Z750 do Oceny
• Strona 1 z 1
Z750 do Oceny
Witam co sądzicie o tej Z750 wiem tylko tyle że była położona na lewej stronie co świadczy o tym dekiel i krzywa stopka sam właściciel się przyznał do szlifu
http://allegro.pl/kawasaki-z750-2008-r- ... 87512.html
http://allegro.pl/kawasaki-z750-2008-r- ... 87512.html
-
xluqas - Świeżak
Na zadupku powinny być naklejki, czyli już przynajmniej raz malowany. Nieoryginalne kierunki, wydech (raczej nie sądzę, żeby z własnej woli wymienił oryginalny na taką tubę), brak ciężarków kierownicy. Cena adekwatna do stanu moim zdaniem. Za taką kasę nie kupisz pewnego motocykla z tego roku.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
http://www.z1000.fora.pl/ Zaloguj sie na tej stronie tam masz wszystko o Zetkach
- pumabmw325
- Świeżak
A czy na zadupku naklejki nie sÄ… naklejane na lakier bezbarwny, odwrotnie jak na zbiorniku?
Właściciel mógł sobie spokojnie je odkleić i przepolerować, bo np. mu się nie podobały.
Nie znaczy to od razu, że był malowany.
Właściciel mógł sobie spokojnie je odkleić i przepolerować, bo np. mu się nie podobały.
Nie znaczy to od razu, że był malowany.
-
zbieracz55 - Świeżak
Nie słyszałem żeby naklejki (w szczególności w nowych motocyklach) nie były przykryte klarem. Nie słyszałem też, żeby ktoś odklejał fabryczne naklejki, bo mu się nie podobają...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
kowal_71 napisał(a):Nie słyszałem żeby naklejki (w szczególności w nowych motocyklach) nie były przykryte klarem. Nie słyszałem też, żeby ktoś odklejał fabryczne naklejki, bo mu się nie podobają...
W takim razie jaki model masz FZ6? Bo jeśli model od 2004 to pod klarem jest tylko naklejka na zbiorniku, z tyłu na boczkach jest bez klaru. Podobnie R6 na pewno model 2002 ma naklejki pod klarem tylko na baku. Z750 które kolega pokazuje nie jest motocyklem młodym (modelowo stary, ostatnie zejście) więc wydaje mi się, że naklejki na zadupku fabrycznie nie idą pod klar. Wszystkie starsze motocykle, przynajmniej większość ma naklejki pod klarem tylko na zbiorniku.
-
zbieracz55 - Świeżak
zbieracz55 napisał(a):kowal_71 napisał(a):Nie słyszałem żeby naklejki (w szczególności w nowych motocyklach) nie były przykryte klarem. Nie słyszałem też, żeby ktoś odklejał fabryczne naklejki, bo mu się nie podobają...
W takim razie jaki model masz FZ6? Bo jeśli model od 2004 to pod klarem jest tylko naklejka na zbiorniku, z tyłu na boczkach jest bez klaru. Podobnie R6 na pewno model 2002 ma naklejki pod klarem tylko na baku. Z750 które kolega pokazuje nie jest motocyklem młodym (modelowo stary, ostatnie zejście) więc wydaje mi się, że naklejki na zadupku fabrycznie nie idą pod klar. Wszystkie starsze motocykle, przynajmniej większość ma naklejki pod klarem tylko na zbiorniku.
Tj piszesz miałem Zr7s i na baku była pod klarem a na zadupku była na klarze i odkleiłem ją tzn Ske bo zrobiłem moto na Nke.
Gadałem z gościem mówi ze moto nie jest nowe miało szlif na lewą stronę co widać daleko nie mam fachowców za plecami mam także przejadę się zobaczyć
-
xluqas - Świeżak
Ostatnio oglądałem kilka Z750 z 2006 roku za około 10000 - 11000PLN, niestety cena adekwatna do stanu.
Przeważnie motocykle po mniejszym lub większym tzw. paciaku (szlifie z dodatkowymi uszkodzeniami).
Kawasaki z tego roku w ładnym stanie kosztuje około 12-13kPLN.
P.S. Egzemplarz ze zdjęć raczej miał większą przygodę na lewą stronę:
obstawiam że :
- zbiornik i tył były lakierowane (zbiornik, jeśli nie miał crash-padów - kwestia upadku motocykla)
- kierownica wymieniona ponieważ stara była krzywa po paciaku
- może być zgięty ogranicznik skrętu, mogły być nawet skrzywione rury zawieszenia - co wyjdzie po dokładnych oględzinach.
Może nie są to rzeczy eliminujące motocykl, ale na pewno obniżające cenę zakupu.
Przeważnie motocykle po mniejszym lub większym tzw. paciaku (szlifie z dodatkowymi uszkodzeniami).
Kawasaki z tego roku w ładnym stanie kosztuje około 12-13kPLN.
P.S. Egzemplarz ze zdjęć raczej miał większą przygodę na lewą stronę:
obstawiam że :
- zbiornik i tył były lakierowane (zbiornik, jeśli nie miał crash-padów - kwestia upadku motocykla)
- kierownica wymieniona ponieważ stara była krzywa po paciaku
- może być zgięty ogranicznik skrętu, mogły być nawet skrzywione rury zawieszenia - co wyjdzie po dokładnych oględzinach.
Może nie są to rzeczy eliminujące motocykl, ale na pewno obniżające cenę zakupu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
xluqas napisał(a):Z samych zdjęć sugeruję że bak raczej nie był malowany bo ma naklejkę na baku nad wlewem no chyba ze da się ja odkleić i przykleić ?
Można zamówić nową.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
xluqas napisał(a):Z samych zdjęć sugeruję że bak raczej nie był malowany bo ma naklejkę na baku nad wlewem no chyba ze da się ja odkleić i przykleić ?
Napisałem odnośnie odklejenia, że jest taka możliwość. \
To, że bak ma naklejkę to nic nie znaczy. Mógł być malowany i przyszła nowa naklejka.
Naklejka na zbiorniku jest pod klarem, więc nie da się jej ściągnąć bez śladu.
-
zbieracz55 - Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Ten sprzęt wygląda dokładnie jak ten, który był w styczniowej MM. Popatrzcie na dekiel i na zdjęcie z magazynu
Mówisz o pojedynku 750 i 1000 ?
Z tego co pamiętam tam jest poliftowa zeta
-
xluqas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości