Skuter Kingway nie pali !!! ;/
• Strona 1 z 1
Skuter Kingway nie pali !!! ;/
Witam!!!
Mam problem... Kupiłem skutera Kingway yuxin który nie miał iskry zepsuty był moduł zapłonowy wymieniłem na nowy i iskra jest ale nie chce palić odpala na tak zwaną wiertarkę a na rozrusznik nie odpala próbowałem wszystkiego czyściłem gaźnik czyściłem filtr powietrza wymieniłem świece itp. ale nic to nie pomogło...
doradźcie co mam zrobić ....
Mam problem... Kupiłem skutera Kingway yuxin który nie miał iskry zepsuty był moduł zapłonowy wymieniłem na nowy i iskra jest ale nie chce palić odpala na tak zwaną wiertarkę a na rozrusznik nie odpala próbowałem wszystkiego czyściłem gaźnik czyściłem filtr powietrza wymieniłem świece itp. ale nic to nie pomogło...

- pawelnastula24
- Świeżak
Jak już odpali to jeździ normalnie czy jest słaby? Aku masz naładowane? Jak długo kręcisz wiertarką zanim odpali? Moim zdaniem to porządne czyszczenie gaźnika i regulacja powinny załatwić sprawę.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
po odpaleniu dławi się. Tak mam naładowane. Wiertarką kręcę z 20s mam wrażenie że ciężko silnik pracuje...
- pawelnastula24
- Świeżak
Moja rada nie kupuj takigo badziewia
1. naucz się czytać ze zrozumieniem
2. jeśli brak ci wiedzy, to się nie odzywaj
madcap
1. naucz się czytać ze zrozumieniem
2. jeśli brak ci wiedzy, to się nie odzywaj
madcap
- rokers2007
- Świeżak
wyczyściłem gaźnik i regulowałem go odpalił na starter z 4 razy i więcej nie chce... Patrzyłem świece i iskra jest dobra ale nie dochodzi do niej paliwo ;/ za każdym razem jak wyjmę świece to jest sucha a powinna być chociaż wilgotna
... dlaczego ??
... dlaczego ??
- pawelnastula24
- Świeżak
Źle złożyłeś gaźnik, jeśli Twój ojciec jeździł kiedyś jakimś motorowerem (a kto nie jeździł
) to daj mu ten gaźnik i powinien Ci to złożyć poprawnie, domyślam się, że problem leży w zaworku pływaka (nie jest wsunięty w odpowiednie miejsce i nie wpuszcza paliwa do gaźnika.

-
- pawelnastula24
- Świeżak
Skoro jesteś taki pewny tego gaźnika to może kranik Ci się zawiesił i się nie otwiera, aby to sprawdzić ściąg wężyk paliwowy z gaźnika, który idzie od kranika i przy ściągniętym zakręć rozrusznikiem/wiertarką/kopką czy czym tam chcesz, jeśli poleci paliwo to znaczy, że gaźnik zabrudzony bądź źle złożony.
-
skuter już pali
teraz mam nowe pytanie dlaczego niema świateł kierunkowskazy są stop jest a normalnych świateł niema...

- pawelnastula24
- Świeżak
Hah, Sprawdź zarówki. ^^... Ale w sprzęcie tego typu, to nawet kable mogły sie "zepsuć".. Ja podejrzewam że gdzieś sie coś rozłaczyło, do świateł powinneś mieć oddzielną kostke (przynajmniej z przodu), Sprzawdź czy jest to podłączone, Ew. Iskrownik, Bo kierunki i stop, idą z Akumulatora, a światła z iskrownika. 

- Alan766
- Świeżak
Jeśli rozwiązałeś swój problem napisz co było przyczyną, być może w przyszłości komuś przyda się ta informacja.
Co do aktualnego problemu to możliwe, że kabel plusowy zwiera gdzieś do masy, wtedy nie będziesz miał świateł, będzie tylko stop i kierunki. Musisz posprawdzać kable przy, których grzebałeś, bo pewnie tam leży przyczyna.
Co do aktualnego problemu to możliwe, że kabel plusowy zwiera gdzieś do masy, wtedy nie będziesz miał świateł, będzie tylko stop i kierunki. Musisz posprawdzać kable przy, których grzebałeś, bo pewnie tam leży przyczyna.
-
sprawdziłem wszystkie kable i są ok... musi być jakaś inna przyczyna tylko jaka?? .... Podpowiedzcie coś ....
- pawelnastula24
- Świeżak
a sprawdzałeś żarówki ? ja kiedyś też miałem podobna sytuacje w simsonie i okazało się ze akumulator był do wymiany ;/
PS. może gdzieś masz kable zaśniedziałe i ci może nie łączy....
PS. może gdzieś masz kable zaśniedziałe i ci może nie łączy....
aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
- pawelnastula24
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość