Cross 125 thumb
• Strona 1 z 1
Cross 125 thumb
Witam mam pytanie co może tłucz sie , dzwonić w głowicy czy to wina żle ustawionych zaworów czy rozrządu czy coś inngo prosze o odp.?
i jeszcze jedno żeby wymienić simering ten co jest przez niego przełożony wałek do zmiany biegów to cze ba od środka wkładać czy zewnątrz czy silni musze rozebrać
i jeszcze jedno żeby wymienić simering ten co jest przez niego przełożony wałek do zmiany biegów to cze ba od środka wkładać czy zewnątrz czy silni musze rozebrać
- Sylwek6
- Świeżak
ten simering zazwyczaj jest wciskany od zewnatrz (jeszcze sie nie spotkałem z wciskanym od srodka) da rade wymienic go bez rozbierania silnika. A jesli chodzi o stuki to zalezy jesli byłyby za duze luzy bedzie sie tłuc ale rozrzad tez sie moze tłuc
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
co sie moze w rozrządzie tłuc ?
jedynie zawory, no chyba ze faza przestawione i minimalnie tłok spotyka sie z zaworkami 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
np.wyciagniety łancuch po pokrywie(w maluchu tak bylo)
-
Dzięki za odp.
,, jedynie zawory, no chyba ze faza przestawione i minimalnie tłok spotyka sie z zaworkami,,
i co trzeba w tedy zrobić ja sie spotyka ?
a żeby wyregulować zawory to czeba ściągać głowice czy przez te korki da się to zrobić ?
a jeśli sie da to jak to zrobiś ja to prubowałem poprzez powolne przesuwanie kopki i jak sie otwierał to w tedy szczeliniomierz wkładałem, a ta przerwa to 0,10 czy jaka i musi zosatć troche luzu czy tyle co to 0,10 i nic lusu
a ten simering to czym można wyciągąć ze środka żeby wyszedł na zewnątrz ?
,, jedynie zawory, no chyba ze faza przestawione i minimalnie tłok spotyka sie z zaworkami,,

i co trzeba w tedy zrobić ja sie spotyka ?
a żeby wyregulować zawory to czeba ściągać głowice czy przez te korki da się to zrobić ?
a jeśli sie da to jak to zrobiś ja to prubowałem poprzez powolne przesuwanie kopki i jak sie otwierał to w tedy szczeliniomierz wkładałem, a ta przerwa to 0,10 czy jaka i musi zosatć troche luzu czy tyle co to 0,10 i nic lusu
a ten simering to czym można wyciągąć ze środka żeby wyszedł na zewnątrz ?
- Sylwek6
- Świeżak
jesli chodzi o zawory to luz powinien wynosic 0,05-0,06 ustawiasz to poprzez korek inspekcyjny przy magnecie tam sa takie znaki(poszukaj na youtube) a jesli chodzi o simering to mozesz np. Wkrety wkrecic i go wyrwac
-
jak masz przestawiona faze to znaczy ze łancuszek jest wyciągniety np i przeskoczył
i wtedy moze pukać - wtedy trzeba wymienic łancuszek i odpowiednio ustawic rozrząd.
co do ustawiania jak kolega wyzej napisał - ustawiasz moto na znakach na magnecie i dalej ustawiasz, a nie w dowolnej pozycji bo tak nigdy nie ustawisz
ja zawsze wbijałem mały płaski srubokręt i wydłubywałem go ;D

co do ustawiania jak kolega wyzej napisał - ustawiasz moto na znakach na magnecie i dalej ustawiasz, a nie w dowolnej pozycji bo tak nigdy nie ustawisz
ja zawsze wbijałem mały płaski srubokręt i wydłubywałem go ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Cross 125 thumb
A te znaki to mam z czym dopasować bo na magnecie znalazłem ale z czym je dorónać gdzie one są zaznaczone na kraterze silnika prosze o jakiś shemat albo link filmiku tylko crossa a nie quada bo w quadzie to patrzy sie przez taki korek z góry a w crossie jak ?
- Sylwek6
- Świeżak
olej tam jest z silnika a tam powinno pisac na deklu lub srobka od stanu lub oczko od stanu
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości