Wzrost-maszyna
• Strona 1 z 1
Wzrost-maszyna
Cześć.
Mam pytanko mam 14 lat 166cm wzrostu i ważę około 50kg.
Zamierzam zakupić sobie pierwszy motor crossowy.
Jedynie co jeżdziłem to na motorynce
http://moto.allegro.pl/yamaha-yz-85-dom ... 75352.html
Motor będę dopiero kupywał na wiosnę ale już szukam okazji
I tak sie zastanawiam czy ta yamaha nie będzie za mała?
Myślałem też nad 125 ale raczej to mnie porwie
Co powiecie brać yamahe 85 czy coś innego do 5k ?
Motor ma mi posłużyć myślę od roku do 2 a póżniej przesiadka na coś mocniejszego.
Tak, wiem ile kosztuje utrzymanie takiego sprzętu, w okolicy mam 3 tory i tam będę jeżdził wypad do lasu też się zdaży ale bardziej tor.
Co polecacie?
Pozdrawiam.
Mam pytanko mam 14 lat 166cm wzrostu i ważę około 50kg.
Zamierzam zakupić sobie pierwszy motor crossowy.
Jedynie co jeżdziłem to na motorynce

Motor będę dopiero kupywał na wiosnę ale już szukam okazji

I tak sie zastanawiam czy ta yamaha nie będzie za mała?
Myślałem też nad 125 ale raczej to mnie porwie

Co powiecie brać yamahe 85 czy coś innego do 5k ?
Motor ma mi posłużyć myślę od roku do 2 a póżniej przesiadka na coś mocniejszego.
Tak, wiem ile kosztuje utrzymanie takiego sprzętu, w okolicy mam 3 tory i tam będę jeżdził wypad do lasu też się zdaży ale bardziej tor.
Co polecacie?
Pozdrawiam.

- biadacz
- Świeżak
85 na duzych kołach są niewiele mniejsze od 125
zalezy jeszcze jaka marka i rok. ale dla porównania TM 85 z 00 roku jest dosłownie milimetry nizsza niz suzi RM 125 z 96 roku ( kumple mieli i cieżko było powiedziec że TM to 85 ccm tylko ;D )
co do mocy no 125 jest mocniejsza, choc nie ma jakiejs mega przepaści, na torze jednak łatwiej bedzie opanować 85, i powiem ci inaczej ;P na torze na 85 bedziesz miał lepszy czas niz na 125, przynajmniej w pierwszym sezonie
no i 85 troche tansza moze byc w utrzymaniu. co do samej kasy za moto spoko cos ciekawego kupisz 85 sie tak nie cenią, a marka - to juz zalezy od ciebie kazda będzie niezła, ja od siebie polecam ktm honde i yamahe ( chyba nawet w dokładnie takiej kolejnosci
)

co do mocy no 125 jest mocniejsza, choc nie ma jakiejs mega przepaści, na torze jednak łatwiej bedzie opanować 85, i powiem ci inaczej ;P na torze na 85 bedziesz miał lepszy czas niz na 125, przynajmniej w pierwszym sezonie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości