GSXR 1000 K3 nie odpala
• Strona 1 z 1
GSXR 1000 K3 nie odpala
Witam, GSXR 1000 K3 po 2 tygodniowym postoju nie chce odpalić. Rozrusznik kręci, ale gadzina nie chce zaskoczyć. Wyczytałem z gniazda diagnostycznego błąd minus C00 gdzie minusik był na górze napisu C00. Problem w tym, że nie wiem czy to jedyny błąd, gdyż w usuniętym temacie nikt mi nie odpisał jak się czyta dalsze błędy.
Prosze pomóżcie, bo muszę shować motokloc do garażu na zimę, a na razie stoi mi przed domem z fochem.
Prosze pomóżcie, bo muszę shować motokloc do garażu na zimę, a na razie stoi mi przed domem z fochem.
- Domocoon
- Świeżak
Usunięty temat, bo nie ten dział:D
Hmm, najpierw to zresetuj ECU. I sprawdź czy błąd jeszcze raz wyskoczy.
A z tego co wyczytałem to C00 nie jest żadnym błędem, czyli że jest wszystko OK.
Ale jeśli jest takie coś: _c00, czy -c00, to jest to błąd, gdzie teraz znajduje się ten minus?
Czy wyglÄ…da tak: _C, czy -C ???
Ale jeśli minus jest na górze bądź na dole, oznacza to że masz coś z czujnikiem położenia przepustnicy. Czyli wymaga to regulacji, dlatego niechce ci odpalić.
Po prawej stronie masz TPS (czujnik położenia przepustnicy), ustaw go
Pzodrawiam
Hmm, najpierw to zresetuj ECU. I sprawdź czy błąd jeszcze raz wyskoczy.
A z tego co wyczytałem to C00 nie jest żadnym błędem, czyli że jest wszystko OK.
Ale jeśli jest takie coś: _c00, czy -c00, to jest to błąd, gdzie teraz znajduje się ten minus?
Czy wyglÄ…da tak: _C, czy -C ???
Ale jeśli minus jest na górze bądź na dole, oznacza to że masz coś z czujnikiem położenia przepustnicy. Czyli wymaga to regulacji, dlatego niechce ci odpalić.
Po prawej stronie masz TPS (czujnik położenia przepustnicy), ustaw go
Pzodrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
możesz odłączyć kleme plusową z akumulatora, tak jak w każdych pojazdach. Radzę samemu nie regulować TPS, lepiej dać komuś kto się zna i zapłacić kwotę. Weź serwisówke i znajdź TPS.
tu coś znlazłem (otwórz link)
Powiedz mi teraz tu, w jakim jest miejscu kreska.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... tment.jpg/
tu coś znlazłem (otwórz link)
Powiedz mi teraz tu, w jakim jest miejscu kreska.
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... tment.jpg/
Ostatnio edytowano 20/11/2011, 15:07 przez grunder, łącznie edytowano 1 raz
-
Bylem tam pokręcić, ale mi prądu zabrakło w akumulatorze i teraz go ładuje.
Pytanie moje jest takie: czy jak kręce tym TPSem góra/dół to mam to robić to na stacyjce położonej w pozycji max w prawo i włączonym zapłonie ( włączonym czerwonym guziku ) ? Czy za kazdym razem jak zmieniam położenie TPS'a to muszę wszystko wyłączać.
2. Jesli mogę na włączonym to czy moge kręcić TPSem i " na żywo " patrzeć czy kreska obok C00 się ustawia w różne miejsca ?
3. Czy to wszystko muszÄ™ wykonywac przy zwartej kostce diagnostycznej ?
Pytanie moje jest takie: czy jak kręce tym TPSem góra/dół to mam to robić to na stacyjce położonej w pozycji max w prawo i włączonym zapłonie ( włączonym czerwonym guziku ) ? Czy za kazdym razem jak zmieniam położenie TPS'a to muszę wszystko wyłączać.
2. Jesli mogę na włączonym to czy moge kręcić TPSem i " na żywo " patrzeć czy kreska obok C00 się ustawia w różne miejsca ?
3. Czy to wszystko muszÄ™ wykonywac przy zwartej kostce diagnostycznej ?
- Domocoon
- Świeżak
Domocoon rób razem z serwisówką bo zrobisz sobie biedy
spójrz tu: http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... tment.jpg/
Tu jest pokazane TPS. I w poprzednim linku "tu coś znalazłem" jest instrukcja obsługi "częściowa".
Po twoim poście wnioskuje że jesteś laikiem
(bez urazy).
Ściągnij sobie serwisówke i poczytaj, akurat w GSXR nie widziałem na własne oczy jak się dokonuje tej regulacji. Pozdrawiam
spójrz tu: http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... tment.jpg/
Tu jest pokazane TPS. I w poprzednim linku "tu coś znalazłem" jest instrukcja obsługi "częściowa".
Po twoim poście wnioskuje że jesteś laikiem

Ściągnij sobie serwisówke i poczytaj, akurat w GSXR nie widziałem na własne oczy jak się dokonuje tej regulacji. Pozdrawiam
-
Dało rady, aczkolwiek podczas ustawiania TPSa musiałem naruszyć jeszcze ten czujnik pod nim - chyba czujnik położenia czwartej przepustnicy i mi wyskoczył dodatkowo błąd C28 i C29. Ale się ustawiło i odpalił mój robór
Dzięki men.

- Domocoon
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości