tłumik Yamaha dt125
• Strona 1 z 1
tłumik Yamaha dt125
Witam
Mam Yamahe dt 125 1999r i chciał bym zmienić jej dźwięk tłumika tam jest standardowy tłumik Yamahy zastanawiam się czy bez kupna nowej końcówki da sie wzmocnić głos ( może gdzieś nawiercając , poszerzając itp. ) teraz tak pierdzi a lubie odgłos bardziej basowy
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomysły.
Jeżeli ktośby miał dobrą rade moge zamieścić zdjecie !
Mam Yamahe dt 125 1999r i chciał bym zmienić jej dźwięk tłumika tam jest standardowy tłumik Yamahy zastanawiam się czy bez kupna nowej końcówki da sie wzmocnić głos ( może gdzieś nawiercając , poszerzając itp. ) teraz tak pierdzi a lubie odgłos bardziej basowy
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomysły.
Jeżeli ktośby miał dobrą rade moge zamieścić zdjecie !
- Bandit_Gda
- Świeżak
Kolego nie zmienisz dzwięku na basowy jedynie zmienisz jego tonacje bo to 2t i tu jest sopran a jeśli chcesz basowy to kup sobie crossowke lub hard enduro 4t. Ja mam 125 4t i to jest sofcik i moze jest troche basowy ale daleko mu do dzwieku crossowki ;d Jesli chcesz zeby chodzil glosniej to kup zamiennik typu akrapa lub arrow tylko troche kosztuje ;d
Honda XR 125L --> YZ 125
- ganek_95
- Świeżak
nie no wiadomo że charakterystyki głosu 2T nie zmieni, ale są bardziej wyjące wydechy i bardziej buczące, dla porównania to co miałem - honda CR 250, na serii własnie miała takie basowe brzmienie, po wymianie gruchy na procircuta bas sie zwiekszył, z kolei jak była załozone koncówka "Shorty" to zaczał wyć
na twoim miejscu poszukał bym zestawu tuningowego do DT od gianelli, super wydech, jest mniejszy i lepiej puszczony niz oryginał. no i dodaje sporo mocy, i nie sprawia że moto jest nadmiernie głosne

na twoim miejscu poszukał bym zestawu tuningowego do DT od gianelli, super wydech, jest mniejszy i lepiej puszczony niz oryginał. no i dodaje sporo mocy, i nie sprawia że moto jest nadmiernie głosne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
a mam jedno pytanko,bo mam okazje kupic za 90zl koncówke arrow'a do mtx 80 2t, czy nadaje sie ta koncowka??moze ktos cos doradzi?
Honda Mtx 80R :]
-
patrykmtx80 - Świeżak
Ale czy dobrze rozumiem czy chcesz założyć wydech od85 do125(czytane ze zrozumieniem się kłania)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1