porysowana lampa
• Strona 1 z 1
porysowana lampa
Witam.
Posiadam suzuki gsx r 1000 k8,mam z nim problem estetyczny jest porysowana szyba przedniej lampy.Mam pytanie czy istnieje metoda usuniecia rys zaznacze ze nie sa bardzo głebokie ale podczas jazdy w nocy daja cienie.Pozdrawiam trybko13.
Posiadam suzuki gsx r 1000 k8,mam z nim problem estetyczny jest porysowana szyba przedniej lampy.Mam pytanie czy istnieje metoda usuniecia rys zaznacze ze nie sa bardzo głebokie ale podczas jazdy w nocy daja cienie.Pozdrawiam trybko13.
- Trybko 13
- Świeżak
ja tam w KTMie lampe polerowałem zwykła pastą tempo + maszynka na wysokich obrotach i widac znaczną róznice
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
A jesli nie orientujesz sie w temacie wpisz na youtube "polerowanie lamp" i wyszuka mnostwo filmow(takze do platkikowych kloszy). ale wsytarczy pasta o bardzo dobrym ziarnie i odpowiednia gabka do polerowania:)
- tomekk0303
- Świeżak
- piotrek7714
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):jackal_pl napisał(a):piotrek7714 napisał(a):albo najlepiej oddac do firmy która się tym zajmuje.
Myśleć twoim tokiem, to najlepiej kupić klosz -.-
Tak jest najbezpieczniej i osobiście ja takiemu postępowaniu hołduję. Inna sprawa, to jeśli podczas kontroli trafisz na ujebliwego miśka, który stwierdzi, że jest rysa, to DR możesz stracić.
Tiaaa... ciekawe gdzie ten klosz kupicie? (mowa oczywiście o nowym).

Druga sprawa jest taka, że polerowany klosz nigdy nie będzie taki jak fabryczny, ale można uzyskać zadowalający efekt.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Wysokiej jakości pasta polerska + polerka ewentualnie można ręcznie miękką szmatką tylko nie można machać góra-dół tylko zataczać koła, drugi sposób bardzo czasochłonny, ale jak się nie ma polerki to trudno, a może nie trudno, bo polerką można doprowadzić do odkształcenia klosza, przez wysoka temperaturę.
I jeszcze jeden sposób mi się przypomniał:
Bardzo drobny papier ścierny wodny, ścieramy, powierzchnia stanie się bardzo matowa, ale tym się nie przejmuj, bo następnym krokiem jest dobra pasta polerska i polerujesz, klosz przestanie być matowy, a wszelkie rysy, nawet te trochę głębsze znikną.
Pasty tempo nie polecam choć do drobnych rysek się nadaje, mam ją, bo raz kupiłem sporą tubkę i do tej pory jej nie mogę zużyć, jeśli chce się mieć zadowalający efekt to tempo odpada, trzeba zainwestować w coś droższego.
I jeszcze jeden sposób mi się przypomniał:
Bardzo drobny papier ścierny wodny, ścieramy, powierzchnia stanie się bardzo matowa, ale tym się nie przejmuj, bo następnym krokiem jest dobra pasta polerska i polerujesz, klosz przestanie być matowy, a wszelkie rysy, nawet te trochę głębsze znikną.
Pasty tempo nie polecam choć do drobnych rysek się nadaje, mam ją, bo raz kupiłem sporą tubkę i do tej pory jej nie mogę zużyć, jeśli chce się mieć zadowalający efekt to tempo odpada, trzeba zainwestować w coś droższego.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Zgodzę się, sam robiłem podobnie, tylko że ja co chwilę moczyłem szmatkę i z jednej strony klosza przykładałem, by go chłodzić, a z drugiej można było polerować
Tylko trzeba mieć kogoś do pomocy.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
sonycbr77 napisał(a):polerowalem klosze w somochodzie plastikowe najpierw papierem wodnym potem pasta efekt byl dobry ale po kilku miesiacach zrobily sie takie matowe jeszcze gorsze niz przed polerka
Poliwęglan z którego zrobione są szkła z jest utwardzany na powierzchni i potraktowanie papierem powoduje to ,że usuwamy twardą warstwę a zostaje miękka podatna na zarysowanie.Wiem bo "załatwiłem" w ten sam sposób szybę w okularach i w zegarku sportowym.Najlepiej polerować tylko pastą polerską i niezbyt głęboko.Głębsze rysy najlepiej sobie odpuścić.
biegacz
-
pamoz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości