DIABOLINI 125cc (opinie i części)
• Strona 1 z 1
DIABOLINI 125cc (opinie i części)
Witam Was.
Mam takie pytanie, kupuję cross'a Diabolini 125cc i takie mam pytanie czy są do niego łatwo dostępne części takie jak: tłoki wały cylindry itp.?
I jeśli możecie to napiszcie co o nim sądzicie?
PS: To wreszcie jest japoński motor czy nie?
Tylko proszę nie piszcie mi tutaj że mam kupić coś innego, coś markowego ponieważ budżet mam ograniczony. Dziękuje.
[/b]
Mam takie pytanie, kupuję cross'a Diabolini 125cc i takie mam pytanie czy są do niego łatwo dostępne części takie jak: tłoki wały cylindry itp.?
PS: To wreszcie jest japoński motor czy nie?
Tylko proszę nie piszcie mi tutaj że mam kupić coś innego, coś markowego ponieważ budżet mam ograniczony. Dziękuje.

- FajaMa
- Świeżak
To nie jest żaden japoniec i nawet nie masz prawa tak mówić. To jest CHINOL. Co on nim sądzę? Jedna wielka porażka. Jak chcesz coś kupić markowego to Yamahe DT 50. A części to tego chinola są w śmiesznych cenach i dostępne, tudzież np. Allegro.pl
-
grunder - Mieszkaniec forum
Ta super, dzięki za to że doradziłeś mi co mam kupić i w ogóle mnie to nie interesuje. Czemu ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem? Tak trudno! Prosiłem aby nie podawać innych motorów do zakupu!? A dlaczego nie mam prawa? Gdzie tak pisze? przecież gaźnik czy świece i coś tam jeszcze jest japońskie.
- FajaMa
- Świeżak
Nie wiem o co ci człowieku w końcu chodzi. Chciałeś opinie i masz. A taka Yamaha DT dla takich debili jest preferowana. Ale cóż Twoje zdanie.
Jak chesz robić jakąś ankiete czytania ze zrumieniem to nie tutaj.
Chińczyk nowy kosztuje między 2500-3500 tysiąca, za tą cene wole kupić DT i mieć święty spokój, bo stary sprawdzony sprzęt, nadal produkowany. I to jest rada/propozycja nie rozkaz.
Nie. FAIL.
Pozdrawiam i życze rozsądnej decyzji na przyszłość szanowny polonisto.
Jak chesz robić jakąś ankiete czytania ze zrumieniem to nie tutaj.
FajaMa napisał(a):Tylko proszę nie piszcie mi tutaj że mam kupić coś innego, coś markowego ponieważ budżet mam ograniczony
Chińczyk nowy kosztuje między 2500-3500 tysiąca, za tą cene wole kupić DT i mieć święty spokój, bo stary sprawdzony sprzęt, nadal produkowany. I to jest rada/propozycja nie rozkaz.
FajaMa napisał(a): przecież gaźnik czy świece i coś tam jeszcze jest japońskie.
Nie. FAIL.
Pozdrawiam i życze rozsądnej decyzji na przyszłość szanowny polonisto.
-
FajaMa napisał(a):Tylko proszę nie piszcie mi tutaj że mam kupić coś innego, coś markowego ponieważ budżet mam ograniczony.
grunder napisał(a):Jak chcesz coś kupić markowego to Yamahe DT 50.
Tak masz racje, czytasz ze zrozumieniem...

I chyba napisałem że już kupuje cross'a to ty wyjeżdżasz mi z propozycją do czegoś innego...
- FajaMa
- Świeżak
gówno chińskie jakich mało.
A tak poza tym to trochę grzecznej się odnoś do użytkowników forum, dostałeś konkretną odpowiedź i sie dąsasz jak rozwydrzony 4 latek.
GSX-R 750 95r
- piotrek7714
- Świeżak
Piotrek szkoda na niego słów, teraz mu poszło oto że CROSS to bez homologacji a ENDURO to z. Ja mu dałem przykład DT która jest Soft Enduro, i tu był mój błąd. Ale chinol podołaaa zadaniu... Wielce na tym ubolewam
:(

-
grunder napisał(a):Piotrek szkoda na niego słów, teraz mu poszło oto że CROSS to bez homologacji a ENDURO to z. Ja mu dałem przykład DT która jest Soft Enduro, i tu był mój błąd. Ale chinol podołaaa zadaniu... Wielce na tym ubolewam![]()
:(
Nie wiedziałeś co odpisać na swoją durnotę więc poczekałeś aż ktoś napisze że DIABOLINI to chińskie g*wno i szybko poparłeś to żebyś wyszedł z twarzą. Co za facet haah

grunder napisał(a):...teraz mu poszło oto że CROSS to bez homologacji a ENDURO to z.
Nie wiem o co Ci chodzi ale pewnie masz racje...

FajaMa napisał(a):I jeśli możecie to napiszcie co o nim sądzicie?
piotrek7714 napisał(a):g.... chińskie jakich mało.
Było to takie trudne grunder? NIE.
Szuma_ napisał(a):Sam poczuje jak po 2-3 miechach mu się sypnie i pokory nabierze
TAK
Otrzymujesz ostrzeżenie, zastanów się 10 razy zanim coś napiszesz.
komarcc
- FajaMa
- Świeżak
Ja pierdziele, kolejny 15 latek któremu się wyłoży na tacy to jeszcze zacznie obrażać innych, co za troll!
A najlepsze jest to że dzieciak ma ograniczony budżet na motocykl a kupuje crossa, ciekawe jak go utrzyma... Chyba nie wiesz człowieku ile kosztuje utrzymanie w sezonie crossa.
A najlepsze jest to że dzieciak ma ograniczony budżet na motocykl a kupuje crossa, ciekawe jak go utrzyma... Chyba nie wiesz człowieku ile kosztuje utrzymanie w sezonie crossa.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Utrzymanie kosztuje około od 1-2tysi czyli polowe twojego sprzetu haha powodzenia kolego i uważaj żeby ci się nie zrobił z tego chinola charley w lesie jak ci rama pójdzie ;]
- Fantas3k
- Bywalec
Lol. Pamietam ze sam kiedys byłem napalony na te pseudo crossy bo stoja na allegro nowe po 1,2k
Poczytałem troche na necie i mi sie odechciało. Srubki z plasteliny (minimalnie za mocno skręcisz i gwint zerwany), wszystko sie samo rozkręca, rama nie wytrzyma byle hopki, zawieszenie tym bardziej, mułowate i w ogóle więcej stoi niz jeździ... Zupełnie jak komarki
Ale one przynajmniej budziły szacun na dzielni
Tego sie po prostu nie opłaca kupować, bo po kilku tygodniach naprawisz, pojeździsz tydzień i znów sie cos sypnie (kuzyn to badziewie miał, tylko on miał Longję czy cos tam
). Grunder chciał zebyś miał frajdę z jazdy to zaproponował Ci starą DT. Zanim zaczniesz kogoś dissować to pomyśl o co mu chodziło.

Tego sie po prostu nie opłaca kupować, bo po kilku tygodniach naprawisz, pojeździsz tydzień i znów sie cos sypnie (kuzyn to badziewie miał, tylko on miał Longję czy cos tam

-
Arturo925 - Stały bywalec
ja powiem tak
jak sie dba to sie ma
nie wazne czy kupi chinczyka czy dt jak zadba to kazde dobrze pojezdzi i w miare dlugo
na kozysc crossa idzie spalanie i smiesznie tanie czesci dostepne w kazdym sklepie w kazdym miescie...
w przypadku dt niestyty czesci w sklepach nie sa zbyt dostepne jedynie na zamowienie i trza czekac okolo tygodnia na kolejna dostawe czesci do sklepu
jak sie dba to sie ma
nie wazne czy kupi chinczyka czy dt jak zadba to kazde dobrze pojezdzi i w miare dlugo
na kozysc crossa idzie spalanie i smiesznie tanie czesci dostepne w kazdym sklepie w kazdym miescie...
w przypadku dt niestyty czesci w sklepach nie sa zbyt dostepne jedynie na zamowienie i trza czekac okolo tygodnia na kolejna dostawe czesci do sklepu
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości