Stukot w silniku na zimnym
• Strona 1 z 1
Stukot w silniku na zimnym
Pojazd:
4 suw 125cm3
Pojawił mi się taki dziwny problem otóż odpalam moto na zimnym chwilkę chodzi bez dodawania gazu stukot 10- 20 s ciszy znowu stukot i tak może z 5 razy i cisza zostawiłem go na noc rano znów odpalam i to samo poczekałem chwile dłużej rozgrzał się i już wszystko ok na zimnym i ciepłym silniku odpala bardzo dobrze i jeździ tak samo tylko na zimnym ten stukot boje się ze to coś poważnego a dźwięk jakby dochodził z cylindra
Proszę o pomoc co może być wiem że najlepiej by było sciągnać cylinder ale może miał ktoś taki problem bądź wie co to może być
Pozdr
4 suw 125cm3
Pojawił mi się taki dziwny problem otóż odpalam moto na zimnym chwilkę chodzi bez dodawania gazu stukot 10- 20 s ciszy znowu stukot i tak może z 5 razy i cisza zostawiłem go na noc rano znów odpalam i to samo poczekałem chwile dłużej rozgrzał się i już wszystko ok na zimnym i ciepłym silniku odpala bardzo dobrze i jeździ tak samo tylko na zimnym ten stukot boje się ze to coś poważnego a dźwięk jakby dochodził z cylindra
Proszę o pomoc co może być wiem że najlepiej by było sciągnać cylinder ale może miał ktoś taki problem bądź wie co to może być
Pozdr
Kawasaki GPX 600r, Kawasaki GPZ 900r
-
SCORPIO229 - Świeżak
sprawdź regulacje zaworów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości