Jakli jest koszt przerejestrowania
• Strona 1 z 1
Jakli jest koszt przerejestrowania
Witam. Mam pytanie. Czy wie ktos moze ile moze kosztowac przerejestrowanie motoroweru o pojemnosci 50ccm. Jat on zarejestrowany na poprzedniego wlasciciela i chce go zarejestrowac na siebie. Motorek posiada tablice.
Prosze o odpowiedz.
Z gory dziekuje!
Prosze o odpowiedz.
Z gory dziekuje!
Motocykl jest Bogiem, freestyle nałogiem, prędkośc podstawą,a stunt zabawą.
Żyję żeby jeździc, jeżdzę żeby życ!
Żyję żeby jeździc, jeżdzę żeby życ!
- MichałWgW
- Świeżak
Ja przerejestrowałem na siebie kiedyś Ogara (50ccm) i straciłem na to cały dzień. A wygladało to tak: Tata kupił go od znajomego i umowe zawarł pomiędzy sobą a nim. A chciał go na mnie zarejestrować .W starostwie powiatowym powiedzieli mi że nie mogą go na mnie zarejerstrować, bo umowa nie jest na mnie, więc tata na miejscu napisał ze mną umowe, ze mi go sprzedaje (bo to nic nie kosztuje, a np. za darowizne powiedzieli 16 zł) i się udało. Juz nie wspomne ze wszystko musieliśmy załatwiać w innym miejscu w mieście. A co do kosztów to szkoda mówic.... wyniosły mnie więcej niż zakup motoroweru: Nowo zawarte ubezpieczenie OC na mnie - 50 zł (odrazu dali mi zniżke i zapłaciłem 48 zł), wcześniej zrobiony przeglad: 60zł ,tablica rej. i dowód - 104 zł... już nie wspomne o chyba 4 znaczkach skarbowych - jeden 5 zł - wsumie to wszystko wyniesło mnie ok. 240 zł + dojazd + stracony dzień. Ale powiem że było nawet warto... bo do dzis moge nim jeździc gdzie i kiedy tylko chce... bez obaw przed policją, a w dodatku przysługuje mi zniżka. Pozdrawiam
- Hubertto
- Świeżak
U mnie w UK jeszcze jest taka opcja ,że jeżeli nie masz czasu iść i stać w kolejce to możesz wysłać kogokolwiek z Twoim dowodem osobistym i upoważnieniem,i wtedy ta osoba załatwi wszystkie formalności,mało tego odbierze dowód tymczasowy oraz tablice.Dodatkowo w kasie pobrano za to opłate 17zł.
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
Lumiere - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1