Fazer 600cm 1999 - czy warto
• Strona 1 z 1
Fazer 600cm 1999 - czy warto
Witam.
Jak w temacie. Znalazlem takiego sprzeta, kupiony w polsce, 2 wlasciciel 40 tys km wyglada na zadbany, byl serwisowany w PJP w wawie (slyszalem niezbyt pochlebne opinie o tym serwisie).
Byla grana gleba - klejona i lakierowana owiewka, lakierowany zbiornik paliwa.
Na foto wyglada raczej OK.
Co tym sadzicie ?
Bylbym zapomnial - wlasciciel ceni nie cale 10 tys. Nie za drogo ?
Dzieki za wszelka pomoc
Jak w temacie. Znalazlem takiego sprzeta, kupiony w polsce, 2 wlasciciel 40 tys km wyglada na zadbany, byl serwisowany w PJP w wawie (slyszalem niezbyt pochlebne opinie o tym serwisie).
Byla grana gleba - klejona i lakierowana owiewka, lakierowany zbiornik paliwa.
Na foto wyglada raczej OK.
Co tym sadzicie ?
Bylbym zapomnial - wlasciciel ceni nie cale 10 tys. Nie za drogo ?
Dzieki za wszelka pomoc

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
według mnie cema optymalna, zawsze mozna targowac sie
) przegldalem kilka ofert fazerów 99' no i powiem ze ceny wchaja sie 9-11 tys wiec cos sie napweno utarguje jesli je wybierzesz! kurcze szkoda ze był po glebie no ale jesli jest ok to czemu nie
) zycze udanych zakupów 

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
Dzieki za szybka odpowiedz
Problem w tym, ze motor krajowy mozna szybciej przeswietlic pod katem jego historii. Co do gledy to chyba nie uda sie znalesc sprzeta z rocznika 99-00 nie zlgebionego
zawsze jakies przygody sie zdarzaja... Zobaczymy jak wyglada w realu
Gosc cos sciemnia odnosnie opon wiec pewnie bambosze sa do wymiany, a to juz najmarniej 1KPLN cena w dol
Pochwale sie po ogledzinach co byl wart ten sprzet
Zamierzam sie jeszcze wybrac do sprawdzenie ramy czy napewno jest prosty...

Problem w tym, ze motor krajowy mozna szybciej przeswietlic pod katem jego historii. Co do gledy to chyba nie uda sie znalesc sprzeta z rocznika 99-00 nie zlgebionego

Pochwale sie po ogledzinach co byl wart ten sprzet

Zamierzam sie jeszcze wybrac do sprawdzenie ramy czy napewno jest prosty...
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Jak zobaczysz to opisz co i jak .... wygladal fazerek
POzdro

POzdro
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Witam.
Bylem, widzialem i tak sobie to wyglada...
Tak jak mowilem, zbiornik i czacha byly malowane (nawet kiepsko dobrany lakier bo widac roznice wzgledem oryginalnego lakieru
) reszta wizualnie moze byc. Co zwrocilo moja uwage:
- po gelbie byla spawana czacha - jak sie usiadzie i looknie z gory to przy wyprostowanym kole szpara pomiedzy lagami (prawa, lewa),
a krawedziami owiewki jest rozna z dwoch stron, a powinna byc jednakowa...
- opona tylna moze ma z 1mm bieznika na srodku, jak dla mnie oznaczenie 169 to 16 tydzien 99 roku, a pan twierdzi ze byla wymieniana jakis czas temu...
- odpalil bez bolu na zimnym silniku, pochodzi 2 min na ssaniu, potem trzymal wolne na poziomie okolo 1000rpm, zmartwil mnie tylko odglos jaki wydaje w samochodzie konczace sie lozysko oporowego na sprzegle
- klamka sprzegla tez dziwnie brala - pierwsze 2 cm kompletny luz na lince, a potem strasznie twarda.
Wlascicel twierdzi uwaga: ze wymieniali mu sprezyny na sprzegle cokolwiek to oznacza...
Nie bylo okazji na jazde probna bo trafilismy na oberwanie chmury
Jeszcze nie odpuscilem calkowiecie, umowielem sie na jazde do zaprzyjaznionego serwisu na ogledziny.
Co o tym sadzicie ?
Bylem, widzialem i tak sobie to wyglada...
Tak jak mowilem, zbiornik i czacha byly malowane (nawet kiepsko dobrany lakier bo widac roznice wzgledem oryginalnego lakieru

- po gelbie byla spawana czacha - jak sie usiadzie i looknie z gory to przy wyprostowanym kole szpara pomiedzy lagami (prawa, lewa),
a krawedziami owiewki jest rozna z dwoch stron, a powinna byc jednakowa...
- opona tylna moze ma z 1mm bieznika na srodku, jak dla mnie oznaczenie 169 to 16 tydzien 99 roku, a pan twierdzi ze byla wymieniana jakis czas temu...
- odpalil bez bolu na zimnym silniku, pochodzi 2 min na ssaniu, potem trzymal wolne na poziomie okolo 1000rpm, zmartwil mnie tylko odglos jaki wydaje w samochodzie konczace sie lozysko oporowego na sprzegle
- klamka sprzegla tez dziwnie brala - pierwsze 2 cm kompletny luz na lince, a potem strasznie twarda.
Wlascicel twierdzi uwaga: ze wymieniali mu sprezyny na sprzegle cokolwiek to oznacza...
Nie bylo okazji na jazde probna bo trafilismy na oberwanie chmury

Jeszcze nie odpuscilem calkowiecie, umowielem sie na jazde do zaprzyjaznionego serwisu na ogledziny.
Co o tym sadzicie ?
Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Dobrze zrobiles ... Zgodzil sie na to bez niczego ?
Jesli tak to moze nie jest tak zle ...
Ale zawsze warto sprawdzic niz jezdzic pozniej czyms co rozleci sie na zakrecie ...
Pozdro i udanego wyboru
Jesli tak to moze nie jest tak zle ...
Ale zawsze warto sprawdzic niz jezdzic pozniej czyms co rozleci sie na zakrecie ...
Pozdro i udanego wyboru
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Zgodzil sie, przynajmniej tak powiedzial
Martwi mnie to sprzeglo
- wlasnie sprawdzielem w serwisowce i jest mowa o luzie wiec to zjawisko normalne, ale i tak uwazam ze chodzi za ciezko...
Ehh, bylbym zapomnial - wymienial tlumik na Leovince'a i mowi ze robil strojenie gaznikow - nie wiem czy wierzyc czy nie ? Ciekawe czy podczas jazdy probnej da rade sprawdzic ?
Oczywiscie przed sprzedaza (w marcu tego roku) pan wymienil olej w lagach, klocki, kompletny naped... Dziewie sie, ze przed pogonieniem sprzeta chcialo mu sie to robic...
No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie

Martwi mnie to sprzeglo

Ehh, bylbym zapomnial - wymienial tlumik na Leovince'a i mowi ze robil strojenie gaznikow - nie wiem czy wierzyc czy nie ? Ciekawe czy podczas jazdy probnej da rade sprawdzic ?
Oczywiscie przed sprzedaza (w marcu tego roku) pan wymienil olej w lagach, klocki, kompletny naped... Dziewie sie, ze przed pogonieniem sprzeta chcialo mu sie to robic...
No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Luz to normalna sprawa, jednak sprzęgło powinno chodzić gładko. Utarguj do 8k / 8,5 i bierz. Pamiętaj, że to moto miało ostrego szlifa (czasza pęknięta być może dzwon). Jeżeli chciałbyś wymienić te elementy na nowe to wyjdzie ci grubo powyżel 3k. Gaźników nie trzeba regulować po zmianie tłumika!
YZF+Highway To Hell
-
exuprad - Świeżak
Jestes pewny co do tych gaznikow ? Ja bym sie upieral, ze po zmianie wydechu nalezy stroic ponownie gazniki...
Co do targowania to jasna sprawa, tylny lak jest juz zamkniety, a poza tym lysy
jesli dobrze looknalem to guma pamieta czasy swietnosci sprzeta tj. 99 rok wiec juz dawno powinna byc przerobiona na doniczke 
Co do targowania to jasna sprawa, tylny lak jest juz zamkniety, a poza tym lysy

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości