Yamaha YZ 85
• Strona 1 z 1
Yamaha YZ 85
Cześć. Mam 14 lat, 53 KG wagi i 170cm wzrostu. Chciałbym zacząć przygodę z motocrossem. Obecnie posiadam skuter peugot metal-x i mini chopperka pół-automat. Pomyślałem nad yz 85. Czy to dobry wybór? Mam gdzie jeździć tym motocyklem i wiem jakie są kosztu utrzymania. Czy sam dałbym radę, aby wymienić tłok, korbowód, itp...? Myślałem nad 125, ale po prostu jestem na nią za "rzadki".
- Xaarkes2
- Świeżak
A jeździles kiedykolwiek czymś takim? Nie wiem czy wiesz ale taka85 może nakryć przy twojej wadze max na początek 85
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
Sam chcesz robić remonty silnika? A narzędzia masz? Lepiej dać mechanikowi zapłacić trochę kasy i mieć do dobrze zrobione. Ja np sam sobie robię motory i mam warsztat. Dlatego nie warto kombinować. Poza tym wielu rzeczy nie wiesz, ja nadal piszę po forach kiedy mam wątpliowści. co do wyboru pojemności to troche mało moto na Ciebie, ja bym sprobował 125 i powoli to wszystko ogarniał bo 85 może na rok Ci starczy i będziesz szukał czegoś większego. Pamiętaj o dobrym utrzymaniu moto: czyli po każdej jeździe mycie, czyszczenie filtra, smarowanie łańcucha, sprawdzanie luzu na łożyskach w kołach, odpowiednia dawka oleju do wachy (w przypadku 2t) to takie podstawy. Raz do roku, bynajmniej ja robie remont lag, łożysk zawieszenia bo tutaj chodzi o bezpieczeństwo, co 10 mth sprawdzam zawory, mierze kompreche.
Keep the full throttle
YAMAHA YZF 450
YAMAHA YZF 450
- Tabus
- Świeżak
Tabus, edytuj posty... Mod?
Generalnie w jego wieku to aż się prosi o 85cm3. ALe jak przedmówca spróbój się przejechać na 125 i stwierdź czy wysokość siodłą oraz gabaryty pozwolą na frajdę w terenie, a nie męczarnie.
a z 85cm3 to wybór jest duży: CR, YZ, KX, SX, RM-to modele marek.
Pozdrawiam
Generalnie w jego wieku to aż się prosi o 85cm3. ALe jak przedmówca spróbój się przejechać na 125 i stwierdź czy wysokość siodłą oraz gabaryty pozwolą na frajdę w terenie, a nie męczarnie.
a z 85cm3 to wybór jest duży: CR, YZ, KX, SX, RM-to modele marek.
Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
Dzięki za odpowiedzi.
Wujek jest mechanikiem, więc jak bym sobie z czymś nie poradził, to dawałbym to do niego. Niestety do 125 nie dostane nogami, jedynie palcami ;/ Wiem, że po roku 85, będzie za słaba, więc sprzedam ją i kupię 125. Czy w ciągu roku motocykl dużo staci na wartości? Na takim crossie nigdy nie jeździłem. Jedynie na skuterze i mini chopperku.
Wujek jest mechanikiem, więc jak bym sobie z czymś nie poradził, to dawałbym to do niego. Niestety do 125 nie dostane nogami, jedynie palcami ;/ Wiem, że po roku 85, będzie za słaba, więc sprzedam ją i kupię 125. Czy w ciągu roku motocykl dużo staci na wartości? Na takim crossie nigdy nie jeździłem. Jedynie na skuterze i mini chopperku.
- Xaarkes2
- Świeżak
jesli chodzi o wiek to 85 jest ok. ale wzrost prosi o 125 bo 85 z reguly jest od 140 do 170cm włączając to małe i duże koła. Na twoim miejscu kupilbym 85 na duzych kołkach i ogarnął moc tego motocykla bo to jest jednak 30km a za rok bys sie przesiadl na sete ( 125 ). Dużo na wartosci nie straci ale wszystko zalezy od tego jak bedziesz dbal o takowa crossowke bo tam wszystkie czynnosci muszą być robione na czas. Taka 85 -tka pozwoli ci ogarnąć temat motocrossu.
Honda XR 125L --> YZ 125
- ganek_95
- Świeżak
co na 1 motocykl, tam porusza się takie tematy
ps: lepiej dac mniej i za różnicę wyremontowac, bo wiesz na czym jeździc, lecz nie zawsze wiadomo czy aby na pewno tylko tłok jest do wymiany
ps: lepiej dac mniej i za różnicę wyremontowac, bo wiesz na czym jeździc, lecz nie zawsze wiadomo czy aby na pewno tylko tłok jest do wymiany
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1