Beta 450 rr 2006 - ustawienie licznika
• Strona 1 z 1
Beta 450 rr 2006 - ustawienie licznika
Witam mam taki problem. Mianowicie licznik zaniża mi prędkość oraz przejechane km. Myślę że problem leży w niepoprawnie wprowadzonym promieniu koła. Niestety nie moge w żaden sposob dokopać się do tych ustawień a w manualu ktory znalazłem piesze ze moze zrobić to tylko autoryzowany serwis. Ma ktoś jakieś pomysly ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
slavvoj - Świeżak
skoro manual tak podaje to tak jest
byc moze pod kompa trzeba podpiąc i zmienic średnice koła, a raczej wpisac nowy kod dla danej srednicy. jak odpalasz zegar to wyskakują ci jakies liczby ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tylko ze tam nie było nic zmieniane, ile powinno być magnesów na tarczy hamulcowej ? bo wydaje mi się że jeden mógł odpaść bo nigdy nie zwracałem na to uwagi. Bo jak dołożę drugi magnes to wydaje się że dobrze pokazuje. Tyle że to nie oryginalny magnes tylko taka prowizorka.
-
slavvoj - Świeżak
jeden magnes :d moze fabrycznie cos zle ustawione. ponowie pytanie. czy podczas właczania zegara pojawiaja sie jakies cyfry np 2201
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie nic się nie pojawia, licznik załącza się sam i od razu wskazuje prędkość. Mogło się to samo przestawić ? A do średnicy koła 21 cali powinno być chyba 2205. Ciekawe czemu to się samo zmieniło.
I jako się okazało poprzedni maunal który pobrałem wprowadził mnie w bład. Pod tym adresem jest dostępny prawidłowy http://www.carlsalter.com/download.asp?p=253 dzięki ktoremu udało mi sie samemu wpisać obwód koła oraz liczbe impulsów.
Temat można zamknąc.
I jako się okazało poprzedni maunal który pobrałem wprowadził mnie w bład. Pod tym adresem jest dostępny prawidłowy http://www.carlsalter.com/download.asp?p=253 dzięki ktoremu udało mi sie samemu wpisać obwód koła oraz liczbe impulsów.
Temat można zamknąc.
-
slavvoj - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości