Zobacz wÄ…tek - wymiana bloku silnika w cbr 929
NAS Analytics TAG

wymiana bloku silnika w cbr 929

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

wymiana bloku silnika w cbr 929

Postprzez fireblade929 » 9/5/2007, 18:25

witam motocykl jak w temacie honda cbr 929 2001r problem polega na tym ze moto jest po slizgu na lewa strone uszkodzeniu ulegla oslona altelnatora oraz powyrywaly sie z karterów silnika z czesci dolnej mocowania tej obudowy spawacze niechca sie tego podjac aby pospawac znalazlem dosc tanio blok silnika wraz z dolem moje pytanie teraz czy jest mozliwosc przelozenia wszytskich czesci do nowego bloku i czy to bedzie smigalo dowiedzialem sie ze samego dolu nieda sie zmienic bo gniazda na panewki sa prezowane kompletami i tzreba obie czesci gorna i dolna wymienic znawcow prosze o porady
fireblade929
Świeżak

Postprzez Bartek CBR954 » 9/5/2007, 19:32

Proponuje zwalic dolny karter i wtedy zaniesc do spawacza , mialem podobny problem tez niechcieli spawac , mowili ze moze stac sie cos z lozyskami itd. wiec poszedlem z samym karterem i poprosilem by pospawali na mooja odpowiedzialnosc i tak zrobili zlozylem i i bylo supeeer. powodzenia ewentualnie mam dolny karter ale od 954 moze by pasowal ale niegwarantuje.
Bartek CBR954
Świeżak

Postprzez easyrider » 10/5/2007, 07:56

z karterami niebedzie problemu za niecale 300pln bede mial obydwa gorny i dolny tuleje w cylindrach sa ok wszystkie gwinty i uchwyty w stanie idealnym i zamierzam zakupic te kartery tylko czy po przekladce bedzie to chodzilo a moze jest mozliwosc przekladki tylko samego dolnego kartera noi jeszcze potrzebny bedzie mi dekiel altelnatora jak by ktos mial w dobrej cenie to odkupie
easyrider
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości

na górê