Knox Handroid czy Alpinestars GP PRO?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Knox Handroid czy Alpinestars GP PRO?
Witam,
Pytanie jak w temacie:) Który z modeli lepszy, który bardziej opłaca się kupić: i proszę o opinie co do Knox'ów:)
Pytanie jak w temacie:) Który z modeli lepszy, który bardziej opłaca się kupić: i proszę o opinie co do Knox'ów:)
- czaro1988
- Świeżak
Ja mam Handroidy. Kupiłem za 700zł (WWA Połczyńska)
Co prawda nie latałem w nich ale mam porówanie do GP PRO (przynajmniej z przymiarki)
Różnica moim zdaniem jest bardzo duża, na korzyść KNOX'ów.
Skóra na palcach zupełnie inna czytaj. lepsza niż w GP PRO.
Lepiej mi się układały na ręce bo mam szeroką dość.
Wygląd wiadomo - kosmos.
Jak chcesz to mogę ci foty podesłać jak leżą, choć na necie tego pełno...
Nie neguję oczywiście firmy Alpinestars ale to co Knox Lab zrobił to już inna generacja.
Polecam KNOX'a.[/quote]
Co prawda nie latałem w nich ale mam porówanie do GP PRO (przynajmniej z przymiarki)
Różnica moim zdaniem jest bardzo duża, na korzyść KNOX'ów.
Skóra na palcach zupełnie inna czytaj. lepsza niż w GP PRO.
Lepiej mi się układały na ręce bo mam szeroką dość.
Wygląd wiadomo - kosmos.
Jak chcesz to mogę ci foty podesłać jak leżą, choć na necie tego pełno...
Nie neguję oczywiście firmy Alpinestars ale to co Knox Lab zrobił to już inna generacja.
Polecam KNOX'a.[/quote]
-
zero22 - Świeżak
Jakbym tylko miał kasę na KNOX'a to bym go kupił, ale dzisiaj szkoda byłoby mi go ściągnąć z półki
Jeśli masz kasę to są to najlepsze rękawice sportowe na rynku. Rozumiem, że będziesz łatał w nich sportowo a nie przy 5 stopniach?

-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Hmm tylko na tor?
Jak dla mnie to błędne myślenie.
Są to jedne z najbezpieczniejszych rękawic na rynku, jeżeli ktoś dba o bezpieczeństwo to chce 'protektorów' z najwyższej półki, którymi Handroidy po prostu są.
A to że wygląd mają nietuzinkowy i unikalny to duży PLUS estetyczny, nie każdy w nich lata a Alpiny ma co drugi na mieście bo jeżdżą w nich w MotoGP (sponsorzy karzą bo za kontrakty z alpinem biorą nie małe pieniążki) i ludzie się jarają a tak na prawdę rękawiczki od nich nie są idealne zważając na ich cenę.
Bierz KONXa. Będziesz zadowolony. Peace
Są to jedne z najbezpieczniejszych rękawic na rynku, jeżeli ktoś dba o bezpieczeństwo to chce 'protektorów' z najwyższej półki, którymi Handroidy po prostu są.
A to że wygląd mają nietuzinkowy i unikalny to duży PLUS estetyczny, nie każdy w nich lata a Alpiny ma co drugi na mieście bo jeżdżą w nich w MotoGP (sponsorzy karzą bo za kontrakty z alpinem biorą nie małe pieniążki) i ludzie się jarają a tak na prawdę rękawiczki od nich nie są idealne zważając na ich cenę.
Bierz KONXa. Będziesz zadowolony. Peace
-
zero22 - Świeżak
Ja skłaniam się do opinii
"Hmm tylko na tor?
Są to jedne z najbezpieczniejszych rękawic na rynku, jeżeli ktoś dba o bezpieczeństwo to chce 'protektorów' z najwyższej półki, którymi Handroidy po prostu są."
Prawda jest taka że nie mam jeszcze moto dopiero kompletuje strój, ale chciałbym czuć się choć trochę bezpiecznie i nie jest istotne czy będę śmigał GS500 czy R1, a co do kwoty na większość rzeczy sam muszę zapracować, więc chce mądrze spożytkować te pieniądze i raczej mieć ubranko na trochę dłużej niż rok.
dziękuję za aktywne podejście do tematu:) Nadal się waham

"Hmm tylko na tor?
Są to jedne z najbezpieczniejszych rękawic na rynku, jeżeli ktoś dba o bezpieczeństwo to chce 'protektorów' z najwyższej półki, którymi Handroidy po prostu są."
Prawda jest taka że nie mam jeszcze moto dopiero kompletuje strój, ale chciałbym czuć się choć trochę bezpiecznie i nie jest istotne czy będę śmigał GS500 czy R1, a co do kwoty na większość rzeczy sam muszę zapracować, więc chce mądrze spożytkować te pieniądze i raczej mieć ubranko na trochę dłużej niż rok.

- czaro1988
- Świeżak
Spoko też nie mam jeszcze moto i będę kupował na wiosnę.
Ja stawiam na 100% bezpieczeństwa czym bym nie jeździł, myślę że prawidłowo.
Mam na tę chwilę:
- Kask Arai Chaser
- Buty Sidi Vortice
- Rękawice Knox Handroid
+ odzież termo Brubeck + kominiarka termo
został mi na dobrą sprawę do kupienia kombinezon który będzie już na pokładzie kiedy wjedzie moto
Byle do wiosny...
Ja stawiam na 100% bezpieczeństwa czym bym nie jeździł, myślę że prawidłowo.
Mam na tę chwilę:
- Kask Arai Chaser
- Buty Sidi Vortice
- Rękawice Knox Handroid
został mi na dobrą sprawę do kupienia kombinezon który będzie już na pokładzie kiedy wjedzie moto

-
zero22 - Świeżak
@czaro1988:
Obadaj też Held Titan.
Znowu się zaczyna...
Obadaj też Held Titan.
zero22 napisał(a):Spoko też nie mam jeszcze moto i będę kupował na wiosnę.
[...]
Mam na tę chwilę:
- Kask Arai Chaser
- Buty Sidi Vortice
- Rękawice Knox Handroid
[...].
Znowu się zaczyna...

-
tomek_gda - Świeżak
zero22 napisał(a):Mam na tę chwilę:
- Kask Arai Chaser
- Buty Sidi Vortice
- Rękawice Knox Handroid
proponowałbym, abyś to sobie wkleił w stopkę....
Handroidy nie handroidy, nieśmiertelności Ci nie dadzą. Wybierzesz co Ci lepiej pasuje i co optycznie wyczujesz że jest lepszej jakości.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
mar111cin napisał(a):zero22 napisał(a):Mam na tę chwilę:
- Kask Arai Chaser
- Buty Sidi Vortice
- Rękawice Knox Handroid
proponowałbym, abyś to sobie wkleił w stopkę....
Haha, zatopiony.

Do autora - obie rękawice to sprzęt z najwyższej półki. Jeśli nie odpowiada Ci wygląd Knoxów, to bierz Alpiny i tyle.
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
no wlasnie, przede wszystkim przymierz przed zakupem i zobacz jak sie ukladaja. Ja ze swojej strony dodam ze handroidy przymierzalem, bylo ok, na wiosne pewnie kupie, chyba ze dzieki cudownym rzadom zloty straci na wartosci jeszcze bardziej i wyjdzie ze trzebaby dac ponad kafel za te rekawice. Natomiast po zasiegnieciu jezyka spotkalem o nich tez opinie, ze sa twarde, zbyt twarde do dluzszej jazdy, wiec zostaje tylko przymierzyc i samemu sprawdzic.
- ZooL
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe