tansza alternatywa dla scala rider
• Strona 1 z 1
tansza alternatywa dla scala rider
Hej
Czytalem jakies tematy o interkomach na forum, ale nie do końca znalazłem to co mnie interesuje
Obczajcie:
http://allegro.pl/komplet-na-2-kaski-interkom-do3-polaczen-1000-m-i1949736562.html (otwórz link)
Jest w maire tanie... ciekawe czy działa. WIem, że lepiej kupić scala rider, ale cena jest dość wysoka. Falco gdzieśtam pisał o kosztach produkcji vs sprzedaży to jeszcze tymbardziej zniecheca. Ten zestaw niby nie jest tani jakiś bardzo więc może się sprawdza.. może to dobry sprzęt za rozsądną cenę? Ktoś sięz tym spotkałkiedys[/url]
Czytalem jakies tematy o interkomach na forum, ale nie do końca znalazłem to co mnie interesuje
Obczajcie:
http://allegro.pl/komplet-na-2-kaski-interkom-do3-polaczen-1000-m-i1949736562.html (otwórz link)
Jest w maire tanie... ciekawe czy działa. WIem, że lepiej kupić scala rider, ale cena jest dość wysoka. Falco gdzieśtam pisał o kosztach produkcji vs sprzedaży to jeszcze tymbardziej zniecheca. Ten zestaw niby nie jest tani jakiś bardzo więc może się sprawdza.. może to dobry sprzęt za rozsądną cenę? Ktoś sięz tym spotkałkiedys[/url]
- warmplace
- Świeżak
Testowałem coś takiego z kumplem. Nazwy nie pamiętam, ale wyglądało identycznie. Mocno przesadzony ten opis. Przy 60-80 nie dało się rozmawiać jadąc na jednym motocyklu. Szumy, trzaski, ogólny dyskomfort i rozproszenie dla kierowcy. O niebo lepszym rozwiązaniem okazał się interphone f4. W detalu 1400, to prawie 3x tyle co ten z allegro, ale chyba lepiej wydać i używać niż wydać się wk@#$%^&*, że się wydało. 

Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Jeśli chcesz tanie i wygodne rozmawianie z pasażerem w trakcie jazdy albo nawet z kierowcą innego motocykla to polecam telefon + Sennheiser CX300 II + nieograniczone rozmowy do jednego numeru w np. Simplusie, koszt to 10zł, do tego w telefonie ustawione odbieranie poleceniem głosowym. Do 80km/h zdarza mi się rozmawiać, do tego słuchawki, które poleciłem działają jak stopery, gdy nie rozmawiasz. Ja też szukałem dedykowanych zestawów, ale kiedyś kolega namówił mnie do takiego, polecam Ci spróbować bo według mnie jest bardzo dobrze.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Normalnie kolego dzwonisz tak jak napisałem w powyższym poście. Koszt miesięczny to 10zł i możesz gadać z numerem swojego plecaczka 24h na dobę. Nie twierdzę, że to lepszy sposób, ale mi on bardzo przypasował a kolega pyta o alternatywę 

-
deejayslonio napisał(a):Te słuchawki to jedno a jak w takim zestawie "nadajesz" ?
Tutaj raczej chodziło o to, że te słuchawki są bez mikrofonu. Ja polecam podobne rozwiązanie, tyle że zamiast słuchawek melomańskich Sennheisera, radzę kupić zwykłe, tanie dokanałowe do telefonów komórkowych.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
-
No szkoda, myslalem, że to cos za 500 jest coś warte... w koncu to tez uczciwa cena
Czytalem gdzies test, ze calkiem daje rade, ale wole sluchac opinii ludzi, a nie testów... kto wie, czy nie jakichs sponsorowanych. Jednak jakoś nie moge przeboleć 1400 za "krotkofalówke"
.... Pomysl z telefonem to moze wlasnie wysjcie waryjne.

Czytalem gdzies test, ze calkiem daje rade, ale wole sluchac opinii ludzi, a nie testów... kto wie, czy nie jakichs sponsorowanych. Jednak jakoś nie moge przeboleć 1400 za "krotkofalówke"

- warmplace
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości