Jezdzilem z niskim poziomem oleju - Honda VTR 1000
• Strona 1 z 1
Jezdzilem z niskim poziomem oleju - Honda VTR 1000
Witam, a wiec od jakiegos czasu jezdzilem z niskim poziomem oleju w silniku, co jakis czas zapalala mi sie juz lampka, mialem to wreszcie zrobic a tu nagle psikus, zaczelo cos stukac w silniku i motor stracil namiastke mocy, Czy jest mi ktos w stanie powiedziec, ile moze wyniesc mnie naprawa tego i czy w ogole warto?
- Simonsoft
- Świeżak
2854,68zł*
nie warto**
*mogę się mylić, gdyż, uwaga, nikt tu nie jest jasnowidzem i nie wie, przynajmniej nie na pewno, co się dokładnie stało z Twoim motocyklem.
**nie warto, ponieważ jak nie dbasz o motocykl (w tak podstawowym zakresie), to raczej nie powinieneś go używać...
nie warto**
*mogę się mylić, gdyż, uwaga, nikt tu nie jest jasnowidzem i nie wie, przynajmniej nie na pewno, co się dokładnie stało z Twoim motocyklem.
**nie warto, ponieważ jak nie dbasz o motocykl (w tak podstawowym zakresie), to raczej nie powinieneś go używać...
Kawasaki ZR-7S
Yamaha FZ6 FAZER
Yamaha FZ6 FAZER
- kowal_71
- Bywalec
Podoba mi się określenie "stracił namiastkę mocy"
Oddaj do mechanika to się dowiesz co padło, może być np piec do wywalenia. Przy ew sprzedaży zaznacz, że miałeś w dupie serwis motocykla i jest zakatowany.

1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
Ja nie ogarniam jak można tak zrobić
Czyli jeździłeś tak długo na jednym oleju aż cały spaliło? Stary, nadajesz nowe znaczenie sformułowaniu: motocykl zaniedbany serwisowo
Pewnie po panewach poszło powietrze kilka razy i możesz teraz szukać nowego pieca. Albo od razu dwa jeśli dalej zamierzasz tak robić.

Czyli jeździłeś tak długo na jednym oleju aż cały spaliło? Stary, nadajesz nowe znaczenie sformułowaniu: motocykl zaniedbany serwisowo

Pewnie po panewach poszło powietrze kilka razy i możesz teraz szukać nowego pieca. Albo od razu dwa jeśli dalej zamierzasz tak robić.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Re: Jezdzilem z niskim poziomem oleju - Honda VTR 1000
Simonsoft napisał(a): a tu nagle psikus
To sformułowanie mi się najbardziej podoba. Chłopie, to nie żaden psikus tylko logiczne i nieuniknione następstwo twojego zaniedbania. Notabene popieram przedmówcę.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Się czepiacie... Chłopak kupił VTR 1000 żeby zajechaćpod szkołę jak Pan, a to że na serwis pewnie nie ma ani środków ani podstawowej wiedzy to szczegół. Strzelam że na nk czy tam fejsbuczku ma swoją fotę na moto i podpis "zabija nas to co kochamy"
Sorry mody ale nie mogłem się powstrzymać.

Sorry mody ale nie mogłem się powstrzymać.
-
tomek_gda - Świeżak
co do oleju to chyba KAŻDY potrafi go sobie zmienić samodzielnie ... ... ... każda V-ka jest dekretna na jakiekolwiek ubytki oleju, jeżeli mrugała ci kontrolka oleju to musiałeś mieć go bardzo mało ... .co najmniej z 2 cm poniżej dolnego stanu w okienku ....
Ps. diagnoza "forumowa" na 99 % obrało panewke .... ")
Ps. diagnoza "forumowa" na 99 % obrało panewke .... ")
-
maatiaas - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości