R1/ R6/GSXR/CBR900R na pierwsze moto
Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, rosiboj, Lovtza, Terror, lagiboy, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, andy7, suhy-19, Bostorn, Miczab, Boshi
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
R1/ R6/GSXR/CBR900R na pierwsze moto
dla wszystkich, którzy chcą jak w temacie mam fajne przesłanie:
po co kupować niemowlakowi małe buty, skoro i tak z nich wyrośnie? Kupmy mu od razu 42.
po co kupować niemowlakowi małe buty, skoro i tak z nich wyrośnie? Kupmy mu od razu 42.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
http://forum.motocyklistow.pl/index.php ... j-na-mnie/
Ku przestrodze.
Ku przestrodze.
- mustafa_waw
- Świeżak
Nie trzeba R6 do takiej selekcji...
Przed jesienią odbywałem kilka jazd testowych różnymi moto.
Dwie Hondy (CBF 600 i CBR 250) jednego dnia i mniej więcej na tej samej trasie - między innymi S8.
Jakże się zdziwiłem jadąc małą CBRką z taką samą prędkością jak wcześniej CBFką, na tej samej trasie i zakręcie, gdy zaczęła mi uciekać na zewnątrz... na szczęście był zapas i możliwość skorygowania.
Na pewno wyrzucie moto ma wielki wpływ na ilość sytuacji gdzie jest jeszcze możliwość naniesienia poprawek.
Na pewno też im większa moc tym mniejsze szanse na wyczucie tej cienkiej granicy.
Przed jesienią odbywałem kilka jazd testowych różnymi moto.
Dwie Hondy (CBF 600 i CBR 250) jednego dnia i mniej więcej na tej samej trasie - między innymi S8.
Jakże się zdziwiłem jadąc małą CBRką z taką samą prędkością jak wcześniej CBFką, na tej samej trasie i zakręcie, gdy zaczęła mi uciekać na zewnątrz... na szczęście był zapas i możliwość skorygowania.
Na pewno wyrzucie moto ma wielki wpływ na ilość sytuacji gdzie jest jeszcze możliwość naniesienia poprawek.
Na pewno też im większa moc tym mniejsze szanse na wyczucie tej cienkiej granicy.
- deejayslonio
deejayslonio napisał(a):Nie trzeba R6 do takiej selekcji...
a Ty oczywiście musisz dodać swoje trzy grosze. I co z tego, że nie trzeba? Czy ja o tym?
GSX1400
-
-
- mustafa_waw
- Świeżak
Re: R1/ R6/GSXR/CBR900R na pierwsze moto
maciejka69 napisał(a):dla wszystkich, którzy chcą jak w temacie mam fajne przesłanie:
Zdarzyło mi się kilkukrotnie użyć takiego argumentu w podobnych tematach na forum ale co poczniesz, beton to beton. Od jakiegoś czasu przestałem udzielać się w takich tematach. Szkoda się bez sensu produkować. Beton nie zrozumie.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Tylko po co Ci sport, którego nie będziesz pałować?
Dziwię się, że czołowi producenci jak honda, kawasaki itd. nie mają modelu, ubranego w mega oczojebne plastiki, z głośnym wydechem i kolorowymi neonami, oraz słabym silnikiem, co by nikt się nie zabił...
Dziwię się, że czołowi producenci jak honda, kawasaki itd. nie mają modelu, ubranego w mega oczojebne plastiki, z głośnym wydechem i kolorowymi neonami, oraz słabym silnikiem, co by nikt się nie zabił...
- mustafa_waw
- Świeżak
-
Pan Jasiek - Świeżak
mustafa_waw napisał(a):Tylko po co Ci sport, którego nie będziesz pałować?
Ninja 250r
Honda cbr250r
i wspomniany wcześniej gs500f
Ja siÄ™ pytam czemu nie ma passata b2 z bodykitem ferrari f40?!
PS. jak ma się olej w głowie......

Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
"Mam olej w głowie."
"Kupuje sportowe moto bo takie mi siÄ™ tylko podobajÄ…."
"Nie stać mnie na wymianę motocykla co sezon."
"Znajomy znajomego który ma znajomego zaczynał na R1 i żyje"
"Nie będę odkręcał."
"Wiem na co pozwalają mi moje umiejętności."
"Zrobiłem a aucie XXXXXXX km i wiem co to jazda na moto."
"Myślę że w 600ccm będzie mi brakować mocy".
"Już dokonałem wyboru tylko szukam opinia na temat ...(R1,R6, GSXR itp) i nie chce czytać waszych pouczeń, bo wiem lepiej co chcem."
Myślę że z takimi argumentami nie można dyskutować
"Kupuje sportowe moto bo takie mi siÄ™ tylko podobajÄ…."
"Nie stać mnie na wymianę motocykla co sezon."
"Znajomy znajomego który ma znajomego zaczynał na R1 i żyje"
"Nie będę odkręcał."
"Wiem na co pozwalają mi moje umiejętności."
"Zrobiłem a aucie XXXXXXX km i wiem co to jazda na moto."
"Myślę że w 600ccm będzie mi brakować mocy".
"Już dokonałem wyboru tylko szukam opinia na temat ...(R1,R6, GSXR itp) i nie chce czytać waszych pouczeń, bo wiem lepiej co chcem."
Myślę że z takimi argumentami nie można dyskutować

- KaG
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości