Pytanie o Mth..
• Strona 1 z 1
Pytanie o Mth..
Witam! Temat może był zakładany ale nie mogłem go znaleść i postanowiłem sam zapytać zeby sie upewnic ;pp Otóż chodzi o motogodziny. Chciałbym wiedziec ile np na jednym zbiorniku w 2t i 4t zrobicie mth i jesli się da tak około ile to kilometrów. Wiem ze zalezy to głownie od tego czy moto sie piluje na torze ale mi chodzi o taką srednią jazde nie za wolna nie za szybka. Bo skoro w yz 125 co 40 mth tloczek sie wymienia to chcialbym wiedziec ile to 1 godzina to 1 mth. Z góry thx ;dd
- ganek_95
- Świeżak
Motogodzina (mth)
Jednostka miary pracy silnika, odpowiadająca jednej godzinie pracy silnika przy określonej prędkości obrotowej. W przypadku pojazdów offroadowych ilość przejechanych motogodzin jest wyznacznikiem okresu przeprowadzenia przeglądów oraz remontów silnika. Przebieg w motogodzinach jest swego rodzaju odpowiednikiem przebiegu w kilometrach w pojazdach drogowych.
Dodał: webmaster, 27 kwi 2010 scigacz.pl
A ile zrobimy mth na jednym baku 2t czy 4t? Przydałby się tu licznik motogodzin.
Jednostka miary pracy silnika, odpowiadająca jednej godzinie pracy silnika przy określonej prędkości obrotowej. W przypadku pojazdów offroadowych ilość przejechanych motogodzin jest wyznacznikiem okresu przeprowadzenia przeglądów oraz remontów silnika. Przebieg w motogodzinach jest swego rodzaju odpowiednikiem przebiegu w kilometrach w pojazdach drogowych.
Dodał: webmaster, 27 kwi 2010 scigacz.pl
A ile zrobimy mth na jednym baku 2t czy 4t? Przydałby się tu licznik motogodzin.
-
grunder - Mieszkaniec forum
wg ktma 10 mth to 1000 km. ( ktm ma licznik mth brany z przedniego koła i pomiar jest dosyc dokładny, bo nie mierzy nic na wolnych obrotach - jak moto stoi )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Mój sposób pomiaru:
1bak = 1 mth
1bak = 1 mth
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1