Kask
1. Nolan N85
2. Shark S900 (nie moge nigdzie znalezc w Szwecji sklepu gdzie moge go przymierzyc, ale bardzo mi sie podoba)
3. Hjc Fg 15
Kombinezon (wolalbym 2 czesciowy)
1. Alpinestars Monza
2. Alpinestars Octane
3. Alpinestars Sg-1
4. Alpinestars Tx-1
Buty
1. Alpinestars S-MX Plus
2. Alpinestars S-MX 5
2. Sidi Vertigo
Rekawiczki
1. Alpinestars SP-2
2. Alpinestars GP Pro
3. Alpinestars SP-1
Oprocz tego dochodzi jeszcze bielizna termoaktywna, kominiarka, ochraniacz na kregoslup, skarpetki (mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialem).
Jesli chodzi o kombi i rekawiczki to nie mam najmniejszego pojecia co wybrac - poki co ogranicze sie tylko do jazdy bardziej turystycznej, tory narazie sobie odpuszcze. Wybierajac te produkty kierowalem sie wiedza zdobyta na forum. W piatek wybieram sie na targi motocyklowa a w sobote jade do sklepu i bede mial mozliowsc przymierzenia wszystkich ww. rzeczy (oprocz Shark S900). Mam jeszcze jeden dylemat, mianowice od jakiegos czasu sie ochudzam (schudlem juz 8kg) i moja waga idzie w dol. Moim celem jest 90kg. I tu rodzi sie problem poniewaz nie wiem, do kiedy sa przeceny na ciuchy i czy czekac do kwietnia az schudne (z kupnem kasku, rekawiczek i butow waga raczej nie gra zbytniej roli) czy juz kupowac teraz??? Wiekszosc rzeczy bede zamawial na www.fc-moto.de bo z tego co zdazylem sie zorientowac, maja najtaniej (bardzo dobry przelicznik SEK do EURO).
Bede wdzieczny za wszystkie porady, wskazowki oraz krytyke.
Dzieki!!!
- damianantas@gmail.com
- Świeżak
No wreszcie ktoś kto zadaje mądre pytania i dobrze formatuje tekst hehe. Witaj kolego, jesteś pewien, że celujesz w kombinezon do jazdy turystycznej? Nie wolałbyś zestawu spodnie + kurtka, w zależności od kasy z wypinaną membraną oraz podpinką? Myślę, że nawet możesz się pokusić o Gore-Tex. Ja bym poszedł właśnie w tym kierunku. Widzę, że oglądasz zestawy bardziej sportowe aniżeli turystyczne no a sam piszesz, że ograniczysz się do jazdy turystycznej, uważam że idziesz trochę w złym kierunku. Pozwolę sobie, poniżej zaprezentować zestaw, który ja wybrałbym mając 5k PLN. Rozumiem, że mieszkasz w Szwecji więc dobra membrana będzie pomocna. Zestaw, który ja bym wybrał kosztuje 1151,85 Euro co daje 4929,92 Złote.
Kask http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... Black-0001
Kurtka http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... acket-0001
Spodnie http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -Pant-0001
Buty http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -Rain-0001
Rękawice http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... Glove-0001
Kask http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... Black-0001
Kurtka http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... acket-0001
Spodnie http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -Pant-0001
Buty http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... -Rain-0001
Rękawice http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_ ... Glove-0001
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Sharka koniecznie przymierz.
Mają dziką numeracje. Więc możliwe że będziesz musiał kupić rozmiar mniejszy kask niż wynika z rozmiarówki.
Kombinezon, jeśli będziesz jeżdził głównie turystycznie to raczej tekstylne ciuszki będą lepsze, przykłady motoluka podał.
Jeśli chcesz szybciej polatać to skóra będzie lepsza.
Buciki http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... -3120501-1
Mają dziką numeracje. Więc możliwe że będziesz musiał kupić rozmiar mniejszy kask niż wynika z rozmiarówki.
Kombinezon, jeśli będziesz jeżdził głównie turystycznie to raczej tekstylne ciuszki będą lepsze, przykłady motoluka podał.
Jeśli chcesz szybciej polatać to skóra będzie lepsza.
Buciki http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... -3120501-1
- hubi199
- Bywalec
Dziekuje Wam za odpowiedzi!!!
Widze jednak, ze wyrazilem sie niezbyt dokladnie odnosnie sposobu jazdy. Mimo, ze na torach, poki co nie planuje jezdzic, to interesuje mnie zdycydowanie bardziej odziez skorzana. Znajomi, z ktorymi zamierzam smigac maja tego typu kombinezony, ktore wymienilem. Szwecja ma mrozne zimy natomiast lata sa piekne i wbrew pozorom dosyc suche...inwestycja w ciuchy gore-tex nie bylaby do konca wlasciwa.
Na pewno chcialbym kupic cos z tych rzeczy, ktore wczesniej wymienilem. Pytanie: jaka jest roznica miedzy tymi kombinezonami, rekawicami itd.
Ponawiam rowniez pytanie odnosnie promocji...do kiedy one trwaja??? I czy ktos z Was zaopatrywal sie moze w jakiekolwiek gadzety w sklepie:
http://www.4ride.pl/index.php/home/
oraz
http://www.4motos.pl/
Czy sa jakies warte polecenia sklepy w okolicach Bielska-Bialej??
Z gory dzieki
Widze jednak, ze wyrazilem sie niezbyt dokladnie odnosnie sposobu jazdy. Mimo, ze na torach, poki co nie planuje jezdzic, to interesuje mnie zdycydowanie bardziej odziez skorzana. Znajomi, z ktorymi zamierzam smigac maja tego typu kombinezony, ktore wymienilem. Szwecja ma mrozne zimy natomiast lata sa piekne i wbrew pozorom dosyc suche...inwestycja w ciuchy gore-tex nie bylaby do konca wlasciwa.
Na pewno chcialbym kupic cos z tych rzeczy, ktore wczesniej wymienilem. Pytanie: jaka jest roznica miedzy tymi kombinezonami, rekawicami itd.
Ponawiam rowniez pytanie odnosnie promocji...do kiedy one trwaja??? I czy ktos z Was zaopatrywal sie moze w jakiekolwiek gadzety w sklepie:
http://www.4ride.pl/index.php/home/
oraz
http://www.4motos.pl/
Czy sa jakies warte polecenia sklepy w okolicach Bielska-Bialej??
Z gory dzieki

- damianantas@gmail.com
- Świeżak
FC-Moto jest rzeczywiscie niezly. Maja dosc duze promocje, tylko trzeba ogladac strone. Np ta kurtka Alex, byla tansza o 100E miesciac temu
A spodnie juz zamowilem
Co do tematu, zeby calkiem OT nie byl.
W Szwecji nie poszalejesz poza torem (duzo ograniczen i dostojnych Volvo), wiec nie wiem czy nie lepiej jest zalozyc cos trustycznego na dojazdy. Na brak deszczu bym nie liczyl, bo lato to tylko dwa miesiace, a jest jeszcze kwiecien, maj i takie tam miesiace. Zestaw polecany przez motoluke jest optymalny (mam polowe z niego
).Moze jak bedziesz na targach, to poprzymierzaj kilka modeli AS i nie tylko. Wybor pierwszych ciuchow jest trudny, bo ...sa pierwsze 

Co do tematu, zeby calkiem OT nie byl.
W Szwecji nie poszalejesz poza torem (duzo ograniczen i dostojnych Volvo), wiec nie wiem czy nie lepiej jest zalozyc cos trustycznego na dojazdy. Na brak deszczu bym nie liczyl, bo lato to tylko dwa miesiace, a jest jeszcze kwiecien, maj i takie tam miesiace. Zestaw polecany przez motoluke jest optymalny (mam polowe z niego

-
LatajacyHolender - Świeżak
Podobno duże kary w szwecji za prędkość na drodze, ale myśle że autor wie dokłądniej od nas.
Kombi astars raczej porządne robi, więc raczej wybór zależy od gustu nie licząc najwyższych modeli.
Lepiej abyś kupił model z garbem, te co podałeś raczej mają go.
Rękawice rozważ sp-1 lub gp pro/plus.
Budy masz również Sidi ST, Vortice.
Kask właśnie kupiłem fg-15 jednak narazie na moto nie jechałem w nim.
W porównaniu do sharka wydaje się być minimalnie lepszy. chodz to okaże się podczas jazdy.
Kombi astars raczej porządne robi, więc raczej wybór zależy od gustu nie licząc najwyższych modeli.
Lepiej abyś kupił model z garbem, te co podałeś raczej mają go.
Rękawice rozważ sp-1 lub gp pro/plus.
Budy masz również Sidi ST, Vortice.
Kask właśnie kupiłem fg-15 jednak narazie na moto nie jechałem w nim.
W porównaniu do sharka wydaje się być minimalnie lepszy. chodz to okaże się podczas jazdy.
- hubi199
- Bywalec
Dzieki za wskazowki....jutro bedzie przymierzanie tak wiec, mam nadzieje, ze bede juz blizej podjecia wlasciwej decyzji:) W Szwecji mieszkam na malym zad.....u, policje widuje raczej rzadko, srednio raz na miesiac:) O mandaty az tak sie nie martwie...tfu tfu, odpukac!!
Zdam relacje na forum z targow, zaraz po powrocie!

Zdam relacje na forum z targow, zaraz po powrocie!
- damianantas@gmail.com
- Świeżak
Targi rewelacyjne!!! Widzialem i siedzialem na motocyklach, ktore do tej pory ogladalem tylko w TV!!!
Niestety nie zdazylem poprzymierzac tyle ciuchow ani akcesoriow ile zaplanowalem...nadrobie w sobote.
Z tego jednak, co przymierzylem doszedlem do wniosku, ze kombi jedno i dwuczesciowe odpada! Z kombi dwuczesciowego rozmiar kurtki 58 a spodnie 56 - pasowalo w miare dobrze ale czulem sie malo komfortowe, juz nie mowiac o tym, ze nikt mi tego tak nie sprzeda. Natomiast kombi jednoczesciowego (rozmiar 58 ) nie bylem w stanie zdjac sam - taka sylwetka. Pozostaje mi tylko kupic osobno kurtke i spodnie. Czytajac Wasze posty odnosnie ciuchow stwierdzilem, ze moze jednak ciuchy tekstylne beda lepszym rozwiazaniem. Wiekszy komfort, wygoda, szybkosc w zakladaniu, brak potrzeby brania prysznica przyjedzajac do pracy. Poczytalem sobie jeszcze raz watki na forum i wybralem nastepujacy zestaw:
Apinestars TRC-1
Alpinestars ST-5 DryStar
Do tego brubeck cooler bluza, spodnie i ochroniacz na kregoslop Alpinestars Bionic Back Potector - powinno byc komfortowo i bezpiecznie. Nie chce Gore tex.
Jesli chodzi o kaski to Sharka s900 wogole nie bylo i nie mialem mozliwosci przymierzenia. Nie jest to zbyt znana marka w Szwecji, wiec odpada. Nolan N85 jakos mi nie lezal na glowie. Rozmiar L mnie uciskal a XL byl za duzy. Nalepiej na glowie lezal mi Hjc fg 15. Az zal bylo go sciagac. Bede jeszcze przymierzal Agv S4 i Stealth - wtedy sie zdecyduje.
Jesli chodzi o buty to przymierzalem wszystkie z mojej listy i najbardzieji odpowiadaja mi Sidi ST I Apliny smx plus. Vertigo i Vortice maja trudny system zapinania na zylki, ktory mi sie nie podoba a smx 5 maja za malo ochraniaczy.
Odnosnie rekawic to najbardziej spasowaly mi Alpinestars sp-1, rozmiar XL - pasuja idealnie.
Po targach przygotowalem sobie nowa liste akcesoriow:
- Kask Hjc fg 15, Agv S4 lub Stealth
- Kurtka Apinestars TRC-1
- Spodnie Alpinestars ST-5 DryStar
- Buty Sidi ST lub SMX Plus
- Rekawice Alpinestars SP-1
Wszelkie porady, wskazowki i krytyka mile widziana.

Z tego jednak, co przymierzylem doszedlem do wniosku, ze kombi jedno i dwuczesciowe odpada! Z kombi dwuczesciowego rozmiar kurtki 58 a spodnie 56 - pasowalo w miare dobrze ale czulem sie malo komfortowe, juz nie mowiac o tym, ze nikt mi tego tak nie sprzeda. Natomiast kombi jednoczesciowego (rozmiar 58 ) nie bylem w stanie zdjac sam - taka sylwetka. Pozostaje mi tylko kupic osobno kurtke i spodnie. Czytajac Wasze posty odnosnie ciuchow stwierdzilem, ze moze jednak ciuchy tekstylne beda lepszym rozwiazaniem. Wiekszy komfort, wygoda, szybkosc w zakladaniu, brak potrzeby brania prysznica przyjedzajac do pracy. Poczytalem sobie jeszcze raz watki na forum i wybralem nastepujacy zestaw:
Apinestars TRC-1
Alpinestars ST-5 DryStar
Do tego brubeck cooler bluza, spodnie i ochroniacz na kregoslop Alpinestars Bionic Back Potector - powinno byc komfortowo i bezpiecznie. Nie chce Gore tex.
Jesli chodzi o kaski to Sharka s900 wogole nie bylo i nie mialem mozliwosci przymierzenia. Nie jest to zbyt znana marka w Szwecji, wiec odpada. Nolan N85 jakos mi nie lezal na glowie. Rozmiar L mnie uciskal a XL byl za duzy. Nalepiej na glowie lezal mi Hjc fg 15. Az zal bylo go sciagac. Bede jeszcze przymierzal Agv S4 i Stealth - wtedy sie zdecyduje.
Jesli chodzi o buty to przymierzalem wszystkie z mojej listy i najbardzieji odpowiadaja mi Sidi ST I Apliny smx plus. Vertigo i Vortice maja trudny system zapinania na zylki, ktory mi sie nie podoba a smx 5 maja za malo ochraniaczy.
Odnosnie rekawic to najbardziej spasowaly mi Alpinestars sp-1, rozmiar XL - pasuja idealnie.
Po targach przygotowalem sobie nowa liste akcesoriow:
- damianantas@gmail.com
- Świeżak
Ja kupowałem w 4motos.pl rekawize alpiny. Jak do tej pory robiłem wiele zakupów przez neta, ale ten sklep jest jednym z najlepszych w których coś kupowałem. Szybka realizacja zamówienia, bardzo dobry kontakt, sprzedawca jeszcze doradził. Ciuchy kupuj teraz mniejsze, będziesz miał motywację do dalszego odchudzania ;P
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
damianantas@gmail.com napisał(a):Po targach przygotowalem sobie nowa liste akcesoriow:
1. FG-15 ponoć jest całkiem niezły. Rozważałem jego zakup, ale zupełnie mi się na głowie nie układał.
2. TRC-1 ma dobre opinie na tym forum. Sam kupiłem w tym roku na zimowej wyprzedaży za 499 zł z myślą o pogodzie na wyspach.
3. Ponownie - ST-5 również nabyłem na zimowej wyprzedaży na nieco mniej urokliwe warunki atmosferyczne. Bardzo fajne spodnie. Jeszcze nie było okazji ich przetestować.
4. Mam SMX PLUS. Szczerze polecam. Ciężko się je zakłada i skrzypią niemiłosiernie, ale nie żałuję zakupu. Są bardzo wygodne i dają radę w ciepłe dni.
1. Mam SP-1. Nieco sztywne, ale dają radę. pewnie chcesz żeby Ci wszystko do kompletu pasowało.
Polecam sklep www.a-stars.pl Robiłem tam zakupy wielokrotnie. Może jeszcze załapiesz się na zimowe wyprzedaże.
-
bryk77 - Stały bywalec
Dzieki chlopaki
Wasze odpowiedzi utwiedzaja mnie w przekonaniu, ze zestaw, ktory wybralem jest naprawde w porzadku. Juz od 2 tygodni wybieram sie na przymiarke ciuchow, ale nadmiar pracy w firmie skutecznie mi to uniemozliwia. Moze mi ktos odpowiedziec na pytanie do kiedy trawaja promocje?? Polecacie ten sklep www.4bikes.pl ??
Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki!

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki!

- damianantas@gmail.com
- Świeżak
Hej!
Witam po dluzszej przerwie!
Ponizej chcialbym opisac ciuchy oraz akcesoria, ktore nabylem juz jakis czas temu bedac w kraju:)
- Kask HJC FS-11 Metal Black – jestem naprawde zadowolony, uwazam jednak, ze moglby byc lepiej wyciszony.
- Kurtka Alpinestars Assen – jest swietna!!!
- Richa – spodnie jeansowe 7KJH Kevlar Jeans – jestem z nich naprawde zadowolony, ochraniacze na kolanach oraz biodrach bardzo dobrze leza, natomiast z powodu mojej lekkiej nadwagi – 108kg, nie moge ich zbyt wysoko naciagac poniewaz uciskaja mi na pecherz – co nie jest zbyt przyjemne. Musze naciagac brubecka, zeby nie wialo mi po plecach. Po sezonie planuje nabyc tekstyla do kompletu z kurtka. Na krotkie trasy jeansy naprawde sie sprawdzaja.
- Buty Sidi ST – bardzo wygodne, szybko sie je zaklada oraz sciaga, nie skrzypia ale za to zmechacily mi skarpety - Fly Racing FLY MS – z ktorych zreszta rowniez jestem bardzo zadowolony.
- Ochraniacz Alpinestarc Bionic Back – jest bardzo wygodny i wogole nieodczuwalny w trakcie jazdy.
- BERIK RÄ™kawice G-9143-BK – polecam!!! W trakcie jazdy przy 10st, rece mi nie zmarzly:)
- Brubeck Cooler oraz Kominiarka Brubeck Dirt – sa bardzo dopasowane oraz wygodne.
- Oxford blokada antykradzieżowa Omega – bardzo prosta w obsludze i szybko sie zaklada.
Sa to moje pierwsze ciuchy oraz akcesoria motocyklowe, tak wiec nie mam porownania z innymi rzeczami tego typu. Jednakze, z tego co kupilem, jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam innym motocyklistom.
I na koniec najwazniejsza rzecz, ktora nabylem: Honda CBR 600 F4i Sport 2002, czarno-czerwona:)
Pozdrawiam!
p.s. Polecam wszystkim sklep www.4bikes.pl . Chlopaki znaja sie na rzeczy i potrafia dobrze doradzic!
Witam po dluzszej przerwie!
Ponizej chcialbym opisac ciuchy oraz akcesoria, ktore nabylem juz jakis czas temu bedac w kraju:)
- Kask HJC FS-11 Metal Black – jestem naprawde zadowolony, uwazam jednak, ze moglby byc lepiej wyciszony.
- Kurtka Alpinestars Assen – jest swietna!!!
- Richa – spodnie jeansowe 7KJH Kevlar Jeans – jestem z nich naprawde zadowolony, ochraniacze na kolanach oraz biodrach bardzo dobrze leza, natomiast z powodu mojej lekkiej nadwagi – 108kg, nie moge ich zbyt wysoko naciagac poniewaz uciskaja mi na pecherz – co nie jest zbyt przyjemne. Musze naciagac brubecka, zeby nie wialo mi po plecach. Po sezonie planuje nabyc tekstyla do kompletu z kurtka. Na krotkie trasy jeansy naprawde sie sprawdzaja.
- Buty Sidi ST – bardzo wygodne, szybko sie je zaklada oraz sciaga, nie skrzypia ale za to zmechacily mi skarpety - Fly Racing FLY MS – z ktorych zreszta rowniez jestem bardzo zadowolony.
- Ochraniacz Alpinestarc Bionic Back – jest bardzo wygodny i wogole nieodczuwalny w trakcie jazdy.
- BERIK RÄ™kawice G-9143-BK – polecam!!! W trakcie jazdy przy 10st, rece mi nie zmarzly:)
- Brubeck Cooler oraz Kominiarka Brubeck Dirt – sa bardzo dopasowane oraz wygodne.
- Oxford blokada antykradzieżowa Omega – bardzo prosta w obsludze i szybko sie zaklada.
Sa to moje pierwsze ciuchy oraz akcesoria motocyklowe, tak wiec nie mam porownania z innymi rzeczami tego typu. Jednakze, z tego co kupilem, jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam innym motocyklistom.
I na koniec najwazniejsza rzecz, ktora nabylem: Honda CBR 600 F4i Sport 2002, czarno-czerwona:)
Pozdrawiam!
p.s. Polecam wszystkim sklep www.4bikes.pl . Chlopaki znaja sie na rzeczy i potrafia dobrze doradzic!
- damianantas@gmail.com
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości