Miejskie Supermoto do 7tys zl??
• Strona 1 z 1
Miejskie Supermoto do 7tys zl??
Witam.
Szukam miejskiego supermoto do 7 tys. zł.
Niestety MZ Baghira, którą byłem zainteresowany "odjechała" mi z przed nosa:p
O inne MZ ciężko na allegro.
Za jakimi innymi modelami motocykli powinienem się rozglądać?
Pozdrawiam
Szukam miejskiego supermoto do 7 tys. zł.
Niestety MZ Baghira, którą byłem zainteresowany "odjechała" mi z przed nosa:p
O inne MZ ciężko na allegro.
Za jakimi innymi modelami motocykli powinienem się rozglądać?
Pozdrawiam
- Ew3Ra
- Świeżak
Suzuki RM-Z 450 trochę za surowe, a KTM LC4 poza moim zasięgiem cenowym:p
Nad DR-650 trochę myślałem ale naczytałem się trochę gorzkich słów na temat silnika.
Co do Yamahy XT 660 w SM to tez kosztuje więcej niż posiadam.
Ale tak się zastanawiam czy nie kupić Yamahy Tenere.
Silnik 660 nie do zdarcia.
Myślicie że wystarczyłoby zmienić koła i osiągnąłbym wygląd SM?
Nad DR-650 trochę myślałem ale naczytałem się trochę gorzkich słów na temat silnika.
Co do Yamahy XT 660 w SM to tez kosztuje więcej niż posiadam.
Ale tak się zastanawiam czy nie kupić Yamahy Tenere.
Silnik 660 nie do zdarcia.
Myślicie że wystarczyłoby zmienić koła i osiągnąłbym wygląd SM?
- Ew3Ra
- Świeżak
Silniki dr650 nie są złe. Z mojego doświadczenia mogę tylko napisać, że lubi olej gdzieś pomiędzy cylindrem a głowicą cieknąć. Na dwie dr'y z którymi miałem do czynienia bliżej- obie "rzygały" olejem pomiędzy uszczelką, więc na to warto szczególnie zwrócić uwagę. Oprócz tego nie mogę nic złego powiedzieć.
Tenery mają bardzo dobrą opinię i myślę, że to byłoby dobre wyjście.
Tenery mają bardzo dobrą opinię i myślę, że to byłoby dobre wyjście.
Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
-
the-o - Świeżak
Raczej nie, typowy Adventure na długie dystanse z miejscem na sakwy
. DR 650 jest to mocny sprzęt i wytrzymuję wnawet trudnych warunkach, ale to powietrzak i temo silniak wacha się od 90 do 105 stopni, w lece masakra-długie spodnie radzę.
Jest jeszcze NX 650 i XT 600. Zobacz je
EDIT:
Jest jeszcze Yamaha TT

Jest jeszcze NX 650 i XT 600. Zobacz je
EDIT:
Jest jeszcze Yamaha TT

-
grunder - Mieszkaniec forum
-
ZieLony_69 - Świeżak
drz 400 sm - jak wcześniej za droga:(
W NX 650 i Terene 660 podoba mi się to że mają suchą miskę olejową, czytałem że to spora zaleta, to prawda?
Chciałbym też coś z rozrusznikiem.
Rozumiem ze do 7tys ciężko o motocykl seryjnie robiony na miejskie SM.
Więc myślicie że te enduraki da się przerobić na supermoto? pomyślałem sobie że mógłbym wsadzić czy to w Tenere czy w NX 650 koła od SM i zdjąć plastikową osłone lampy? Wyglądałoby to na SM?:p
W NX 650 i Terene 660 podoba mi się to że mają suchą miskę olejową, czytałem że to spora zaleta, to prawda?
Chciałbym też coś z rozrusznikiem.
Rozumiem ze do 7tys ciężko o motocykl seryjnie robiony na miejskie SM.
Więc myślicie że te enduraki da się przerobić na supermoto? pomyślałem sobie że mógłbym wsadzić czy to w Tenere czy w NX 650 koła od SM i zdjąć plastikową osłone lampy? Wyglądałoby to na SM?:p
- Ew3Ra
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/honda-dominator- ... 50247.html
"Motocykl ma uszkodzony silnik ,a mianowicie stopę korbowodu. Silnik odpala, ale wyraźnie słychać stuki korbowodu"
Jak kosztowna to może być naprawa?
Co myślicie o tym sprzęcie?
"Motocykl ma uszkodzony silnik ,a mianowicie stopę korbowodu. Silnik odpala, ale wyraźnie słychać stuki korbowodu"
Jak kosztowna to może być naprawa?
Co myślicie o tym sprzęcie?
- Ew3Ra
- Świeżak
A więc tak mam XT 600 na suchej misce model 3TB z rozrusznikiem. Fakt, trzeba być kompletnym idiotą aby zajechać ten silnik jak na powietrzaka, to jest +, wada jest jego się nagrzewa, ale to normalne przy nich. XT już ładniej by wyglądało na SM. Kolejny plus to rozrusznik, i tu przestroga ładuj aku
.
A w to to się nie pchaj, bo założe się ze oprócz stopy korbowodu, są i uszkodzone łożyska i wał jest na wykończeniu. Szukaj coś droższego bez takich wad.

A w to to się nie pchaj, bo założe się ze oprócz stopy korbowodu, są i uszkodzone łożyska i wał jest na wykończeniu. Szukaj coś droższego bez takich wad.
-
Tyle http://allegro.pl/kola-supermoto-yamaha ... 91258.html
Cena maks to 2000 tysie. Na sm to jeszcze z przodu krótki błotnik trzeba.
Cena maks to 2000 tysie. Na sm to jeszcze z przodu krótki błotnik trzeba.
-
To mój nowy nabytek właśnie do jazdy po mieście także dużo ci nie powiem. Kół terenowych nie mam, zwykłe asfaltówki i pewnie będzie dobrze. Jeździłem tylko na próby i jak przekroczysz dane obroty zaświeca się czerwona kontrolka
:D. Przeraża ale daje znak żeby dalej nie piłować
. Zwracaj uwage na wszystko przy zakupie motocykla. Lubią kominy rdzewieć, zawieszenie bardzo proste w obsłudze, z tyłu kalamitki na smarowanie. Poszycie siedzenie lubi schodzić z lewej strony, ale to szczegół. Warto też spojrzeć na elektryke, moje z 92r to wymagało trochę poprawy-aku rozładowywało. Stan oleju tutaj się bardzo inaczej sprawdza niż w innych także warto sprawdzić przed kupnem czy był stan czy prawie min. I ogólnie czy biegi wchodzą płynnie czy silnik nie ma wycieków.
Nie rozumiesz co to znaczy że się grzeje? To 600cm3 1 cyl chłodzony powietrzem temp dochodzi od 90 do 105 stopni. Uważam że taka jednostka ma prawo się grzać, bo to jest taki silnik. Lepiej żeby jechać na 5 90-120km/h niż 20 na 1 biegu-dostanie takiej temp, że aż zgaśnie.

Nie rozumiesz co to znaczy że się grzeje? To 600cm3 1 cyl chłodzony powietrzem temp dochodzi od 90 do 105 stopni. Uważam że taka jednostka ma prawo się grzać, bo to jest taki silnik. Lepiej żeby jechać na 5 90-120km/h niż 20 na 1 biegu-dostanie takiej temp, że aż zgaśnie.
-
Ja trafiłem z pierwszych rąk w Niemczech całkiem przypadkiem, bo polowałem na Husaberga. Przebieg 27 tysięcy, stał długo pod balkonem pod plandeką więc stan był trochę dopuszczający, teraz już lśni i gotowa do jazdy. A czy ciężko trafić na dobry sprzęt to zależy. Ja trafiłem na malinke pod względem stanu technicznego silnika. Generalnie jak kto dba tak ma, a ilu kowali mógł mieć moto tego nikt nie powie. Kupisz będziesz w niego ładował, albo kupisz będziesz regularnie serwisował a generalki Cię ominą.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości