kask shoei z rozm. S na rozm. M
• Strona 1 z 1
kask shoei z rozm. S na rozm. M
Witam, mój obwód głowy to ok. 58 cm. Szukałem bardzo długo jednego modelu, który jednak jest S,a innego w PL nie dostanę. Z tego co się dowiedziałem przez telefon to, że w Shoei jest opcja zrobienia z S rozmiaru M poprzez wyjęcie poduszek 39mm grubości z każdej strony i wsadzenie 35 mm z każdej strony i to spowoduje zmianę rozmiaru. Co do z M na L etc. jest niemożliwe, gdyż już wszystkie są na poduszkach 35 mm, jak zapewniał sprzedawca. Jak sądzicie, będzie odpowiedni? Problem jest z oględzinami i sprawdzenia samemu, gdyż mam 600 KM do tego sklepu. Proszę o opinie.
- vache
- Świeżak
a to ciekawe bo ja mam shoei'a xr-1100 w rozmiarze S i są tam standardowo 35 poduszki, 39 są w XXS lub w XS (rozpiska jest w instrukcji). Pozatym są cztery rozmiary skorup w przypadku modelu xr-1100. XS-S;M;L;XL-XXL i jedna dodatkowa dla XXXL, dla qwesta S i M mają takie same skorupy. Możliwe, że w qwescie rzeczywiście poduszki regulują rozmiar.
er5 + SV650S / svforum.pl(wisznia)
- radziorek15
- Świeżak
Słuchaj, skoro kupujesz wysyłkowo towar w sklepie, u przedsiębiorcy, to prawo zezwala Tobie odesłać towar BEZ PODANIA PRZYCZYNY do sprzedawcy, tylko wówczas koszt ponosisz Ty. Ale zważywszy na fakt, że sprzedawca mówi, że jest taka opcja, a Tobie tak cholernie zależy na tym kasku to ja bym podjął to małe ryzyko utraty 20 zł (za przesyłkę w jedną stronę) i 20 zł (za przesyłkę w drugą stronę), skoro możesz mieć kask, który Cię uszczęśliwi
Udanego zakupu
P.s. Napisz maila do sprzedawcy czy zgodzi się pokryć koszty odesłania kasku i zwrotu kasy za przesłanie do Ciebie , jeśli wprowadził Cię w błąd i wspomniane powiększenie nie będzie możliwe. Jeśli odmówi to prawdopodobnie sam nie jest pewien tego co mówi
P.s.2 Rozważ jeszcze opcję wysłania zapytania do najbardziej wiarygodnego źródła, jakim jest Shoei Polska.

Udanego zakupu

P.s. Napisz maila do sprzedawcy czy zgodzi się pokryć koszty odesłania kasku i zwrotu kasy za przesłanie do Ciebie , jeśli wprowadził Cię w błąd i wspomniane powiększenie nie będzie możliwe. Jeśli odmówi to prawdopodobnie sam nie jest pewien tego co mówi

P.s.2 Rozważ jeszcze opcję wysłania zapytania do najbardziej wiarygodnego źródła, jakim jest Shoei Polska.
Fortepian pysznie gra !!
// Yamaha R6S '07.

-
Pysznie - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości