[biblioteka] 10 najlepiej idących na koło motocykli
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
No jaki biedny miś...Komentatorzy napisał(a):W artykule: <a href="http://www.scigacz.pl/BMW,R1200GS,Adventure,lewiatan,16508.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/BMW,R1200GS,Adventure,lewiatan,16508.html</a> ten sam auto przekonywał: "To, co teraz napiszę, może być szokiem i łopatą do wykopania sobie własnego grobu, ale GS Adventure jest jednym z najlepiej-idących-na-koło motocyklem na rynku. Chcesz się popisać? Zapomnij o swoim Super Duku czy Speed Triplu. Daj Beemce zestaw kufrów, wyłącz kontrolę trakcji i odwiń gaz praktycznie od wolnych obrotów. Panny na przystanku będą myślały, że ktoś postawił na gumę Wawel.". Gdzieś tu błądzenie widzę.<br><hr>właściciel g650gs<br>Komentatorzy napisał(a):Zgadza się. I owszem, pierwotnie GS miał się tutaj znaleźć. Niestety, kazali mi go zamienić na Duka 690. Co robić ?:(((<br><hr>Boczo<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Coś mi się widzi ze artykuł nie jest tylko reklama ale i przestrogą przed tymi sprzętami.. ale lubię i pozdrawiam napaleńców w końcu każdy ma swoją świeczkę:D Pzdr<br><hr>600rr Katowice
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to albo masz taką zajechaną, albo może z Francji sprowadzona (skastrowana do 100km)? Bo ja jeździłem R1 na gaźnikach, sam ważę tyćkę ponad 100kg a motur rwał na koło z 1,2,3, na wysokich obrotach z 4 a nawet z 5 nie wymagało to jakichś specjalnych starań.... A właśnie często się ludzie nacinają kupują motocykle sprowadzane z Francji bądź sami sprowadzają (bo w sumie tanie) a potem zdziwienie że mają właśnie np. 100 konne r1 albo nawet znam gościa co ma 100 konnego zx10r hehehe. I nie przerabia, bo koszt odblokowania przewyższa wartość maszyny.<br><hr>ChaoticKomentatorzy napisał(a):Mam taką właśnie R1 na gaźnikach i z gazu daje rade na gume pójść tylko z 1 biegu, może jak się postaram to 2 by też dała rade ale musze mieć dobrze nagrzaną opone bo urywam przyczepność szczególnie na 1 biegu ( opona już swoje przeżyła i to pewnie dlatego). Zresztą to mój pierwszy sezon z R1 i pierwsze próby wheelie. Jak ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników ma dla mnie jakieś rady to bardzo chętnie posłucham. Mam zamiar właśnie wyjechać na małą próbę mimo pogody, jak to mówią trzeba być twardym a nie "miętkim"<br><hr>R1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak to tl w zestawieniui bandziory a co z Tono 1000 Aprilia halo obudzić się kto jeździł to wie co to znaczy strach dotykać manetki śmieszny troche nikt nigdy nie pisał co najlepiej idzie na koło<br><hr>biedny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może potrzebna jest regulacja gaźników? Bo nie chodzi o to, że się muli... bo to jest prawdziwy wariat w porównaniu z poprzednim motocyklem.<br><hr>R1Komentatorzy napisał(a):Mam taką właśnie R1 na gaźnikach i z gazu daje rade na gume pójść tylko z 1 biegu, może jak się postaram to 2 by też dała rade ale musze mieć dobrze nagrzaną opone bo urywam przyczepność szczególnie na 1 biegu ( opona już swoje przeżyła i to pewnie dlatego). Zresztą to mój pierwszy sezon z R1 i pierwsze próby wheelie. Jak ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników ma dla mnie jakieś rady to bardzo chętnie posłucham. Mam zamiar właśnie wyjechać na małą próbę mimo pogody, jak to mówią trzeba być twardym a nie "miętkim"<br><hr>R1<br>
Komentatorzy napisał(a):to albo masz taką zajechaną, albo może z Francji sprowadzona (skastrowana do 100km)? Bo ja jeździłem R1 na gaźnikach, sam ważę tyćkę ponad 100kg a motur rwał na koło z 1,2,3, na wysokich obrotach z 4 a nawet z 5 nie wymagało to jakichś specjalnych starań.... A właśnie często się ludzie nacinają kupują motocykle sprowadzane z Francji bądź sami sprowadzają (bo w sumie tanie) a potem zdziwienie że mają właśnie np. 100 konne r1 albo nawet znam gościa co ma 100 konnego zx10r hehehe. I nie przerabia, bo koszt odblokowania przewyższa wartość maszyny.<br><hr>Chaotic<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I słusznie, że kazali bo jeszcze nie widziałem nikogo, kto szukając motocykla do jazdy na gumie wybrałby tą ciężarówkęKomentatorzy napisał(a):W artykule: <a href="http://www.scigacz.pl/BMW,R1200GS,Adventure,lewiatan,16508.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/BMW,R1200GS,Adventure,lewiatan,16508.html</a> ten sam auto przekonywał: "To, co teraz napiszę, może być szokiem i łopatą do wykopania sobie własnego grobu, ale GS Adventure jest jednym z najlepiej-idących-na-koło motocyklem na rynku. Chcesz się popisać? Zapomnij o swoim Super Duku czy Speed Triplu. Daj Beemce zestaw kufrów, wyłącz kontrolę trakcji i odwiń gaz praktycznie od wolnych obrotów. Panny na przystanku będą myślały, że ktoś postawił na gumę Wawel.". Gdzieś tu błądzenie widzę.<br><hr>właściciel g650gs<br>Komentatorzy napisał(a):Zgadza się. I owszem, pierwotnie GS miał się tutaj znaleźć. Niestety, kazali mi go zamienić na Duka 690. Co robić ?:(((<br><hr>Boczo<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam jeździłem tylko SV1000 i na dwójce z gazu jest ciężko. Za to na jedynce to nawet pod koniec obrotomierza idzie na gumę.<br><hr>MAHKomentatorzy napisał(a):jak mi ktoś pokaże TL1000S co wychodzi z winkla na drugim/trzecim biegu na kole z gaz uto mu zrobię laskę.
Mam TL1000R i to dłubniętą, zmienioną geometrię zawieszenia (krótszy rozstaw osi od fabryki) poprzez inny amor z tyłu, do tego 3 zęby więcej z tyłu, TRE, przeloty i drugi bieg z gazu to jest już szarpanie. Jedynka lciutko i fakt - leci do pionu. Ale inne biegi ze sprzęgła trzeba strzeli to od razu wstaje. TL1000S nie jest aż taki głupiCagiva raptor 1000 ze swoją którką skrzynią - to leci w V2 na gumę jak głupie. Moje TLR przy niej (na 1 i 2 biegu) jest łagone jak jakaś rzędówka)<br><hr>Przemo_rene<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bez problemu z gazu z1i2 ze sprzegła 3i4 no kolo idzie na seryjnym przełozeniu zebatek<br><hr>RNo4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na koło z przyjemnością pójdzie nawet zrx 1100 z 98r. a waży 250 kilo strach jakby wsadzili taki silnik z tak wielkim momentem obrotowym do czegoś lżejszego
<br><hr>XxX

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie martw się. Myślę, że 90% motocyklistów nie potrafi wykorzystać potencjału swojego motocykla.Komentatorzy napisał(a):Mam taką właśnie R1 na gaźnikach i z gazu daje rade na gume pójść tylko z 1 biegu, może jak się postaram to 2 by też dała rade ale musze mieć dobrze nagrzaną opone bo urywam przyczepność szczególnie na 1 biegu ( opona już swoje przeżyła i to pewnie dlatego). Zresztą to mój pierwszy sezon z R1 i pierwsze próby wheelie. Jak ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników ma dla mnie jakieś rady to bardzo chętnie posłucham. Mam zamiar właśnie wyjechać na małą próbę mimo pogody, jak to mówią trzeba być twardym a nie "miętkim"<br><hr>R1<br>
Przy niższych prędkościach energiczne odjęcie i dodanie gazu może ci pomóc, a przy wyższych (od około 120km/h) strzał ze sprzęgła.<br><hr>Anioł Stróż
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A z dziesiątki też ale już słabiej?opanuj się, a koszt odblokowania jest większy niż zakup zx10r??? głupot się nasłuchałeś<br><hr>SobolKomentatorzy napisał(a):Mam taką właśnie R1 na gaźnikach i z gazu daje rade na gume pójść tylko z 1 biegu, może jak się postaram to 2 by też dała rade ale musze mieć dobrze nagrzaną opone bo urywam przyczepność szczególnie na 1 biegu ( opona już swoje przeżyła i to pewnie dlatego). Zresztą to mój pierwszy sezon z R1 i pierwsze próby wheelie. Jak ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników ma dla mnie jakieś rady to bardzo chętnie posłucham. Mam zamiar właśnie wyjechać na małą próbę mimo pogody, jak to mówią trzeba być twardym a nie "miętkim"<br><hr>R1<br>
Komentatorzy napisał(a):to albo masz taką zajechaną, albo może z Francji sprowadzona (skastrowana do 100km)? Bo ja jeździłem R1 na gaźnikach, sam ważę tyćkę ponad 100kg a motur rwał na koło z 1,2,3, na wysokich obrotach z 4 a nawet z 5 nie wymagało to jakichś specjalnych starań.... A właśnie często się ludzie nacinają kupują motocykle sprowadzane z Francji bądź sami sprowadzają (bo w sumie tanie) a potem zdziwienie że mają właśnie np. 100 konne r1 albo nawet znam gościa co ma 100 konnego zx10r hehehe. I nie przerabia, bo koszt odblokowania przewyższa wartość maszyny.<br><hr>Chaotic<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dlaczego nie ma w zestawieniu GSX R 1000 z roku 2005-2006 ? ten motocykl idzie na gumÄ™ jak trzeba <br><hr>kagi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Srad 750- on na gume idzie nawet jak nie chcesz. Jeden z najpopularniejszych motorow do stuntu w stanach... ani slowem nie wspomniany.<br><hr>pedro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Srad 750- on na gume idzie nawet jak nie chcesz. Jeden z najpopularniejszych motorow do stuntu w stanach... ani slowem nie wspomniany.<br><hr>pedro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Do bani jest to zestawienie. Pominięcie Z1000 to błąd który owe zestawienie robi malo wiarygodnym. Przeciez to rasowy seryjny stunter.Autor najwyrazniej nawet go nie zna skoro wyczerpanie pomyslow uzupełnił monocyklem.Do bani<br><hr>Exxon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo ciekawie napisane. Przypomina mi to język którego używał Clarkson w Top Gear
<br><hr>Parurson

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak jest ! zgadzam sięKomentatorzy napisał(a):Król jest tylko jeden -Honda cr 500<br><hr>pepe<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości