Zobacz wątek - Moto gaśnie nawet na wysokich obrotach
NAS Analytics TAG

Moto gaśnie nawet na wysokich obrotach

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moto gaśnie nawet na wysokich obrotach

Postprzez Kamill #99 » 18/1/2012, 18:39

Witam wszystkich !!
Mam taki problem. A mianowicie, wymieniłem wszystkie płyny w crossie Kawasaki KX 85 i wczoraj miałem tak, że 2 razy odpalił i później już nie chciał. Dzisiaj za drugim razem odpalił, ale nawet gdy trzyma się go na obrotach to ma takie momenty że jak by paliwo nie docierało do silnika i chce gasnąć, a gdy puści się gaz to od razu silnik odmawia posłuszeństwa. Powiedzcie mi co może być powodem tego, czy to może byc zapchany gaźnik, albo co innego? Dodam tylko że moto stało 5 miesięcy bez odpalania.

Z góry dziękuję :)
Kamill #99
Świeżak

Postprzez zxer » 18/1/2012, 18:44

zobacz czy na innym paliwie bedzie lepiej chodzil...jak nie to sprawdz gazniki i przewody....wogole caly system zasilajacy paliwo + regulacja gaznika
tea who you yea bunny
zxer
Stały bywalec

Postprzez Leonneon » 18/1/2012, 19:12

cytuje link
http://zlosnik.pl/stary_zlosnik/showthreaded.php?Number=732720 (otwórz link)

> Witam, sprawa jest tego typu Podobno dobrze dolać denaturat do zbiornika
> paliwa,bo w zbiorniku zbiera sie woda i dolanie denaturatu zapobiega
> dostaniu sie wody do układu paliwowego.

Denaturat (czyli spirytus) wiąże wodę; taka mieszanka zostaje potem spalona. Czyli woda w czystej postaci znika z baku i przewodów, co wpływa korzystnie na stan tych części, jak również układu wtryskowego (lub gaźnika).

> I pytanie czy dolać denaturat
> gdy jest rezerwa w baku ,czy lepiej dolać gdy jest połowa zbiornika ??

Lepiej, gdy masz połowę baku. Znasz proporcje? 1 l denaturatu na ok. 100 l benzyny. Ja jednak na Twoim miejscu poczekałbym do czasu, gdy nastaną ujemne temperatury i będą się utrzymywać przez kilka dni (wtedy właśnie najmocniej skrapla się wilg

Kilka lat temu omawalismy sprawe na uczelni z doktorkiem. Chodziło o postoje miesięczne lub wieksze samochodów. Sprawa wygląda tak, ze bezy-na odstana oddziela sie częściowo od wody, powstaje także osad. Wygląda to podobnie jak olej z wodą który sie nie miesza. Dodaje sie denaturat który pomaga usunąć/ rozpuścić osad z baku i przewodów paliwowych. Rozpuszczony osad jest znów ciekły i poprawia jakość mieszanki. Nie można dolewać dużo denaturatu ani zostawiać benzyny z denaturatem na dłuższy okres casu. Denaturat wpierdziela gumowe przewody paliwowe i coś tam jeszcze. Najlepiej wyjeździć w miarę szybko taka mieszankę. Dodam ze nigdy tego nie testowałem i nie wiem jak to się sprawdza. Raczej doktorek na uczelni nam nie wciskał kitu. Może po zimie będę miał okazje przetestować na swojej suzi. Stoi juz 2 miechy nie tykana na full zalanym baku.
Leonneon
Świeżak

Postprzez komarcc » 18/1/2012, 19:33

Leonneon sprawa denaturatu była już omawiana na tym forum, także nie zaczynaj od początku tego tematu, poza tym czy wiesz, że dzisiejszy denaturat zawiera znacznie większą ilość wody niż ten z przed kilkunastu lat? Stosowanie takich metod może przynieść więcej strat niż korzyści.
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Leonneon » 18/1/2012, 19:42

komarcc napisał(a):Leonneon sprawa denaturatu była już omawiana na tym forum, także nie zaczynaj od początku tego tematu, poza tym czy wiesz, że dzisiejszy denaturat zawiera znacznie większą ilość wody niż ten z przed kilkunastu lat? Stosowanie takich metod może przynieść więcej strat niż korzyści.

Jestem tu od kilku miesiecy wiec nie widzialem postu o denaturacie. Chetnie go przeczytam jak znajde. Pozdrawiam
Leonneon
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 20/1/2012, 11:00

a co zawieraja specjalne preparaty co sie do baku wlewa??

dyna ma ponad 90% ile tam wody

moja wlala do auta i duzo lepiej na benzynie jezdzi jeszcze raz musimy dolac
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê