Zakryte numery
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Zakryte numery
Planuje zrobic sobie cos takiego w stylu klapki na rejestracje. Normalnie tablice sa odsloniete i elegancko widac ale jak mnie zbierze ochota "poglupiec" troszke to wciskam guziczek i tablice sie zakrywaja. Widzieliscie moze cos takiego w sklepie? Uzywacie takiego bajeru? Co sadzicie?
Romet Ogar 49 -> WSK 125 -> MZ TS 150 -> MZ 250 -> HONDA HORNET 600 

-
paq - Świeżak
Ja widziałem, koleś na allegro miał taki bajer przy ZX 10R, tablica chowała się pod zadupek po wciśnięciu przycisku
Fajny bajer tylko trzeba by trochę pomyśleć, żeby to jakoś ciekawie zrobić 

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
A gdzie można dokupić wyrzutnie rakiet i Rkm na przód moto? No wiecie katamaryniarze mnie denerwują.
Druga sprawa jest tańszy wariant
Zagięta tablica, ale czy praktyczny?

Druga sprawa jest tańszy wariant

Bezmyślność zabija... innych.
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
Traperoso napisał(a):hahahaha widze ze moje oryginalne pomysly podzielaja inni ...
to moj pomysl!
nie musi sie koniecznie chowac pod siedzenie bo to ciezko zrobic, znacznie latwiej zrobic jakas klapke na sprezyne czy cos.
a na gumke szmatke to niby jak by przyciskem wlaczyc?
ale szybko odpisujecie

-
paq - Świeżak
A ja pamiętam z lat młodosci "nieustraszonego" tzn KnightRider'a,on mial takie cos magiczne-gdy byl poszukiwany to wciskał guzik i sie tablice sortowały-podobne to bylo do maszyn liczących pieniadze w banku,tyle ze kręciło sie wokółko
Ja tez takie kcem!!!!!!

Ja tez takie kcem!!!!!!

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Kamp (pucu) nie smiej sie z moich postow bo sam tez dowalasz a zagiete tablice moze i tez dobre ale mi chodzi o to zeby wszystko bylo jak najbardziej legalnie zeby nie bylo sie do czego przyczepic a nagle jestem anonimowy i nie ma moich numerow

-
paq - Świeżak
paq napisał(a):a na gumke szmatke to niby jak by przyciskem wlaczyc?
to z gumkÄ… to napisalem tak na marginesie, troche odbiegajac od tematu.
a co do twojego pomyslu: kiedys myslalem nad czyms takim, zeby wzdluż motocykla przeprowadzic linkę, ktora jeden koniec mialaby w okolicach np. lewej reki (tak, ze by mozna ją [linkę] bylo obslugiwac bez odrywania reki od manetki gazu), a drugi koniec opuszczalby plastikową zaslone tablicy, ktora by sie opuszczala i podnosila po takich plastikowych "korytach". co do obslugi: myslalem o tym, zeby linke przy lewej rece zakonczyc jakims kółeczkiem ktore by mozna bylo zaczepiac w dwoch miejscach, w zaleznosci od pozycji w ktorej mialaby sie znajdowac zaslonka z tylu.
to taki szkic ogolny, ktory kiedys wymyslilem z nudow. jesli komus naprawde zalezy to co to za problem zatrzymac sie na 30 sekund i zaslonic materiałem na gumce...
-
harry89 - Bywalec
paq napisał(a):Kamp (pucu) nie smiej sie z moich postow bo sam tez dowalasz a zagiete tablice moze i tez dobre ale mi chodzi o to zeby wszystko bylo jak najbardziej legalnie zeby nie bylo sie do czego przyczepic a nagle jestem anonimowy i nie ma moich numerow
Oj misiu kolorowy, panie Kw....

Co Ci po tym, że będziesz miał schowane numery, zrobią na Ciebie obławę i dostaniesz drzwiami od gliniarza

Co do gumki może być od majtek?

Hmmm co do mechanizmu samego chowania, może jakby zastosować siłowniki i suwnicę?
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
Buahahha... czytam niektorych z was i zastanawiam sie nad niezmierzonymi pokladami glupoty..... ile kilometrow rocznie robicie na waszych sprzetach? 30? :hahahahahahahahahaha proponuje tubke pasty do zebow... w czasie jazdy mozna siasc na baku tylem do kierunku jazdy i siagajac do tylu podretuszowac numery hahahaha
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
harry89 twój pomysł niejest chyba najlepszy w tych linkach które zasłaniają tablice można by sie zaplątać, a tak daleko bys nie pojechał i zasłonięta tablica nic by nie dała.
-
czarek. - Świeżak
Wombat mi taki mechanizm jest potrzebny jak starej szkapie pana Zdzicha silnik odrzutowy w zadzie. Od teorii do spełnienia hmmm daleka droga. Poza tym ciekawią mnie wasze fanazje odnośnie tego gadżetu tak niezbędnego w poruszaniu się na drogach
Moja opinia jest taka: Chcesz się wyszaleć, idź na tor -> Nie psuj i tak nadszarpniętej opinii motocyklistów, i nie narażaj niewinnych ludzi.

Moja opinia jest taka: Chcesz się wyszaleć, idź na tor -> Nie psuj i tak nadszarpniętej opinii motocyklistów, i nie narażaj niewinnych ludzi.
Kawasaki ER-6F 2010 ->
Kawasaki ER-6F 2010 ->
-
kamp - Świeżak
czarek. napisał(a):harry89 twój pomysł niejest chyba najlepszy w tych linkach które zasłaniają tablice można by sie zaplątać, a tak daleko bys nie pojechał i zasłonięta tablica nic by nie dała.
w zamierzeniu, linka ta mialaby przebiegac scisle wzdlug "ciala" motocykla, a to, jak to zrobic to inna sprawa. ale jest wiele sposobow

-
harry89 - Bywalec
Wombat napisał(a):Buahahha... czytam niektorych z was i zastanawiam sie nad niezmierzonymi pokladami glupoty..... ile kilometrow rocznie robicie na waszych sprzetach? 30? :hahahahahahahahahaha proponuje tubke pasty do zebow... w czasie jazdy mozna siasc na baku tylem do kierunku jazdy i siagajac do tylu podretuszowac numery hahahaha
hohoho, swietoszek sie znalazl. moze cie bawiÄ… wizyty na komisariacie zafundowane przez zawistnych katamryniarzy nie mogÄ…cych zniesc, ze ktos nie musi gnic w korku. mnie np. nie...
chyba ze rzeczywiscie jezdzisz scisle wg przepisow - wtedy zwracam honor, ale szczerze powiedziawszy, watpie w to...
ps.: juz sie kiedys pytalem, ale nie odpowiedziales - czym smigasz?

-
harry89 - Bywalec
harry89 napisał(a):czarek. napisał(a):harry89 twój pomysł niejest chyba najlepszy w tych linkach które zasłaniają tablice można by sie zaplątać, a tak daleko bys nie pojechał i zasłonięta tablica nic by nie dała.
w zamierzeniu, linka ta mialaby przebiegac scisle wzdlug "ciala" motocykla, a to, jak to zrobic to inna sprawa. ale jest wiele sposobow
Moznaby tą linke połączyc z tą,którą sie wiąże na szyi

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Co do zakrywania tablic proponuje założyć zamiest kurtki kaftan. Policja pomyśli że wariat i odpuści, nie spisze numerów.
-
czarek. - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości