Ile żarówek świeci podczas włączonych świateł mijania?
• Strona 1 z 1
Ile żarówek świeci podczas włączonych świateł mijania?
Mam dość głupie pytanie. Posiadam gsxr 1000 k2 po dzwonie z przodu kupiłem go bez lampy. Mam pytanie podczas włączonych świateł mijania świeci jedna czy dwie żarówki? a podczas drogowych? jaki typ żarówek H4? serdecznie dziekuje za odp.
Ostatnio edytowano 2/1/2012, 23:22 przez maatiaas, łącznie edytowano 1 raz
-
maatiaas - Świeżak
Faktycznie głupie pytanie . Zarówka H4 posiada 2 włókna jedno jest od świateł drogowych a drugie od mijania. W czasie zmiany świateł świeci się jedno włókno chodzi o żarówkę H4 a swiatło pozycyjne swieci się razem ze swiatłem mijania
- mendzik
- Świeżak
mendzik napisał(a):Faktycznie głupie pytanie . Zarówka H4 posiada 2 włókna jedno jest od świateł drogowych a drugie od mijania. W czasie zmiany świateł świeci się jedno włókno chodzi o żarówkę H4 a swiatło pozycyjne swieci się razem ze swiatłem mijania
Ciężko zrozumieć Twoja odpowiedź, ale z tego co zrozumiałem to twierdzisz, że po włączeniu światła drogowego, świeci się również światło mijania.
Ja się pytam od kiedy w żarówce (nie ważne czy to H4, H7 czy inne) świecą 2 włókna na raz?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
jemu chodzi chyba raczej o swiatlo tzw postojowke to fakt ona swieci zawsze i ze swiatlem dlugim i krotkim, nie ma typow zarowek H4, H4 to H4 nie orientuje sie jaka masz lampe, moze z sa oddzielne zarowki do dlugich i do krotkich jak ja mam tylko ja mam dwie lampy i wtedy na krotkich swieci jedna lampa i na dlugich dwie
-
sonycbr77 - Bywalec
koledzy gsxra k2 ma jedną lampe i 2 żarówki ? Moje pytanie brzmi jak świeci ta lampa, jedna żarówka świeci na mijania , a druga na drogowe ?
-
maatiaas - Świeżak
maatiaas zapytal jaki typ zarowek H4 mozna to zrozumiec dwojako
jesli masz dwie zarowki to napewno nie masz H4 ja napisalem przykladowo ze ja mam dwie lampy jedna od dlugich druga od krotkich, nie wiem jak masz w tej lampie jesli sa dwie zarowki to tak jedna jest od mijania druga od drogowych i prawdopodobnie na drogowych beda swiecily dwie

-
sonycbr77 - Bywalec
Ech, znowu przeoczyłem, bo pierwszego posta nie sprawdzałem
Wzrok mnie ostatnio coÅ› zawodzi :/
Co do problemu to ja zamiast gdybać sprawdziłbym jakie kable idą do kostek żarówek, jeśli w obu będą po trzy takie same kable to pewnie obie będą zawsze świecić tak samo, czyli razem i na drogowych i na mijania.
Można oczywiście sprawdzić też gdzie jest plus, minus i które kable odpowiadają za zmianę światła, wtedy sprawdzasz czy obie kostki zachowują się tak samo i też masz odpowiedź.
No i najprostszy sposób, czyli wkładamy sprawdzone żarówki i sprawdzamy jak i kiedy świecą

Co do problemu to ja zamiast gdybać sprawdziłbym jakie kable idą do kostek żarówek, jeśli w obu będą po trzy takie same kable to pewnie obie będą zawsze świecić tak samo, czyli razem i na drogowych i na mijania.
Można oczywiście sprawdzić też gdzie jest plus, minus i które kable odpowiadają za zmianę światła, wtedy sprawdzasz czy obie kostki zachowują się tak samo i też masz odpowiedź.
No i najprostszy sposób, czyli wkładamy sprawdzone żarówki i sprawdzamy jak i kiedy świecą

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
hehe gdy się ma pourywane kable i nie wie się które sa od czego to nie jest tak prosto
:P:Pale już znalazłem wszystko ze serwisówka, temat do zamknięcia

-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości