Zobacz wątek - jak ustawić rozrząd
NAS Analytics TAG

jak ustawić rozrząd

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

jak ustawić rozrząd

Postprzez Jedrys » 13/5/2007, 11:02

pytanko a raczej dwa do mechaników lub tych którzy rozbierali rozrząd w virago 535.
Pierwsze jak zablokować rozrząd aby odkrecić zębatkę z wałka rozrządu (może wsadzic coś miedzy łańcuszek a zębatke??) śruba jest tak przykręcona że sobie łapy porozcinałem
Drugie jak ustawic rozrzÄ…d zgodnie z znakami sa 3 pierwszy z literka T, drugi pusty i trzeci z literka F i jeszcze jeden po przekreceniu o 180 stopni dla pierwszego gara

proszę o pomoc wiem że sam dam rade to zrobic ale potrzebuje odpowiedzi na te pytania
z góry pozdrawiam i thx za odpowiedzi
Jedrys
Świeżak

Postprzez Sojer » 14/5/2007, 09:41

witam!! ja ustawiałem rorzad w XJ 600 dałe rady bez problemu ustawiłem wał na literce "T" centralnie w miejscu gdzie znajduje sie ten "aparacik zapłonowy" zablokowałem wał w nieco prymitywny sposób bo bolcem w miesjcu gdzie znajduje sie alternator a pozniej brałem sie za rozrzad oczywiscie cały czas kontrolowałem czy mi sie wał nie obrócił. zwroc uwage na punkty na wałku rozrządu muszą sie zgadzac z otworami w panewkach czy w mocowaniu wałka <-(jak kto woli). no i to chyba tyle wydaje mi sie ze u Ciebie bedzie podobnie przeciesz to Yamaha. pozdrawiam
Sojer
Świeżak

Postprzez Jedrys » 15/5/2007, 06:46

juz doszedłem co i jak, chyba uda się wyciągnąć wałki bez odkręcania zębatki
Rozrząd musi byc na T to górny martwy punkt tłoka
dzięki za pomoc
pozdro
Jedrys
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości

na górê