Aprilia RS 90cc ~2002r~ tunig. Pomożecie?
• Strona 1 z 1
Aprilia RS 90cc ~2002r~ tunig. Pomożecie?
Posiadam Aprilię RS 50 z cylindrem 90 z roku 2002. chciałbym ją stuningować. posiadam w niej:
-cylinder dr. evolution 49mm
-filtr stożkowy
-gaźnik 18 mm
-świecę NGK
Tylna zębatka 46z a przednia 13z
tłumik seryjny
max prędkosc 120km/h
Co powinienem wymienic/wstawic by mój motor zyskał na V-max'ie ? Tłumik, zębatki, świecę, gaźnik?
-cylinder dr. evolution 49mm
-filtr stożkowy
-gaźnik 18 mm
-świecę NGK
Tylna zębatka 46z a przednia 13z
tłumik seryjny
max prędkosc 120km/h
Co powinienem wymienic/wstawic by mój motor zyskał na V-max'ie ? Tłumik, zębatki, świecę, gaźnik?
~Allan~
-
MrBushiKouei - Świeżak
Od tłumika to sie cały tuning w 2T zaczyna...
Wejdź na mielocha, obejrzyj tłumiki do RSki i poczytaj o nich. Wybierz który najbardziej polecają.
Poza tym nie ogarnąłem sytuacji bo napisałeś że masz aprilie rs z cylindrem 90, a później że masz cylinder dr evolution 49. Zdecyduj się
Wejdź na mielocha, obejrzyj tłumiki do RSki i poczytaj o nich. Wybierz który najbardziej polecają.
Poza tym nie ogarnąłem sytuacji bo napisałeś że masz aprilie rs z cylindrem 90, a później że masz cylinder dr evolution 49. Zdecyduj się
-
Arturo925 - Stały bywalec
z tymi zębatkami to z tyłu im większa tym lepsze przyśpieszenie więc zakładanie 49 mija się z celem. Jeśli cylinder to żeliwo to możesz zrobić porting głowicy i kanałów a przyrost mocy będzie naprawdę zauważalny , da 10 albo i więcej km/h do vmaxu.
-
sqbany - Świeżak
kiedys moj kolega mial ta apke i zarobil sobie pare grosza i wsadzil do niej silnik od rs125 wszystko pasowalo i do teraz nawet nia jezdzi a v max ma niesamowity
-
motocyklista188 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm