Peugeot Trekker problem
• Strona 1 z 1
Peugeot Trekker problem
Witam
Ostatnio jadąc moim peugeotem nagle coś strzeliło w silniku.Byłem zdziwiony i pomyślałem ze silnik mógł się zadławić i zaraz przejdzie.Niestety tak się nie stało.Zamiast wyłączyć skuter to ja jeszcze opór i jadę dalej.Tak jakby silnik stracił mocy to ja mu jeszcze opór i znowu coś strzeliło.Skuter zrobił się co raz słabszy aż w końcu gdy się zatrzymałem zgasł.Słyszałem że skutkiem tego mogą być do wymiany pierścienie.Dużo kosztuje taka wymiana?Co trzeba wymienić przy takim uszkodzeniu?Dodam jeszcze że przed uszkodzeniem kompresja była bardzo słaba byłem w stanie odpalić skuter ręką ze startera bez większego wysiłku.
Pozdrawiam
Ostatnio jadąc moim peugeotem nagle coś strzeliło w silniku.Byłem zdziwiony i pomyślałem ze silnik mógł się zadławić i zaraz przejdzie.Niestety tak się nie stało.Zamiast wyłączyć skuter to ja jeszcze opór i jadę dalej.Tak jakby silnik stracił mocy to ja mu jeszcze opór i znowu coś strzeliło.Skuter zrobił się co raz słabszy aż w końcu gdy się zatrzymałem zgasł.Słyszałem że skutkiem tego mogą być do wymiany pierścienie.Dużo kosztuje taka wymiana?Co trzeba wymienić przy takim uszkodzeniu?Dodam jeszcze że przed uszkodzeniem kompresja była bardzo słaba byłem w stanie odpalić skuter ręką ze startera bez większego wysiłku.
Pozdrawiam
- Androl
- Świeżak
Reką kompresji się nie mierzymy tylko czujnikiem zegarowym. jeśli zmierzysz kompresje a jej wartosć będzie mała to rozbierasz silnik i sprawdzasz co do wymiany. Wymiana samych pierścieni to mały koszt ale co do kosztów to okaże się po rozebraniu i zdiagnozowaniu cześci.
-
KAPELA911 - Bywalec
A co bedzie lepsze wymiana cylindra na powiedzmy taki (otwórz link) czy szlif oryginalnego ?
- Androl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości