Zobacz wątek - Moto Ankieta 2011 - zrozumieć motocyklistów i motocyklistki
NAS Analytics TAG

Moto Ankieta 2011 - zrozumieć motocyklistów i motocyklistki

O wszystkim
_________

Moto Ankieta 2011 - zrozumieć motocyklistów i motocyklistki

Postprzez EmilSamson » 11/12/2011, 22:38

Obrazek
ANKIETA JEST DOSTĘPNA TUTAJ:
http://kwiksurveys.com?u=motoankieta2011 (otwórz link)

Witam, jakiś czas temu napisałe tekst "Kto zabija motocyklistów"http://www.scigacz.pl/Kto,zabija,motocyklistow,13926.html (otwórz link)

Ponieważ po tekście pojawiło się wiele pytań, uświadomiłem sobie, że o nas motocyklistach jest więcej mitów niż faktów. W celu zbadania co jest a co nie jest mitem, zdecydowałem, że skoro mój licencjat jest o motocyklistach. TAK właśnie, o NAS! To ankietta o nas jest nawet niezłym pomysłem.

Dlatego też, po raz pierwszy w historii, motocykliści mogą wypełnić ankietę, która pozwoli ich lepiej zrozumieć. Może nawet uda się potwierdzić lub obalić pare mitów o tzw. "dawcach". Czy motocykliści słusznie są tak nazywani?

Motocykliści są uznawania za wariatów, szaleńców oraz zagrożenie dla społeczeństwa. Jednak nikt nigdy ich nie badał. Nie próbował zrozumieć ich natury i psychiki. Czy ich zachowanie na drodze ma jakiś cel? Dlaczego jeżdżą na motocyklach? Jak postrzegają innych użytkowników dróg? Pytań jest wiele, a ja nie znam odpowiedzi, bo nikt jej nie zna. Ponieważ chciałbym się dowiedzieć, stworzyłem ankietę dla nas, motocyklistów. Zawiera ona około 150 pytań, ale tylko w ten sposób można poznać odpowiedź na wiele z nich. Szybka i krótka ankieta byłaby powierzchownym traktowaniem motocyklistów. Dlatego proszę Was motocyklistów i motocyklistki, o poświęcenie maksimum 25 minut na wypełnienie kwestionariusza o nas, o naszych poglądach, naszym postrzeganiu świata i o radości, jaką daje lub nie jazda motocyklem. Uważam, że warto poświęcić ten czas, byśmy mogli lepiej poznać siebie samych

Ankieta nosi tytuł "Zachowania ryzykowne na motocyklu w ruchu ulicznym, a szczęście" i bada między innymi ten aspekt. Oprócz tego pozwala wyrazić swoje zdanie na wiele tematów, które dotyczą motocyklistów. Z góry dziękuję za wypełnienie. Wiem, że nie jest ona krótka, ale chyba mamy dość traktowania nas powierzchownie, na zasadzie "wszyscy jesteście dawcami".

Ankieta składa się z następujących części:
- Podstawowe dane;
- Twój motocykl;
- Status rodzinny i seks (pomimo, że pytania o rodzinę i seks mogą wydawać się nie na temat, są podstawy by twierdzić, że ryzyka nie da się badać bez brania tych danych pod uwagę);
- Jazda motocyklem;
- Test zachowań ryzykownych;
- Skala doświadczania zczęścia;

Tylko wypełnienie całej ankiety pozwoli nam motocyklistom, lepiej zrozumieć siebie.

Ankietę można wypełniać tutaj:
Jest przeznaczona tylko dla osób, które jeżdżą na motocyklu.
http://kwiksurveys.com?u=motoankieta2011 (otwórz link)

Podziel się linkiem ze znajomymi, możesz też odwiedzic profil na FB
https://www.facebook.com/pages/MotoAnkieta-2011-zrozumie%C4%87-motocyklist%C3%B3wski/179525362142601 (otwórz link)

Jak na razie ponad 30 osób wypełniło całą ankietę. Brakuje jeszcze co najmniej 70!
Bracia i Siostry, proszę pomóżcie :)
EmilSamson
Świeżak

Postprzez SHVAYA » 11/12/2011, 23:08

uff, zrobilem, ale strasznie dlugie :P
Obrazek
Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250 :D:D:D
SHVAYA
Bywalec

Postprzez Arturo925 » 11/12/2011, 23:22

Ja też :) Moim zdaniem odwaliłeś kawał dobrej roboty ;) Trochę irytujące była ilość odpowiedzi typu często/czasami/rzadko :P Ale i tak szacun
Arturo925
Stały bywalec

Postprzez madcap » 11/12/2011, 23:32

done
jeśli to praca licencjacka, to wypadaloby posługiwać się w przypadku pytań zwiazanych z przepisami ruchu drogowego poprawnym nazewnictwem oraz rozrozniać znaki poziome
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez maciejka69 » 12/12/2011, 10:20

ja również chylę czoła. Strzeliłem i mam nadzieję, że opublikujesz tu kiedyś link z wynikami.
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez EmilSamson » 13/12/2011, 22:38

Dzięki bardzo : )
Wypełnienia ankiety podjęło się już 120 osób, z czego 52 dotrwały do końca! Min potrzebne to 100 :)
Perfekcja to 1000 : )

Wyniki będą opublikowane na forum lub na głównej scigacza, ale link na pewno się tu pojawi : )
1 Lutego zamykam ankietę, także proszę o cierpilość :)
Emil Samson | Członek MotoAutostrady | emilsamson@interia.pl | www.MotoAutostada.pl | | Twórca tekstu "Kto zabija motocyklistów" | http://www.scigacz.pl/Kto,zabija,motocy ... 13926.html
EmilSamson
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê