Uszkodzenie stacyjki R1
• Strona 1 z 1
Uszkodzenie stacyjki R1
Witam,znajomy ma następujący problem:
Posiadam Yamahe R1 1999r po nieudanej probie stoopie przy czym zniczeniu ulegla m.in stacyjka (kluczyk wbil sie do srodka wylamujac zapadki). nie udalo mi sie nic mechanicznego z tym zrobic dlatego tez postanowilem do czasu zakupu nowej obejsc ja zlaczajac kable (bardzo mozliwe ze motor po prostu sprzedam).
Rozcialem wiazke, uzyskujac przy tym nastepujace kable (w sumie 7):
-czerwony gruby
-niebiesko brazowy gruby
-niebiesko bordowy zwykly
-niebiesko czarny zwykly
-niebieski zwykly
-niebiesko zolty zwykly
-czarny gruby
Wiazka chyba laczyla sie poprzez kosci gdzies do reflektorow.
Moje pytanie brzmi:
1. Prosze o pomoc w polaczeniu kabli aby aktywowac zaplon (z gory dziekuje za wypowiedzi osob ktore naprawde wiedza o czym mowia - nie chcialbym spalic modulu przez bledne proby a sam sie na tym za bardzo nie znam)
2. Czy laczac te kable i zostawiajac luzem wiazke od reflektorow do ktorych powinno byc przylaczenie nie bedzie to "przerwany obieg"? Czy po polaczeniu odpowiednio kabli ze stacyjki bedzie zaplon?
Posiadam Yamahe R1 1999r po nieudanej probie stoopie przy czym zniczeniu ulegla m.in stacyjka (kluczyk wbil sie do srodka wylamujac zapadki). nie udalo mi sie nic mechanicznego z tym zrobic dlatego tez postanowilem do czasu zakupu nowej obejsc ja zlaczajac kable (bardzo mozliwe ze motor po prostu sprzedam).
Rozcialem wiazke, uzyskujac przy tym nastepujace kable (w sumie 7):
-czerwony gruby
-niebiesko brazowy gruby
-niebiesko bordowy zwykly
-niebiesko czarny zwykly
-niebieski zwykly
-niebiesko zolty zwykly
-czarny gruby
Wiazka chyba laczyla sie poprzez kosci gdzies do reflektorow.
Moje pytanie brzmi:
1. Prosze o pomoc w polaczeniu kabli aby aktywowac zaplon (z gory dziekuje za wypowiedzi osob ktore naprawde wiedza o czym mowia - nie chcialbym spalic modulu przez bledne proby a sam sie na tym za bardzo nie znam)
2. Czy laczac te kable i zostawiajac luzem wiazke od reflektorow do ktorych powinno byc przylaczenie nie bedzie to "przerwany obieg"? Czy po polaczeniu odpowiednio kabli ze stacyjki bedzie zaplon?
- actronik
- Świeżak
http://www.r1messagenet.com/howto/manuals/YZFR1-98.pdf
Rozdział 8.
Spróbuje pomoć jak znajde troche więcej czasu.
Narazie dam ci same schematy
Rozdział 8.
Spróbuje pomoć jak znajde troche więcej czasu.
Narazie dam ci same schematy
- hubi199
- Bywalec
Cokolwiek byś chciał łączyć, łącz to przez żarówkę, unikniesz spalenia np. modułu, lub innych elektronicznych części.
Proponuję do czerwonego grubego dać żarówkę, bo on jest najważniejszy, a następnie podłączyć któryś z kabli, napewno coś wtedy zacznie działać, np. podświetlenie zegarów, czy coś innego, jeśli coś zadziała to możesz pominąć żarówkę i połączyć bezpośrednio.
Proponuję do czerwonego grubego dać żarówkę, bo on jest najważniejszy, a następnie podłączyć któryś z kabli, napewno coś wtedy zacznie działać, np. podświetlenie zegarów, czy coś innego, jeśli coś zadziała to możesz pominąć żarówkę i połączyć bezpośrednio.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Jak dla mnie wygląda to na próbę ominięcia stacyjki i kradzieży motocykla.
Nie wierzę w takie bajki że przy próbie stoopie stacyjka się uszkodziła.
Dla tego nie polecam podawać jak to ominąć.
Jedyne rozwiązanie kupić 2-gą stacyjkę.
Nie wierzę w takie bajki że przy próbie stoopie stacyjka się uszkodziła.
Dla tego nie polecam podawać jak to ominąć.
Jedyne rozwiązanie kupić 2-gą stacyjkę.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości