Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Tristar - Wielki Brat patrzy, jest...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Tristar - Wielki Brat patrzy, jest...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 14:48

Ale o co to "święte oburzenie"? O to, że będą egzekwowane przepisy ruchu drogowego? To po co jest prawo?
Mam wrażenie, że Wasza energia idzie w niewłaściwą stronę a oburzenie tylko utrwala wizerunek "szaleńców na dwóch kołach".<br><hr>GG
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 15:07

kolejny idiotyzm - zamiast inwestować w zwiększenie przepustowości dróg inwestuje się w powstawanie nowych korków. Przepisy KRD i drogi nie są dostosowane do ilości pojazdów i to jest przyczyna problemów<br><hr>pawulon182
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 15:11

Komentatorzy napisał(a):Ale o co to "święte oburzenie"? O to, że będą egzekwowane przepisy ruchu drogowego? To po co jest prawo?
Mam wrażenie, że Wasza energia idzie w niewłaściwą stronę a oburzenie tylko utrwala wizerunek "szaleńców na dwóch kołach".<br><hr>GG<br>
O co to oburzenie? Ty chyba żartujesz. Albo nie masz motocykla/auta albo jesteś urzędasem z immunitetem który i tak będzie zapier***ał i nie będzie płacił mandatów. Ja piszę zarówno jako użytkownik samochodu jak i motocykla i uważam za skrajny idiotyzm szastanie kasą podatników (m.in. moją) na coś bez czego można bez problemu poruszać się po mieście. Jak już pisałem wcześniej - naszego kraju nie stać na takie wynalazki w dobie kryzysu a już napewno nie przy takim stanie dróg (najgorszym w europie?). Szkoda że podczas euro nie będzie tego całego tristara, goście z zachodu mieli by z nas jeszcze większą bekę. "O patrzcie jaki cudowny system działa w tym mieście!" - powiedział Hans jadąc slalomem przez centrum gdańska wymijając dziury i wpadając w te których wyminąć mu się nie udało, nadwyrężając tym samym zawieszenie swego merola.<br><hr>tomek_gda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 15:48

Wyrazy wspułczucie dla wszystkich mieszkajacych w 3-miescie. Powiem tyle: Sciągać blachy i naparzac dalej. Za brak tablicy rejestracyjnej jest bodajze 100zł mandatu! Lepiej dostac 100zł raz na pół roku niż 500zł co weekendową przejazdzke.<br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 16:02

jak przegna to powstanie tajne podziemie i bedzie niszczyc i wandalizowac ich te urzadzenie. A nie sa w stanie przy kazdym postawic dozorcy. Juz w wielu miastach sobie z fotoradarami tak poradzili wkurzeni obywatele. Wiec tu nie widze problemu zeby to powturzyc. Polacy sa przyzwyczajeni do walki podziemnej z wladza. A to co tu proponuja to komuna sie chowa. Wiec nie wyrzucajcie swoich Blackberry jak beda ustawki na miescie.<br><hr>wkurzony
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 17:59

Panie Boczo, bzdury Pan pieprzysz<br><hr>stug
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 18:05

A ja uważam, że taki tristar to dobra rzecz. Wbrew pozorom, restrykcje sa dobre. Moze bedzie mniej wypadkow.<br><hr>Janusz P.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 18:27

Komentatorzy napisał(a):Tristar metoda na mega korki ! które i tak są spotengowane w 3city w sezonie ! Tristar skarbonka bez dna!i czemu akurat w 3city w wawie najpierw załóżcie to cacko , tam jest na mniej fotoradarów - ciekawe ilu polityków się załapało by się na fociaki Tristar by tego nie wytrzymał !<br><hr>ak<br>
Ty sie od Warszaqwy odp...dol. Nie mam nic do 3miasta, ale jak slysze takie komentarze to sie ciesze, ze dopiekÄ… takim burakom jak ty. A i tristar jest do bani. Niedlugo beda patrzec czy przepisowego klocka stawiasz.<br><hr>miszcz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 19:44

W tym samym czasie pan Bronek z szoferem mkną po ulicach Warszawy swoją limuzyną spokojnie, 120-140 km/h, nie bacząc na czerwone światła, przejścia dla pieszych i inne błahostki, od czasu do czasu uśmiechając się z rozrzewnieniem na widok poddanych, którzy za takie coś musieliby oddać oszczędności półrocza (żeby nie wymienić pozostałych niedogodności), a niektórzy z nich są nawet skłonni takie różnice stanowe na serio tłumaczyć względami bezpieczeństwa.<br><hr>alcw
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 19:58

Komentatorzy napisał(a):Wyrazy wspułczucie dla wszystkich mieszkajacych w 3-miescie. Powiem tyle: Sciągać blachy i naparzac dalej. Za brak tablicy rejestracyjnej jest bodajze 100zł mandatu! Lepiej dostac 100zł raz na pół roku niż 500zł co weekendową przejazdzke.<br><hr>Ghost<br>
Jaka znajomość ortografii, taki poziom inteligencji.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:11

Niczym w 1984 Orwell'a O.o . Tristar ciosem w motocyklistów i kolejnym sposobem wyłudzenia pieniędzy od obywateli.<br><hr>Pasti
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:18

Wizja Orwella ziszcza się w szybkim tempie, a co niektóre potulne żuczki jeszcze się cieszą...<br><hr>1984
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:24

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=oYSQzs29IME&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=oYSQzs29IME&feature=related</a><br><hr>Eurokołchoz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:26

kurde no, ja dzis blache zgubilem i z gdanska do sopotu jechalem bez. mijalem 2 radiozwozy w korku i nic. moze to i sposob<br><hr>kubello
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:27

Komentatorzy napisał(a):Ale o co to "święte oburzenie"? O to, że będą egzekwowane przepisy ruchu drogowego? To po co jest prawo?
Mam wrażenie, że Wasza energia idzie w niewłaściwą stronę a oburzenie tylko utrwala wizerunek "szaleńców na dwóch kołach".<br><hr>GG<br>
Komentatorzy napisał(a):O co to oburzenie? Ty chyba żartujesz. Albo nie masz motocykla/auta albo jesteś urzędasem z immunitetem który i tak będzie zapier***ał i nie będzie płacił mandatów. Ja piszę zarówno jako użytkownik samochodu jak i motocykla i uważam za skrajny idiotyzm szastanie kasą podatników (m.in. moją) na coś bez czego można bez problemu poruszać się po mieście. Jak już pisałem wcześniej - naszego kraju nie stać na takie wynalazki w dobie kryzysu a już napewno nie przy takim stanie dróg (najgorszym w europie?). Szkoda że podczas euro nie będzie tego całego tristara, goście z zachodu mieli by z nas jeszcze większą bekę. "O patrzcie jaki cudowny system działa w tym mieście!" - powiedział Hans jadąc slalomem przez centrum gdańska wymijając dziury i wpadając w te których wyminąć mu się nie udało, nadwyrężając tym samym zawieszenie swego merola.<br><hr>tomek_gda<br>
Tomek, jeśli możesz to dotyczytaj ten post do końca (w którym przyznaję Ci w sumię rację). Mam zarówno auto jak i motocykl i nie mam immunitetu - po prostu staram się nie przeginać a jak już "przeginam" to w ściśle określonych miejscach gdzie wiem, że jestem bezpieczny i nie szkodzę otoczeniu. A pisząc mój post brałem pod uwagę nieco inne aspekty niż te, o których piszesz. I jestem głęboko przekonany o tym, że większość piszących nie boi się aspekt społeczno-finansowy tylko o brak możliwości poświrowania i ewentualne retorsje personalne.
Ale muszę przyznać, że w takim ujęciu jak Ty to przedstawiłeś nie pozostaje mi nic innego jak przytaknąć i przyznać Ci rację. Rzadko bywam w 3city ale ostatnio jak byłem w maju to nie miałem żadnych problemów komunikacyjnych (poza małym remontem w centrum Gdańska) i w tym kontekście wywalanie kasy na jakiś cud-system, jeśli w to miejsce można wyasfaltować parę ulic, jest rzeczywiście bzdurą.<br><hr>GG
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:33

Komentatorzy napisał(a):A ja uważam, że taki tristar to dobra rzecz. Wbrew pozorom, restrykcje sa dobre. Moze bedzie mniej wypadkow.<br><hr>Janusz P.<br>
Поле́зный идиот<br><hr>...
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:54

Komentatorzy napisał(a):O co to oburzenie? Ty chyba żartujesz. Albo nie masz motocykla/auta albo jesteś urzędasem z immunitetem który i tak będzie zapier***ał i nie będzie płacił mandatów. Ja piszę zarówno jako użytkownik samochodu jak i motocykla i uważam za skrajny idiotyzm szastanie kasą podatników (m.in. moją) na coś bez czego można bez problemu poruszać się po mieście. Jak już pisałem wcześniej - naszego kraju nie stać na takie wynalazki w dobie kryzysu a już napewno nie przy takim stanie dróg (najgorszym w europie?). Szkoda że podczas euro nie będzie tego całego tristara, goście z zachodu mieli by z nas jeszcze większą bekę. "O patrzcie jaki cudowny system działa w tym mieście!" - powiedział Hans jadąc slalomem przez centrum gdańska wymijając dziury i wpadając w te których wyminąć mu się nie udało, nadwyrężając tym samym zawieszenie swego merola.<br><hr>tomek_gda<br>
Komentatorzy napisał(a):Tomek, jeśli możesz to dotyczytaj ten post do końca (w którym przyznaję Ci w sumię rację). Mam zarówno auto jak i motocykl i nie mam immunitetu - po prostu staram się nie przeginać a jak już "przeginam" to w ściśle określonych miejscach gdzie wiem, że jestem bezpieczny i nie szkodzę otoczeniu. A pisząc mój post brałem pod uwagę nieco inne aspekty niż te, o których piszesz. I jestem głęboko przekonany o tym, że większość piszących nie boi się aspekt społeczno-finansowy tylko o brak możliwości poświrowania i ewentualne retorsje personalne.
Ale muszę przyznać, że w takim ujęciu jak Ty to przedstawiłeś nie pozostaje mi nic innego jak przytaknąć i przyznać Ci rację. Rzadko bywam w 3city ale ostatnio jak byłem w maju to nie miałem żadnych problemów komunikacyjnych (poza małym remontem w centrum Gdańska) i w tym kontekście wywalanie kasy na jakiś cud-system, jeśli w to miejsce można wyasfaltować parę ulic, jest rzeczywiście bzdurą.<br><hr>GG<br>
Doczytałem do końca za pierwszym razem. I uważam że to nie będzie dobry bat na tych wariatów co po mieście jeżdżą 200km/h na jednym kole bo oni zawsze kombinują z tablicami; a to zegną a to zdejmą a to zasłonią - ten cały tristar uderzy głównie w grono osób które jeżdżą w miarę przepisowo. Piszę w miarę bo nie oszukujmy się ale motocyklem ciężko jest jeździć w 100% zgodnie z przepisami (autem zresztą też) i czasami konkretne odkręcenie manetki jest wręcz wskazane żeby BEZPIECZNIE wyprzedzić puszkę, dwie albo cztery. Dla mnie jest to kolejny twór do zarabiania kasy, który nie przyczyni się do poprawy bezpieczeństwa w najmniejszym stopniu. Jestem za ściganiem rażących naruszeń prawa, ale nie tędy droga.
Jak już wspominałem nie podobają mi się takie działania włodarzy:
Zamiast budować nowe, szersze i co za tym idzie bezpieczniejsze drogi, dostosowane pod dzisiejsze natężenie ruchu (które jest duże) urzędasy wolą iść po najniższej drodze oporu i jakto w naszym kraju często bywa kończy się na prowizorce jak najtańszym kosztem czyli nastawiać bzdurnych ograniczeń do 30-40km/h w miejsach gdzie jest to totalnie niezrozumiałe do tego zestaw fotoradarów i w ten oto prosty sposób uważają sprawę za załatwioną. Żygać się chce. To tyle moich żali, a do Ciebie nic nie mam jeżeli odebrałeścoś jako atak to niepotrzebnie.<br><hr>tomek_gda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 20:56

Szacun Boczo za zdrowe spojrzenie na temat.<br><hr>nick
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/11/2011, 22:21

Komentatorzy napisał(a):Boczo, bardzo lubię Twoje teksty ale tym razem AWARIA :) Jeżeli przez kilkanaście sekund pojedziesz 80 km/h, a później przepisowo, to nie dostaniesz mandatu za 30 km/h przekroczenia, ponieważ odnotowana zostanie Twoja średnia prędkość przejazdu danego odcinka, która będzie w tym wypadku niższa. Właśnie wróciłem z USA i doznałem szoku. Dlaczego tam wszyscy jeżdżą przepisowo? Ano dlatego, że na większości dróg (w miastach i poza nimi) jest mierzona średnia prędkość, nawet przy pomocy satelity. Wiecie jaki jest komfort jazdy? Nikt się nie pcha, nie trąbi, ani nie mruga światłami. Pełen luz. Oczywiście można się oburzać, że jest to permanentna inwigilacja ale ja uważam, że w trybie natychmiastowym trzeba wyeliminować z dróg piratów i szaleńców (co niestety tyczy się równieź niektórych z nas motocyklistów). Ilu z Was jeździ 50 km/h w terenie zabudowanym? 1 na 100? Bardzo dużo jeżdżę i oceniam, że to co dzieje się na polskich drogach, to jest po prostu horror. Mieszanka chamstwa i głupoty. Podsumowując, jestem za takim systemem. Po jakimś czasie wszyscy dostrzegną jego zalety. Wszystko co nowe oburza.<br><hr>Gnypek<br>
Komentatorzy napisał(a):Z tym 50-80 to nie mój wymysł. Tak będzie działał ten system.<br><hr>Boczo<br>
Wydaje mi się, że jednak Gnypek ma rację - system mierzy czas na bramce pierwszej, a za jakiś czas na drugiej i liczy średnią, możesz więc po ominięciu bramki odwinąć do 200, a przed drugą na chwilę się zatrzymać i mandatu nie dostaniesz - no chyba, że postój będzie zbyt krótki ;)<br><hr>alukow
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/11/2011, 02:10

Komentatorzy napisał(a):A ja uważam, że taki tristar to dobra rzecz. Wbrew pozorom, restrykcje sa dobre. Moze bedzie mniej wypadkow.<br><hr>Janusz P.<br>
Komentatorzy napisaÅ‚(a):Поле́зный идиот<br><hr>...<br>
:)<br><hr>kainsokok
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê