Kask Szczękowy czy modułowy
• Strona 1 z 1
Kask Szczękowy czy modułowy
Witam.. Przymierzam siÄ™ do wymiany kasku integralnego..
Zastanawiałem się nad kaskiem szczękowym Givi X-Modular..
Kolega ostatnio jednak kupił kask modułowy i bardzo sobie chwali.. i oczywiście namawia mnie na podobne rozwiązanie..
DokÅ‚adnie model Caberg‑Hyper‑X‑Mod..
Czy może ktoś z was miał do czynienia z którymś z tych kasków..
Czy Kask modułowy do jazdy turystycznej się nadaje?
Szukałem rozwiązania pomiędzy i znalazłem jeszcze chyba ciekawą opcję jaką jest
GIVI X06-PLus..
Czy ktoś może wogóle miał ten kask na Sobie.. Jak się spisuje?
Jak dla mnie to wyjście pomiędzy modułowym a szczękowym.. Proszę was o opinie, ewentualne oceny poszczególnych kasków.. Za każde informację będę bardzo wdzięczny...
Zastanawiałem się nad kaskiem szczękowym Givi X-Modular..
Kolega ostatnio jednak kupił kask modułowy i bardzo sobie chwali.. i oczywiście namawia mnie na podobne rozwiązanie..
DokÅ‚adnie model Caberg‑Hyper‑X‑Mod..
Czy może ktoś z was miał do czynienia z którymś z tych kasków..
Czy Kask modułowy do jazdy turystycznej się nadaje?
Szukałem rozwiązania pomiędzy i znalazłem jeszcze chyba ciekawą opcję jaką jest
GIVI X06-PLus..
Czy ktoś może wogóle miał ten kask na Sobie.. Jak się spisuje?
Jak dla mnie to wyjście pomiędzy modułowym a szczękowym.. Proszę was o opinie, ewentualne oceny poszczególnych kasków.. Za każde informację będę bardzo wdzięczny...
- Rebo2
- Świeżak
pan_wiewiorka, mógłbyś rozwinąć trochę temat? Ja obecnie zastanawiam się nad kaskiem szczękowym, bądź integralnym ( te modułowe faktycznie dziwne są trochę ze względu na konstrukcję).
Miałem poprzednio szczękowy i z ruchomej szczęki bardzo dużo korzystałem. Sęk w tym, że mój kask był "marki" MTR, więc w zasadzie wszystko, co w nim było, było (za przeproszeniem) do dupy, a zatem zapadki do szczęki wyżłobiły się w połowie sezonu i ta spadała z każdym ruchem...
Teraz zastanawiam się głownie nad Nolanem N85 albo N103. Wytłumacz mi proszę, dlaczego szczękowe kaski to zło (nigdy nie miałem integrala, więc jestem "zielony").
Chodzi Ci głównie o poziom hałasu, czy są jeszcze dodatkowe minusy (poza bezpieczeństwem oczywiście, bo domyślam się, że tutaj integrale lepiej wypadają, jednak szczękowe porządnej marki, które mają zaliczone certyfikaty bezp. są w mojej opinii wystarczające - jak wpadnę z tirem na czołówę i tak nie będzie po mnie co zbierać, nie robi mi wtedy czy kask przetrwa czy nie
)
Miałem poprzednio szczękowy i z ruchomej szczęki bardzo dużo korzystałem. Sęk w tym, że mój kask był "marki" MTR, więc w zasadzie wszystko, co w nim było, było (za przeproszeniem) do dupy, a zatem zapadki do szczęki wyżłobiły się w połowie sezonu i ta spadała z każdym ruchem...
Teraz zastanawiam się głownie nad Nolanem N85 albo N103. Wytłumacz mi proszę, dlaczego szczękowe kaski to zło (nigdy nie miałem integrala, więc jestem "zielony").
Chodzi Ci głównie o poziom hałasu, czy są jeszcze dodatkowe minusy (poza bezpieczeństwem oczywiście, bo domyślam się, że tutaj integrale lepiej wypadają, jednak szczękowe porządnej marki, które mają zaliczone certyfikaty bezp. są w mojej opinii wystarczające - jak wpadnę z tirem na czołówę i tak nie będzie po mnie co zbierać, nie robi mi wtedy czy kask przetrwa czy nie

- quazer
- Świeżak
Rebo2, powiedz czym jeździsz i jak jeździsz, to ważne.
quazer, kaski modułowe oraz szczękowe mają mniejszą wytrzymałość ze względu na swoją konstrukcję, ze względu na nią często są także głośniejsze. No chyba, że kupujesz Schubertha za 2k.
quazer, kaski modułowe oraz szczękowe mają mniejszą wytrzymałość ze względu na swoją konstrukcję, ze względu na nią często są także głośniejsze. No chyba, że kupujesz Schubertha za 2k.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Uzywam Nolana N90 i jestem zadowolony. Poziom halasu zadowlajacy a testy pokazuja, ze do najgorszych nie nalezy:
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nolan-n90
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nolan-n90
-
LatajacyHolender - Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości