Luz
• Strona 1 z 2 • 1, 2
tak poprostu jest i tego nie zmienisz
no chyba ze dasz klame z większym skokiem sprzęhła ja tak zrobiłem ale mi ciężko chodzilo więc dałem normalnbą i wyrobiłem nawyk wbijania luzu przed zatrzymaniem...

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Ciężko jest wrzucic luz stojąc w miejscu. najlepiej szukać go przed zatrzymaniem lub jadąc odpuscic obroty i wtedy mieszać w skrzyni. Ja gdy juz musze w miejscu wrzucić luz to dodaje troche gazu i "szarpie" sprzegłem Wtedy daje sie złapac luz. Spróbuj.
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
Eristof robie tak jak ty. Kiedys sam sobie wyczailem ze tak to dziala. Czasem mi jednak nie chce wejsc i trzeba na swiatlach sprzeglo trzymac ;/. Trzymacie wy czasem?
Romet Ogar 49 -> WSK 125 -> MZ TS 150 -> MZ 250 -> HONDA HORNET 600 

-
paq - Świeżak
Cidman napisał(a):a mi i w simsonie i w MZ i teraz w hondzie luz zawsze wchodził dobrze, bez znaczenia czy moto stoi czy jedzie, silnik pracuje albo i nie a luz zawsz sie znajduje bez problemu
Raczej szczęściarz z ciebie

Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
Hmmm, coz - u mnie jest dziwnie
Stojac moge znalezc i wyczuc luz - jadac było ze 2-3 razy ze wbilem 1->2 i jak odpuszczajac klamke widzialem ze obroty skacza, znaczy ze wszedl luz i dociaglaem na 2jke.
Po trochu przyzwyczajenia sie, mozna spokojnie wyczuc.
Do skrzyzowania ktore znam i wiem ze niebawem bedzie zielone, dojezdzam hamujac skrzynia, tak zeby z 1 badz 2jki ruszyc. Jesli czekam przed jakimis pasami, czy w duzym ruchu - juz stojÄ…c (na skrzegle i 1) wbijam luz.
Natomiast -jeszcze- nie moge sie przywyczaic do motorowych skrzyn biegów
))

Stojac moge znalezc i wyczuc luz - jadac było ze 2-3 razy ze wbilem 1->2 i jak odpuszczajac klamke widzialem ze obroty skacza, znaczy ze wszedl luz i dociaglaem na 2jke.
Po trochu przyzwyczajenia sie, mozna spokojnie wyczuc.
Do skrzyzowania ktore znam i wiem ze niebawem bedzie zielone, dojezdzam hamujac skrzynia, tak zeby z 1 badz 2jki ruszyc. Jesli czekam przed jakimis pasami, czy w duzym ruchu - juz stojÄ…c (na skrzegle i 1) wbijam luz.
Natomiast -jeszcze- nie moge sie przywyczaic do motorowych skrzyn biegów

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Wyregulowanie dobrze cięgła sprzęgłowego (
) to kluczowa sprawa. Problemy takie miałem również, ale u mnie wynikało to z tego, że linka sprzęgła była poluzowana i nie wysprzęglałem skrzyni do końca. Miałem problemy z wrzuceniem luzu w czasie jazdy. Wyregulowałem linke i problemy znikły. Myślę, że połowa albo i więcej z was ma ten sam problem
Trzymanie sprzęgła na światłach nie jest chyba zdrowe dla skrzyni.

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
Hm, zalezy czy krotkie swiatla. Jezdzac samochodem tez czasami trzymam na sprzegle jesli znam swiatla i wiem ze szybko minie cykl.
Natomiast moglbys napisac JAK wyregulowac linke, na co zwrocic uwage itp, bo IMO wchodza dobrze biegi
Natomiast moglbys napisac JAK wyregulowac linke, na co zwrocic uwage itp, bo IMO wchodza dobrze biegi

(otwórz link)

-
Jeśli zaczynasz puszczać sprzęgło i motocykl od razu zaczyna ciągnąć do przodu tzn., że albo masz na granicy, albo za słabo naciągniętą linkę. W takim wypadku trzymanie sprzęgła z włączonym biegiem na światłach może nie być dobrym pomysłem. Ja mam naciągnięte w ten sposób, że najwcześniej w połowie ruchu zaczyna łapać. Nie wiem jak powinno być wyregulowane tak naprawde. W sumie nigdy nie czytalem o tym w instrukcji
Może trzeba zajrzeć
P

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
Hm, nie no to u mnie jest normalnie - jak przystało, bierze delikatnie od polowy powiedzmy.
Jak klamka jest dociagnieta, jest w pelni wysprzeglony - przynajmniej bierze tak jak w samochodzie
A co do stania na sprzegle na swiatlach, widzisz, we wro jest wiecej objazdow remontow itp niz faktycznie dróg - wiec praktycznie caly czas albo jedziesz na polsprzegle albo kombinujesz jak tutaj zwiac.
Prosty przyklad -
Dom - Firma
Piechota 12 minut
Motorek - 20-30
Samochod 40++

Jak klamka jest dociagnieta, jest w pelni wysprzeglony - przynajmniej bierze tak jak w samochodzie

A co do stania na sprzegle na swiatlach, widzisz, we wro jest wiecej objazdow remontow itp niz faktycznie dróg - wiec praktycznie caly czas albo jedziesz na polsprzegle albo kombinujesz jak tutaj zwiac.
Prosty przyklad -
Dom - Firma
Piechota 12 minut
Motorek - 20-30
Samochod 40++

(otwórz link)

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości