Zobacz wątek - problem z quadem i odpaleniem
NAS Analytics TAG

problem z quadem i odpaleniem

Dla fanów czterokołowców
_________

problem z quadem i odpaleniem

Postprzez pyton2009.95 » 20/1/2012, 21:15

witam mam quada 110 i zawsze było ok do dziś quad nie chciał odpalić jak odpalił to strzelał z tłumika i co chwile gasł z takim wielkim rykiem w silniku rrrrrrrr a jak juz go rozgrzałem i na wysokich obrotach trzymajac wszystko ok na mały też ale jak jadę i spuszcze trochę z gazu to gaśnie
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01


Postprzez henio12323 » 20/1/2012, 21:38

przyczyn moze byc wiele. nie potrafisz nawet opisac dokładnie zachowania, wiec wypisanie wszystkich mozliwych usterek zajeło by mi kilka godzin ;P

sprawdź po kolei wszystkie podzespoły, które łatwo wykluczyc. - wymien swiece, wyreguluj zawory, wyczysc gaźnik nastepnie go wyreguluj, wyczyść i nasacz filtr powietrza.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez pyton2009.95 » 20/1/2012, 21:47

tak o świecę wymieniałem a gażnik czyściłem też zawory są ustawione filtr miałem nawet na chwilę zdjęty i dalej to samo
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01

Postprzez pyton2009.95 » 21/1/2012, 11:34

acha i jeszcze jedno przy odpalaniu strzela strasznie
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01

Postprzez henio12323 » 21/1/2012, 12:11

wiec jakies problemy z gaźnikiem - zła regulacja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26032
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez pyton2009.95 » 21/1/2012, 12:42

jak odpalam na rozeusznik to strzela nie chce odpalic a jak juz go puszczam ze przestaje to takjakby rozrusznik miał tarcie takie mocne
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01

Postprzez pyton2009.95 » 21/1/2012, 14:47

cay czas z nim walcze i n owe info iskra normalnie jest swiece zalewa gażnik ustawiony dobrze w innym quadzie
a rozrusznik chodził zawsze idealnie A TERAZ BUCZY TAK TRZE DZIWNIE


PODGRZALĘM ŚWIECE NAWET CYLINDER I DALEJ TO SAMO

spekulacje innych to :
cewka
przestawiony wał


co o tym sądzicie ?? POMOCY BO MUSZĘ GO ODPALIĆ
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01

Postprzez pyton2009.95 » 24/1/2012, 18:46

pomocy!!!!!!!
pyton2009.95
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 19/1/2012, 22:01



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość




na gr