Zobacz wątek - problem z peugeotem speedfightem LC

problem z peugeotem speedfightem LC

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

problem z peugeotem speedfightem LC

Postprzez pakier100 » 30/12/2011, 21:48

Witam mam w moim speedfighcie silnik po remoncie wsadziłem:
-używany wał ale w dobrym stanie
-nowy cylinder 70ccm
-nowy gaźnik dellorto 17,5
-nowy wariator
-sprzęgło malossi
-tłumik leovinci ZX

i mam taki problem że skuter nie chce jechać, a mianowicie gdy go złożyłem odpalił za 3 kopem normalnie chodzi na wolnych jak go przegazuje to też normalnie chodzi, a jak wsiade i dam gazu chcąc jechać to się zmuli i zgaśnie i tak za każdym razem.

Co to może być proszę o pomoc.
pakier100
Avatar użytkownika
pakier100
Świeżak
 
Posty: 128
Dołączył(a): 2/3/2011, 17:57
Lokalizacja: Stężyca


Postprzez grunder » 30/12/2011, 21:58

Jaki kolor świecy? Zakładam że problem leży w ustawieniu gaźnika oraz złej dyszy.
Avatar użytkownika
grunder
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2969
Dołączył(a): 19/9/2010, 20:29
Lokalizacja: LBN/Włodawa

Postprzez pakier100 » 31/12/2011, 18:12

świeca ma taki czarny kolor, nie ma nagaru ale jest mokra i taka okopcona od oleju jakby.
a dysza chyba jest w tym gaźniku 80.

to co mam zrobić?? jaka dysza i jak wyregulować gaźnik?
pakier100
Avatar użytkownika
pakier100
Świeżak
 
Posty: 128
Dołączył(a): 2/3/2011, 17:57
Lokalizacja: Stężyca

Postprzez KAPELA911 » 31/12/2011, 18:37

a druga sprawa dobrze złożyłeś wariator??? nie odpalałeś skutera keidy pasek był nie założony?????
Avatar użytkownika
KAPELA911
Bywalec
 
Posty: 868
Dołączył(a): 18/7/2008, 13:47
Lokalizacja: Z rajskiej benzyniarni

Postprzez pakier100 » 31/12/2011, 18:50

wariator złożyłem dobrze i nie odpalałem skutera bez założonego paska

a czy tak może robić przez odwrotnie założony tłok??
na tłoku u góry była strzałka a ja tłok wsadziłem tak że ta strzałka była skierowana na koło tylnie.
czy to może być to??
pakier100
Avatar użytkownika
pakier100
Świeżak
 
Posty: 128
Dołączył(a): 2/3/2011, 17:57
Lokalizacja: Stężyca

Postprzez komarcc » 1/1/2012, 23:06

Jeśli był napis "IN" to napisem w stronę gaźnika, a jeśli była tylko strzałka bez jakiegokolwiek napisu to strzałka powinna być skierowana w stronę wydechu czyli w dół.

Z tego co napisałeś wynika, że źle założyłeś tłok :P wtedy tak może się dziać jak opisujesz.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń

Postprzez pakier100 » 2/1/2012, 22:13

odwróciłem tłok, zmniejszyłem dawkę paliwa na iglicy, wsadziłem dyszę 75, ustawiłem powietrze na 1 obrót, wsadziłem normalny filter, na wszelki wypadek popuściłem trochę tłumik i robi to samo.
pakier100
Avatar użytkownika
pakier100
Świeżak
 
Posty: 128
Dołączył(a): 2/3/2011, 17:57
Lokalizacja: Stężyca

Postprzez komarcc » 2/1/2012, 22:46

Wygląda na to, że skuter nie ma siły, czyli np. brak lub słaba kompresja, jeśli masz możliwość to zrób pomiar i podaj wynik.

Sprawdź dokładnie czy napewno wszystko dobrze złożyłeś.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości




na gr