Jakiego Crossika wybrać
• Strona 1 z 1
Jakiego Crossika wybrać
Witam wszystkich jestem tu nowy więc proszę wybaczyć moje błędy .;] Otóż mam problem jakiego crossa kupić Rozglądam się za 250 4t nie jestem laikiem w motocrossie bo jeżdżę kilka dobry lat w domu stoi KTM sxf 450 , KTM sx 250 (niestety 2t sprzedaję) i nie wiem co wybrać czy iść dalej z Austriakami czyli ktm sxf 250 . Mam także na oku Yamahe yz250f i honde crf 250 Doradźcie mi co mam wybrać plusy i minusy tych motocykli . Motorki mają mi służyć do jazdy gównie po torze (mieszkam 2km od toru motocrossowego)
- michel.schemainda
- Świeżak
Myślę że miło było by spróbować czegoś nowego
. Ktm to świetna marka ale dobrze od czasu do czasu przerzucić się na coś nowego, żeby mieć rozeznanie w różnych markach. Każda z nich ma swoje wady i zalety i wszystkie są porównywalne, poza chińczykami (i to też nie wszystkimi).Dużo zależy od budżetu jeśli jest ograniczony to brać co w najlepszym stanie technicznym, jeśli jest duży to bierz co ci się podoba. Porównuj wyposażenia Ktm jest o tyle dobry że mimo tego że jest dużą firmą wyposaża motocykle jak najlepiej tak jak robią to małe firmy, ale wyposażenie Hondy czy Yamahy zależnie od roczników i konfiguracji też jest niczego sobie. Ja spośród 250 4t wybierał bym z kilku modeli: crf 250, kxf 250, sxf 250 to trio mi osobiście najbardziej się podoba ale niech wypowiedzą się inni...

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Tak Budżet to jakieś 8k . w ktm Myślę że bd to rocznik 2004/05 Yamaszka za tą cene to rocznik 2005/06 Honda podobnie jakie są poszczególne silniki w tych motorach i czy nie bd mi to za słabe wkońcu to duża różnica 250 w 2t a 250 w 4t
- michel.schemainda
- Świeżak
Pooglądałem trochę i wychodzi na to że najlepszy będzie kxf jeśli chodzi o stosunek jakość-wyposażenie-stan-CENA za 8k to nawet 2008 w stanie dobrym a w stanie bdb to 05-06.Jeśli chodzi o moc to wszystkie crossy w 250 4t będą podobne
co do yamahy to w Polsce bym się bał ma za dobrą opinię bez awaryjnej przez co 80% myśli że może ją katować bez jakichkolwiek napraw... :/

Yamaha Dt80MXS 7/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
KX80 r 99 8/10
Fantic rc80 99/10
-
lapfactor - Świeżak
Nie kawasaki kompletnie odpada ;/ w ogóle nie mam przekonania co do crossów tej marki mimo że Japonia , interesuje mnie tylko Honda crf 250 yamaha yzf 250 i ktm sxf 250 tylko czy nie bd za słabe na mnie nie chce za 3 miesiące sprzedawać bo mi się znudzi i jak z awaryjnością tych silników słyszałem o wszystkich trochę ktm niby ten silnik jest dosyć felerny yamaha to samo 5 zaworów i bla bla bla na honde jeszcze nic nie słyszałem poważnego oczywiście wszystko zależy o to jak kto dba o motor ale zawsze towarzyszą wady wrodzone i pytanie czy te motorki mają rozrusznik mam ktm sxf 450 z rozrusznikiem i naprawde super sprawa bo po długiej jeździe na stojaka nogi odmawiają posłuszeństwa i ciężko wtedy zapalić .
- michel.schemainda
- Świeżak
Tak właśnie zauważyłem żę na hondy mało narzekają ale jak to mówią każdy chwali swoje , cienki łańcuszek ? mam na to sposób wymienić odrazy ;] myślę że 250 4t będzie dobrym wyborem ponieważ jest lekka i ma zapas mocy na każdych obrotach 450 4t na torze to śmierć ciężkie lecz kop jeszcze większy a kto mi powie coś o ktm 250 4t bo mało o nich słyszałem
- michel.schemainda
- Świeżak
Nie wiem z kąd szlyszeliscie o felernych Yamahah bujdu ale to gow.... umnie kumple maja 250 i 450 (jedna jest z 2002 r !) i moge z cała moją dumą powiedziec ze przez całe 2 sezony tylko oni byli na ustawiniu zaworów tak poza tym tylko oleje zmieniali.... Suzuki Rmz 450 padła 5 razy dwie
hondy crf 450 w oby dwuch padły pompy wody (koszt około 1000 !!) ja swoją cr 250 zajechalem 3 razy Ktm i Kawasaki u nas nie ma wiec sie nie wypowie.
A nie wspomnię o wr 450 którą kumpel dba jak o dziecko i juz 3 sezon za nie dlugo bedzie bez remontów a hula naprawde super
Ja osobiscie kupilem crf 450 przerobiona na 490 okazja byla ale narazie nie jezdze bo mam nadgarstek zlamany
hondy crf 450 w oby dwuch padły pompy wody (koszt około 1000 !!) ja swoją cr 250 zajechalem 3 razy Ktm i Kawasaki u nas nie ma wiec sie nie wypowie.

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
-
patrykmtx80 - Świeżak
taka jest prawda że każdy chwali swoje ja mialem troche crossów (ale tylko 125) i mogę powiedzieć że wszystkie oprócz suzuki rm pięknie chodziły chociaż to pewnie kwestia gustu i stanu maszyny(mi jakoś nie ciągneła ta rm) a jeśli chodzi o 4t bierz co jest taniej w lepszym stanie itp
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
zbyho222 napisał(a):Nie wiem z kąd szlyszeliscie o felernych Yamahah bujdu ale to gow.... umnie kumple maja 250 i 450 (jedna jest z 2002 r !) i moge z cała moją dumą powiedziec ze przez całe 2 sezony tylko oni byli na ustawiniu zaworów tak poza tym tylko oleje zmieniali.... Suzuki Rmz 450 padła 5 razy dwie
hondy crf 450 w oby dwuch padły pompy wody (koszt około 1000 !!) ja swoją cr 250 zajechalem 3 razy Ktm i Kawasaki u nas nie ma wiec sie nie wypowie.A nie wspomnię o wr 450 którą kumpel dba jak o dziecko i juz 3 sezon za nie dlugo bedzie bez remontów a hula naprawde super
Ja osobiscie kupilem crf 450 przerobiona na 490 okazja byla ale narazie nie jezdze bo mam nadgarstek zlamany
No bez jaj 3 sezony bez remontu hula super Jak można jeździć na motorze 3 sezony bez remontu.. tak hula, odpala ale zero kompresja jak w komarku zawory dobite a cylinder na nicalis bo przetarty ale jedzie dalej to tak jakby nalać rozcieńczalnika nitro do crossa i powiedzieć że jedzie ja remont robie przeważnie w zimę choć znarzyło się w 250 na wiosne nicasli miałem nominał wsadziłem a w sierpniu selekcja wchodziła z wałem i pierdołami, olej co 10 mth ,filtr co wyjazd, 3 wyjazdy nowy filtr . U mnie motory chodzą tylko na olejach MOTOREX'a które nabywam w KTM Service Opole który należy do Marcina Małka i tu chciałbym go serdecznie pozdrawić ;]
- michel.schemainda
- Świeżak
Nie musisz wierzyc kto ci każe
czytanie ze zrozumieniem sie klania cytuje " za nie dlugo bedzie 3 sezon " wiec pewnie w tym 3 sezonie jak sie rozpocznie na wiosne kolega remont zrobi
No i pewnie jeszcze masz założony gaz hehehe.....Rozumiem olej motorex z najwyszej polki ale strasznie drogi jest ja zalewam castrola i jest bardzo dobrze a nie jest taki drogi jak sie kupi padake to sobie mozesz nawet remont 2 razy w roku robic 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
zbyho222 napisał(a):Nie musisz wierzyc kto ci każeczytanie ze zrozumieniem sie klania cytuje " za nie dlugo bedzie 3 sezon " wiec pewnie w tym 3 sezonie jak sie rozpocznie na wiosne kolega remont zrobi
No i pewnie jeszcze masz założony gaz hehehe.....Rozumiem olej motorex z najwyszej polki ale strasznie drogi jest ja zalewam castrola i jest bardzo dobrze a nie jest taki drogi jak sie kupi padake to sobie mozesz nawet remont 2 razy w roku robic
Czy ja wiem czy ten motorex taki drogi może wyjdzie max 8 zł na oleju a różnica zapewne większa mam kumpli który używają Agipa i Ipone i tez polecają
- michel.schemainda
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości