Zobacz wÄ…tek - Motorower dla 15-latka
NAS Analytics TAG

Motorower dla 15-latka

i inne małe pojemności
_________

Motorower dla 15-latka

Postprzez davidvip18 » 30/11/2011, 15:47

Witam wszystkich. Zamierzam kupić motorower. Do tej pory jeździłem Rometem CRS-50. Motorek nie jest zły, lecz zbyt 'mułowaty'. Zamierzam kupić coś lepszego, myślałem o Yamaszce TZR-50(używanej) do ok 3000.
Moją uwagę przykuły te 2 oferty
http://otomoto.pl/yamaha-tzr-50-rs-gpr- ... 68913.html
http://moto.allegro.pl/ShowItem2.php?it ... _rule_id=9

Mam 15 lat, ok 170 cm wzrotu, motorem będę jeździł głównie rekreacyjnie w wolnym czasie i do szkoły. Czy opłaca kupić taki motor? Bo słyszałem opinie podzielone...że niby motorower z takiego roku pewnie jest strasznie 'wyjechany' itp. A co wy o tym sądzicie? Może polecicie mi jakiś inny motorek?

Pozdrawiam
davidvip18
Świeżak

Postprzez tomera » 30/11/2011, 18:58

motor to silnik,
jesli cos to motocykl, a to motorower jest akurat,

ta z 1 linku lipa bo od handlarza wiec pewnie licznik krecony
ta 2 to juz trza jechac i zobaczyc jaki stan, czy wyglada faktycznie dobrze czy tylko na fotkach

czemu z takiego roku ma byc zle,
moj kumpel ma silmka z 72r chyba i jest w idealnym stanie
ja miałem nsr z 92 i nie byla jakos strasznie dojechana
teraz mam smx z 2000 i była straszniee dotyrana życiem

wiec wszystko zalezy od tego na co trafisz :)

Do rometa jak chcesz zeby nie latal tak mulowato to mozesz wrzucic 110 ale oczywiscie wtedy przerejestrowanie na wiekszÄ… pojemnosc :)
tomera
Stały bywalec

Postprzez davidvip18 » 30/11/2011, 19:49

Dzięki, chyba właśnie tak zrobię...obejrzę motor i jak będzie w dobrym stanie to prawdopodobnie kupię ;)

A co do rometa to wstawienie większego silnika raczej odpada - potrzebuję motorka, którym będe mógł legalnie po drogach jeździć...a mam tylko kartę motorowerową. Posiadania dwóch raczej odpadnie, ze względów finansowych ;)

Ps. Ile mniej więcej może kosztować przerejestrowanie takiej 50tki z Francji?

Ps.2. Czy będę mógł jakoś zaobserwować w jakim stanie jest silnik? Czy jeśli będzie dość mocno 'wyjechany' jazda nim będzie się jakoś bardziej różniła?
davidvip18
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê